Trancepleme.forum

TP.forum => Tribe gathering => Topic started by: newformat on 25.12.2009. 16:26Title: ionsko srebro
Post by: newformat on 25.12.2009. 16:26
imam frku sa kožom na licu i sva ona sranja po apotekama za velku lovu ne pomažu baš...
pa sam malo istraživao i naletio na spiku o ionskom srebru koje bi taj problem moglo riješiti!
piše da ubija swe viruse i bakterije u roku od 6min i još puno toga... :shock:
pa eto...


ionsko, odnosno poznatije pod nazivom Koloidno srebro koje se u cijelom svijetu može kupiti i koristi se čak i prilikom kliničkih liječenja i operativnih zahvata te se proučava duže od 35 godina, kod nas je gotovo nepoznato, a njegovo djelovanje i učinci su poznati vrlo uskom krugu ljudi.

OSNOVNO O KOLOIDNOM SREBRU

Što je to koloidno srebro? I zašto nije u široj medicinskoj primjeni?

Koloidno srebro je otopina koja ima svojstvo antibiotika, u čijem prisustvu bakterije, virusi i gljivice žive najduže 6 minuta.
Odgovor na pitanje o široj medicinskoj primjeni je u farmaceutskoj industriji koja počiva na profitu. I tu je sve rečeno!

STRAH OD ARGIRIJE JE OPRAVDAN?

Statistika o količini umrlih ili o posljedicama preporučenih lijekova ili medicinskih zahvata je poražavajuća. I dobro čuvana!

Većina javnosti je upoznata s argirijom – sivom kožom, do koje može doći uslijed nepropisno proizvedene otopine, te konzumiranja takve otopine koja je 1000 puta koncentriranija od preporučene tijekom duljeg razdoblja. No, ovdje se ne radi o koloidnom srebru, jer takva nepropisna otopina i nije koloidna!

U pravilu se zbog takvih slučajeva cijela priča o koloidnom srebru u javnosti pokazuje kao rizična i pritom se namjerno zapostavlja činjenica da je srebro kao prirodni antibiotik učinkovitiji i ne toksičan, za razliku od generičkih lijekova, od kojih se umire svakodnevno.

„SREBRNA“ POVIJEST

Srebrne posude u kojima su skladištili pitku vodu, poznavali su još stari Grci. Slučaj Aleksandra Makedonskog, vojnici koji su pili iz mjedenih čaša su pobolijevali, a časnici koji su pili iz srebrnih su nekim čudom izbjegli razne bolesti i infekcije probavnog trakta. Saraceni su izbjegli kugu jer su držali vodu u srebrnim posudama, itd…

Šira upotreba je počela u 19. stoljeću, kada je nekolicina liječnika s uspjehom počela liječiti maligne bolesti kože, suzbijati infekcije i ubrzati zalječenje rana. Tada se radilo o razrijeđenom srebrnom nitratu. Na prijelazu iz 19. u 20 stoljeće, dr. William Halstead, jedan od utemeljitelja moderne kirurgije, započeo je kod povijanja rana koristiti srebrni zavoj. I tako sve do trenutka kad su moderni antibiotici postali svima dostupni.

Prvo elektro-koloidno srebro proizvedeno je 1924. g. i bilo je upotrebljavano kao moćni baktericid i antiviralno sredstvo. U to vrijeme je došlo do velike financijske depresije s naglaskom na stanje u SAD-u, te je proizvodnja srebra postala otežana i skupa.

VRIJEME MODERNIH ANTIBIOTIKA

U tom trenutku se pojavljuju razni antibiotici, kao npr. penicilin. Međutim, tridesetak godina kasnije, postalo je jasno da se bakterija u pravilu prilagođavaju antibioticima, te da oni kao takvi nisu dugotrajno rješenje problema.

Tijekom godina, konzistentno i jednoglasno, istraživanja diljem svijeta, pokazala su ne samo da nedostatak srebra u organizmu može onemogućiti pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, nego da srebro djeluje i na cijeli spektar patogenih organizama bez ikakvog lošeg utjecaja na ljudski organizam.

Također, dokazano je i da srebro potiče rast tkiva i zacjeljivanje rana. Gotovo sve patogene organizme, pa i one rezistentne na antibiotike, koloidno srebro ubija u roku od 6 minuta. Zapravo, nije poznat niti jedan kojeg srebro NE ubija u manje od 6 minuta i to u koncentraciji od najviše 25 ppm. Također, zabilježen je i odličan utjecaj srebra na stanice raka!

DJELOVANJE

Za razliku od ostalih antibiotika, zbog prirode djelovanja srebra u organizmu, jednostanični patogeni organizmi nisu u stanju razviti rezistenciju na srebro. Ne samo da ne razvijaju stanične linije otporne na srebro (bakterije otporne na antibiotik) kao što je slučaj s ostalim antibioticima, već je srebro posve inaktivno prema ljudskom tkivu.

Za razliku od ostalih lijekova, srebro je u potpunosti netoksično i na lak se način čisti iz organizma, a djeluje na VIRUSE, BAKTERIJE, GLJIVICE i PARAZITE!

NAJBOLJA PREVENCIJA

Iako je koloidno srebro preporučljivo kod već prisutnog oboljenja, ono je najučinkovitije kao preventivno sredstvo. Mnoge bolesti zapravo nastaju isključivo zbog pada imuniteta. Konzumacija srebra na dnevnom nivou u startu suzbija infekcije, kako bakterijske, tako i virusne, sprečava razmnožavanje parazita i gljivica i formira sekundarnu zaštitu organizma. Oralno uzimanje srebra je samo jedan od mogućih načina.

Može se direktno nanositi na kožu (npr. na rane i opekline - što je već ušlo u širu primjenu zahvaljujući srebrnim zavojima i mastima za opekline) i na sve sluznice, a kao antiseptik je nezamjenjiv.

PRIMJENA

Primjena koloidnog srebra ne ovisi o primjeni drugih lijekova!
Još nije zabilježen slučaj gdje bi oralno uzimanje srebra uz neki drugi preparat izazvalo negativne učinke. Također, nije zabilježena ni alergijska reakcija na srebro, budući da je srebro unutar organizma prilično inaktivno.

ORALNO I NAZALNO UZIMANJE KOLOIDNOG SREBRA

Najčešći način uzimanja je oralnim putem. Preporučena dnevna kočina za odraslu osobu je 5-10 ml – za podizanje imuniteta, čišćenje organizma od toksina, te neke lakše zdravstvene probleme.

Koncentracija srebra uvijek mora imati jednu određenu vrijednost u tijelu. Preporuka je da se kod oralnog uzimanja drži u ustima najmanje 1 minutu. Kod kvalitetnijih pripravaka na taj se način zaobilazi probavni trakt, te srebro odlazi direktno u krvotok.

Također, kod oralnog uzimanja, vrlo je poželjno povećati unos tekućine (vode) u organizam. Razlog je vrlo jednostavan, organizmu treba pomoć da izbaci sve ono što je koloidno srebro „počistilo“, a iz organizma se izbacuje putem znojenja, stolice, mokraće i kože.

Kvaliteta srebrne otopine vrlo je bitna i za vremenski periodu djelovanja. Također, prehrambene navike utječu na to da ljudi s istim bolestima ne reagiraju u istom vremenskom rasponu.

Osim oralno, može se uzimati i nazalno.
Tretiranje bolesti kao što su upala pluća, bronhitis i tuberkuloza mogu dati izuzetne rezultate, ali je potreban oprez u vezi kvalitete pripravka koji se uzima. Za ovu vrstu primjene koristi se raspršivač koji proizvodi maglu koja inhaliranjem direktno ulazi u pluća.

Takav način unosa odlična je alternativa oralnom unosu i primjenjiv je kod svih bolesti kao i oralni unos (bakterijske i virusne infekcije, paraziti, gljivice i za prevenciju). Raspršivač je također odličan način za vanjsku primjenu na koži. Kao i kod oralnog uzimanja, ključno je primijeniti dovoljnu količinu kako bi se postigla zadovoljavajuća koncentracija srebra na željenom mjestu, te je potrebno zadržati je dovoljno dugo da bi terapija bila uspješna.

PROVJERA KVALITETE – TESTIRANJEM NA KOŽI

Jedan od načina na koji možemo provjeriti reakciju organizma na otopinu, te eventualno do neke mjere njenu kvalitetu, je testiranje na koži.
Nakon što se srebro aplicira na kožu, treba obratiti pažnju na eventualne sive mrlje ili osipe na koži. To je jako rijedak slučaj, ali ako se mrlje pojave, ne bi se nikako trebalo koristiti to koloidno srebro. Taj efekt je zabilježen u slučaju kombinirane eksterne aplikacije srebra s nekim rijetkim lijekovima.

Koža je jedan od glavnih pokazatelja zdravlja, pa tako i njegove reakcije na srebro. Ukoliko se uzimaju velike koncentracije, treba obratiti pozornost na reakcije na koži. Mogući su blagi svrbež ili iritacija. To nisu opasne nuspojave i obično relativno brzo nestanu. Takve nuspojave govore da se količina unesenog srebra treba smanjiti.

Jarisch-Herxheimerov efekt se često spominje, a obično se javlja kod uzimanja velike količine koloidnog srebra u početku. Međutim, to nije efekt na srebro, već na naglu promjenu u organizmu (eliminacija bakterija, virusa…) uzrokovanu pozitivnim djelovanjem srebra.

Simptomi kod pacijenata su slični onima kod gripe. Nije neuobičajeno da se pacijent osjeća malaksalo. To je prirodna reakcija tijela na nagli obrat bolesti. U tom slučaju potrebno je unositi čim više tekućine u organizam (vode), kako bi se ubrzao proces izlučivanja, detoksikacije organizma.

JOŠ MALO O ARGIRIJI

Argirija je kozmetički efekt koji nastaje kao posljedica vezivanja srebra na pigment.
Nastaje taloženjem malih čestica srebra u ekstracelularnom prostoru.

Do argirije može doći jedino konzumiranjem nekvalitetne otopine (pripremljene od nekvalitetnih sastojaka, te proizvedene neadekvatnim uređajem) koja u tom slučaju niti nije koloidna!

Zabilježeni slučajevi argirije su isključivo posljedica uzimanja raznih srebrnih soli ili srebra stabiliziranog biološkim molekulama. Količina srebra koju bi trebalo uzeti da bi se primijetili prvi simptomi argirije je otprilike 3,8 do 6 grama. Uzimajući u obzir da u 1l kvalitetnog koloidnog srebra ima oko 5 mg srebra, jasno je da bi trebalo popiti najmanje 600 litara takve otopine da bi se dobila argirija. Činjenica je da do sad nije zabilježen niti jedan slučaj gdje bi osoba koja pije normalne količine kvalitetne otopine, dobila argiriju.

Opasnost postoji od uzimanja srebrnih soli, poput srebrnog nitrata i srebrnog klorida. Upotreba srebrnog nitrata uzrokuje argiriju kod nekih proizvoda na tržištu i nakon samo tri tjedna upotrebe.

Srebrni klorid, osim što je inferiorna supstanca u usporedbi s koloidnim srebrom, uzrokuje argiriju tek nakon nekoliko mjeseci, iako nije ni približno toksičan kao nitrat. Proizvodnja takvih preparata i njihova prodaja na tržištu, uglavnom je plod velike neinformiranosti.

Preporuka je da preventivna doza koloidnog srebra bude ispod 1 mg dnevno, što čini manje od 2 dcl 5 ppm otopine dnevno. Ta doza je provjerena u službenim istraživanjima kao posve bezopasna za odraslog čovjeka.

ŠTO PREDSTAVLJA ppm?

PPM - parts per milion - broj dijelova srebra na milijun dijelova vode! Znači količina ppm-a, količina srebra kojeg aproksimativno možemo korelirati s brojem miligrama srebra po litri vode.

Koloidno srebro dolazi od grčke riječi „ljepljivo“ i označava stanje tvari. Tvar se smatra koloidnom ako su joj čestice velike između jednog nanometra i jednog mikrometra, te joj je stanje određeno uglavnom efektima na površini vode. Koloid može biti u svim agregatnim stanjima.

Koloidno stanje možemo promatrati kao prirodno stanje ljudskog organizma. Jedan veliki dio ljudskog metabolizma ovisi direktno o koloidnom stanju. To je zanimljivo jer mnogi današnji lijekovi dolaze u kristalnom stanju, gdje organizam troši veliki dio svoje energije da lijek prenese u koloidno stanje.

Cilj kvalitetne otopine je imati što je moguće manje čestice srebra u otopini, jer rezultati mnogih istraživanja pokazuju da su ioni, a ne koloidi, ono što djeluje.

Istraživanja provedena s otopinama iona i koloida daju nedvojben zaključak - ionsko srebro ima daleko najveći i najefikasniji efekt na patogene organizme. Također, ion srebra je taj koji ima mogućnost dediferencirati stanicu i povećati koncentraciju matičnih stanica!

Veće čestice srebra, dakle i koloidi, lome svijetlost lasera dok otopljeni srebrni ioni i manje čestice ne. Posljedica je Tyndallov efekt. To je pojava gdje koherentna zraka svjetlosti prolazi kroz otopinu koloida koji je lome, te kao posljedicu ocrtavaju njezin put kroz otopinu. To je jedan od načina na koji možemo potvrditi prisutnost koloida u otopini. Otopina u kojoj se nalazi dosta koloida će biti zlatno-žuta i na običnoj bijeloj svjetlosti.

Tyndallov efekt nam može dočarati i količinu većih čestica. Veće čestice na laseru „zaiskre“, pa se na taj način može laserom u otopini detektirati i njihova učestalost. Prejak Tyndallov efekt ukazuje na dosta veliku prisutnost koloida, što može ukazivati na lošu izvedbu elektrolize i inferiorni produkt.

IONSKE OTOPINE SREBRA SU POSVE PROZIRNE

IDEAL je prozirna otopina i SLAB, ALI VIDLJIV Tyndallov efekt.

Ono što većina ljudi u stvari upotrebljava je IONSKO srebro - otopina sadrži 85-95% ionskih čestica, a ostatak su koloidne. No, kako se uvriježio naziv koloidno srebro, te je povijesno i komercijalno određen i ovdje smo ga za jasnije razumijevanje nazvali tako.

OPREZ PRILIKOM KUPNJE!

Snaga ionskog srebra ovisi o čistoći produkta, veličini čestica, disperziji srebra kroz otopinu, količini ionskog srebra nasuprot količini čestica… Upravo iz tih razloga potreban je vrlo veliki oprez prilikom kupnje.

Rok upotrebe otopine čuvane na propisan način (na tamnom mjestu, sobnoj temperaturi, dalje od svih elektromagnetskih zračenja) u staklenoj ambalaži je praktički neograničen. Preporučeni rok trajanja otopine je 8-10 mjeseci.

Do sada je dokazano da ionsko srebro pomaže kod:
- respiratornih infekcija, upale zubnog mesa, abcesa, afti, upale oka
- psorijaze, fotodermatoza i seboreja
- ubrzava proces zacjeljivanja oštećenog tkiva (ogrebotine, rane, opekline)
- dezinficira, čak i zaustavlja krvarenje trenutno
- regulira probleme s tlakom, srcem, sinusima, želucem, probavom
- smiruje reakcije na koži nakon brijanja i depilacije, uklanja alergijski svrbež
- ublažava alergijske reakcije na respiratorni sustav
- djeluje na akne i problematičnu kožu, mrlje, plikove i izrasline nepoznatog porijekla
- pomaže kod hemoroida, ječmenca, pa čak u nekim slučajevima i menstrualnih bolova i glavobolja

- kod starijih osoba cjelokupno zdravstveno stanje se bitno poboljšava
- djeluje na sve vrste sluznica, spašava čak i oko u koje je kapnula solna kiselina
- omekšava otvrdnulu kožu npr. stopala, te pomaže kod žuljeva i natisaka
- efikasno djeluje na gljivice na nogama, problem s znojenjem nogu i kao dezodorans
- u nekoliko slučajeva primijećen je i oporavak vlasišta, te rast kose...

preuzeto sa: reiki-hara.hr

 :hail: ???!!! :shock:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: val vashar on 25.12.2009. 17:05
oknarbo je ispio litre toga pa nista!


Title: Re: ionsko srebro
Post by: psihodelikk on 25.12.2009. 17:38
piti CS??? geez.. ja time cistim stara ogledala i bakar. inace, CS ti ima svojstvo da mutacijom mijenja spol biljke (kod biljaka koje imaju 2 spola, recimo sativa).

ako imas problema sa kozom na licu, uzmi neku kremu na bazi benzoilperoksida (dercome clear) ili posjeti dermatologa. nemoj ni u ludilu stavit to na svoju kozu. mnoge ljekarne ti cak to niti nece prodati jer su se nasli pametnjakovici koji to piju :roll:

ako bas hoces piti, imam ti ja tog koliko hoces jer se koristi u bw fotografiji. samo je ppm malo velik pa bi mogao poplavit :lol:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: newformat on 25.12.2009. 18:33
 :rofl:

http://msnbcmedia2.msn.com/j/msnbc/Components/Video/080107/tdy_snyderman_blue_080107.300w.jpg


oknarbo je ispio litre toga pa nista!

jel i on poplavio???  :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 26.12.2009. 02:16
ne budi lud i ne povodi se za pacijentima koji piju i koriste takva sranja.

sigurno si naletio i na priče o ispijanju gline, MMS-a, čišćenju jetre po Hudi Clark i slično. moj savjet ti je da to izbjegavaš u širokom luku jer kumulativni učinak takvih pripravaka može izazvat veću frku nego uzrok zbog kojeg si ih počeo piti.

a možeš i sa sungazingom probat :mrgreen: :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: newformat on 26.12.2009. 09:26
no, no, no, no, no, no! :rofl:
nebum, meni to isto izgleda malo klimavo...
zato sam spičil tu da čujem kaj ljudi misle o tom... thnx


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 26.12.2009. 12:19
imaš na forum.hr masu texta o tome, pa ako te zanima, čitaj. međutim, ne možeš protiv takvih fanatika :P


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Nizidramanii_yt on 27.12.2009. 23:53
najjači su mi panciri kaj otkrivaju nove superučinkovite lijekove koje zli farmaceuti ne žele isfurati!

zli ljudi u kutama! :D :lol:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: newformat on 28.12.2009. 19:08
najjači su mi panciri kaj otkrivaju nove superučinkovite lijekove koje zli farmaceuti ne žele isfurati!

zli ljudi u kutama! :D :lol:


ma .... već kad je farmeceutska industrija spomenuta... to mi je isto mrsko... nove bolesti + novi lijekovi = lova
u kojem mi svijetu živimo... koma... da ne brijem o onim chemtrailovima... muka mi od tih zavjera, politike etc...  :roll:
ja ipak više vjerujem pčelama i bilju :)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 02.01.2010. 21:12
www.koloidnosrebro.com

 ja ga pijem. Cim me pocne malo hvatat prehlada, rijesava sve u roku od 2 dana! Nisam uopce vise bolesna... zubi su mi blijeliji cak, a stara kaze da mi se boja u lice vratila (sto je cudno kad zivis u smrdljivom zg :D ) ... uglavnom moje preporuke. A tko je skeptik, taj sam sebe zakida za iskustvo, zar ne ;)
btw. normalno kad si zdrav da neces nista primjetit... probaj malo experimentirat... cim se prehladis i sl.. da vidis kako ce ti organizam reagirati, pa sam procijeni, a ne slusati tu kvazi wanna be doktori sa tehonoloskim faxom. :D  Slusaj sebe!


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 02.01.2010. 22:10
:rofl:

http://www.youtube.com/watch?v=ahihGKZC5Kk

:shock:

Pa se vi slobodno pucajte srebrom sta se mene tice...


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 02.01.2010. 22:34
www.koloidnosrebro.com

Nemam neko misljenje o ovom pa ne bih ni komentirao, fkt nisam istrazivao... Ali isuseshivo kako je netko nepismen na tom sajtu...


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 03.01.2010. 02:02
www.koloidnosrebro.com

Nemam neko misljenje o ovom pa ne bih ni komentirao, fkt nisam istrazivao... Ali isuseshivo kako je netko nepismen na tom sajtu...

da, takav sajt je idealna preporuka :rofl:

bitno da mi s medicinom i tehnološkim faksom nemamo pojma, pa brijači piju srebro. :roll:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: CybeRho on 03.01.2010. 13:36
  Slusaj sebe!


drito to.

samo ja mislim da nikome ne treba nikakvo koloidno srebro niti bilo kakve vradžbine, jer ti mozes piti vodu, i ako ful zabrijes da ce ti voda pomoci, pomoći će ti, isto kao i bilo sta drugo. sve ostalo je izmisljanje tople vode da bi se netko osjecao potpunije jer eto "on zna nesto sto malo tko zna" a to je da je srebro dobro za oporavljanje organizma... od bilo cega.

 but that's just me, you know ;)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: newformat on 03.01.2010. 14:00
hm... ja sam gazio po alternativi dosta duboko i sve ali baš sve se svodi na moč želje i vjere u on što želimo...
sve religije, kultovi, neznam... plemena... imaju nešto u što vjeruju da im baš to pomaže... i ne varaju se... ;)
jer stvarno vjeruju u to... tako je i sa ovime brijem... i to što kažeš za vodu... po meni sve to stoji...
ali u današnja vremena recimo neko ko se bori iz dana u dan za šnitu kruha i živi pod stresom 24 sata na dan nema baš previše vjere u nešto što nije opipljivo... nažalost je tako...


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Nizidramanii_yt on 03.01.2010. 21:34
ja ipak više vjerujem pčelama i bilju :)
jbno je bilje al jbna je i sintetika, ovisi za kaj.

Cim me pocne malo hvatat prehlada, rijesava sve u roku od 2 dana! Nisam uopce vise bolesna...
tak ja isto s C-vitaminom rofl


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Ratko on 04.01.2010. 09:24
Pijem ga negdje 2 mjeseca i sta ja znam? Nisam bolestan! Bogme nisam ni poplavio...ne pridonosim neku vaznost tome...to je stvar osobnog izbora.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Richpa on 04.01.2010. 11:22
Pijem ga negdje 2 mjeseca i sta ja znam? Nisam bolestan! Bogme nisam ni poplavio...ne pridonosim neku vaznost tome...to je stvar osobnog izbora.


S jednog strucnijeg website-a

Dakle, koloidno srebro nije nikad otrovno ili opasno?

Koloidno srebro se radi ISKLJUČIVO U DESTILIRANOJ VODI, tj. voda ne smije imati nikakvih minerala ili bilo čega otopljenog u sebi. Inače bi se srebrni ioni povezali s otopljenim mineralima i mogli činiti soli ili otrovne supstance. ( srebrni nitrat ili srebrni klorid ) Dakle, najbolja je čista voda dobivana destilacijom, odnosno kondenzacijom vodene pare.

Što u vezi argirije, bolesti vezanoj uz "plavu kožu" ?

Nikada nitko nije ikada prijavio niti jedan slučaj koji je vezan uz upotrebu koloidnog srebra. Tu bolest vežu uz prekomjerno uzimanje srebrnih soli ( srebrni nitrat ) koja sadrži otrovne supstance. Bilo koja količina koloidnog srebra ne može uzrokovati argriju.

Jedina negativna strana uzimanja odjednom u početku previše koloidnog srebra je Herxeimerov efekt, a to je slučaj kad srebro ubije previše patogenih tvari da ih tijelo ne može odjednom izbaciti iz sebe normalnim putem, već ih izbacuje sekundarnim putevima - preko pluća, sinusa ili kože. Koloidno srebro je najbolji antibiotik koji ubija SAMO bakterije koje nisu poželjne u tijelu, a ostavlja npr. one koje su nam potrebne za probavu ili slično ( acidofil ). Također ubija viruse i gljivice.

Kako napraviti KOLOIDNO SREBRO ?

Evo optimalne izrade koloidnog srebra kojeg možete vrlo lako napraviti i kod kuće. Uzmite pola litre DESTILIRANE vode i ulijte ju u čistu staklenu ili plastičnu posudu. Za elektrode možete upotrebiti žicu ili foliju od čistog srebra ( a pogodni su i srebrni predmeti kao što su npr. 2 žlice iz srebrnog kuhinjskog kompleta - ionako vam stoji bezveze u ormaru ). Razdvojene elektrode stavite u posudu, pričvrstite ih nekako i pustite ISTOSMJERNU struju između 12 - 40 V. To možete dobiti i raznim stabiliziranim ispravljačima ( adapterima za struju 12 - 40 V ) ili baterijama ili akumulatorima. Npr. možete povezati serijski 2 ili 3 akumulatora od 12 V, tako da dobijete 24 ( sa 2 ), odnosno 36 V ( sa 3 akumulatora ). No, dovoljno je već i 12 V da bi proces uspješno završili. Ovisno o naponu i temperaturi vode ( najbolje ju je malo zagrijati oko 30-40 stupnjeva C ), nakon 15 - 40 minuta se pojavi maglica oko jedne elektrode. Proces pustimo da traje oko 30-60 minuta i tada se maglica raziđe u vodi i otopina opet postaje prozirna. Isključimo struju, prelijemo u neku posudu u kojoj ćemo uskladištiti koloidno srebro. Najbolje u staklene boce od tamnosmeđeg ili tamnoplavog stakla ( npr. od piva !!! ). I čuvamo ga na tamnom mjestu, jer na suncu se brže deioniziraju čestice, pa dulje traje i efikasnije je ako se čuva na tamnom mjestu.

Mnogi ljudi su probali i vidjeli utjecaj najboljeg prirodnog antibiotika - koloidnog srebra. Osobno ga pijem i mogu reći da sam vrlo rijetko bolestan, bolje se osjećam i lakše podnosim neke teške situacije vezane uz promjenu vremena i slično. Neki ljudi zahvaljuju koloidnom srebru što su preživjeli bezizlazne situacije kada su i doktori rekli da "nema više spasa". Izgleda da balansira tijelo tako da se ono bolje može zaštititi od dnevnih napasti sa raznih strana. Mnogi me traže da im napravim koju litru, i mnogi koji su počeli koristiti osjećaju pozitivne promjene. Nekima treba nekoliko mjeseci da se to manifestira, a neki za par dana već osjećaju promjene. Ali zapamtite: ovo rješava samo POSLJEDICE mnogih bolesti, ali UZROKE ustvari treba odstraniti ( gubitak energije na razne načine - stres, nervoza, uzimanje nezdrave hrane... )!!!


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ae on 04.01.2010. 12:04
ali u današnja vremena recimo neko ko se bori iz dana u dan za šnitu kruha i živi pod stresom 24 sata na dan nema baš previše vjere u nešto što nije opipljivo... nažalost je tako...

sva sreca pa imaju stvar izbora.
ja ti drzim fige u pronalazenju onoga sto ti treba i vjeruj meni to sto ti treba postoji a i ako ne postoji stvorit ches.
sam odjebi onu drugu stranu price u glavi koja kaze da nema koristi od toga sto se trudis i ostavi drugu stranu da stane na to mjesto tak da imas duplo jaci potisak i rokaj i nedaj se zajebavat jer te zajebava samo gluplja osoba od tebe.
posalji ga-ju-ih u kurac pa nek se misle  :lol:
to ukljucuje i tebe ako se umoris ;)

eto mojih par pametnih izbrijancija, jer ak odustanes propadas 100 % a ako neodustanes nepropadas nego rastes, siris se, a na kraju svega toga je ono sto zelis.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: newformat on 04.01.2010. 19:03
da... u pravu si...  :palac:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Dovla on 04.01.2010. 19:27
sam odjebi onu drugu stranu price u glavi koja kaze da nema koristi od toga sto se trudis i ostavi drugu stranu da stane na to mjesto tak da imas duplo jaci potisak i rokaj i nedaj se zajebavat jer te zajebava samo gluplja osoba od tebe.
posalji ga-ju-ih u kurac pa nek se misle  :lol:
to ukljucuje i tebe ako se umoris ;)
meni je ovo upalilo :)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Nizidramanii_yt on 04.01.2010. 21:11
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19729504?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=16

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19726047?itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum&ordinalpos=17

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16207049?ordinalpos=1&itool=EntrezSystem2.PEntrez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_SingleItemSupl.Pubmed_Discovery_RA&linkpos=4&log$=relatedarticles&logdbfrom=pubmed


kolko vidim, ovo se istražuje sve u 16 tak da priče o tome da zli ljudi u kutama to taje nije istina :lol:

ovo me full podsjeća na preksu kad su ljudi prije pili živu kao laksativ i niš im nije bilo... :lol:


jbt, fkt imam osjećaj ko da su neki ljudi debili, evo našao sam lijekove koji sadrže srebro Silvadene, Flamazine i Thermazene koji su se koristili kod dezinfekcije opekotina ali im je opalo korištenjei :lol:

EDIT: evo pročitao sam prvi tekst i našao toliko pizdarija i notornih neistina da bi autora fkt trebala biti sramota :lol:
tolko o tome :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Hikaru on 05.01.2010. 11:10
 :)  :mrgreen:

(http://www.robotoys.com/BenderDiecastNickel.gif)

 :mrgreen: :mrgreen: :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 05.01.2010. 14:23
Evo sad vidim da moj filter za vodu doma (cesto nam voda zna bit nepitka pa smo ga morali zeti) pri filtriranju ubaci malo ioniziranog srebra u vodu da pokoka bakterije i to..


Title: Re: ionsko srebro
Post by: newformat on 05.01.2010. 21:32
Evo sad vidim da moj filter za vodu doma (cesto nam voda zna bit nepitka pa smo ga morali zeti) pri filtriranju ubaci malo ioniziranog srebra u vodu da pokoka bakterije i to..

fakat...  :shock: ima i tuševa... i NASA koristi takve finte...
hm.... zanimljivo...


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 07.01.2010. 01:14
naravno da svatko ima pravo sa sobom raditi što hoće. samo često ono što djeluje izvana ne funkcionira jednako i iznutra. imajte to na umu kada mi budete dolazili za koju godinu  :mrgreen:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 06.02.2010. 23:46
 :roll: kak mi je hebeno smjesno kad vidim da likovi koji nisu zavrsili fax se pozivaju na tudje diplome.... ak  vam to tako puno znaci papir, isprintam vam ja jednu pa se hvalite da je na tom isprintanom papiru svo znanje jednako kad potplatis profesora, ili prepisujes sa šalebahtera, a da ne spominjem doktore kojima dodjes pa ti po netu, ili knjizi traže simptome tvojih bolesti.  :facepalm:   ... al neka glavno da su educirani kako pravilno gramaticki  i pravopisno napisati recept za novu "svinjsku" gripu   ;)


No da se vratimo na topic... prestala sam neko vrijeme piti koloidno, uhvatila me viroza  sto se vec godinama nije dogodilo, imala sam temp. grlobolju i sve sta semoze skupit u isto vrijeme, otisla po koloidno, prosla me i temperatura, i grlo, i sve popratno u 2 dana! Viroza nemoze bit plecebo, pa se molim vas ostavite tih vasih pametnih "doktorskih" komentara, barem dok ne zavrsite taj tehnicki fax  :lol: pa se onda mozete hvaliti sami sebi (kao al bundy) kako ste inteligentni sto znate izrecitirat ono sto vam profesori kazu :facepalm:

p.s.- cujem za te kozne bolesti i sl da treba dosta dugo vremena proci, no ovako za prehlade i sl. super pomaze. Jel mozes opisati kakva kozna bolest je u pitanju, mozda ti mogu pomoci, jer sam bila trazila nekaj za sebe (sto mi btw doktori nisu znali pomoci 14 god.)...


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 06.02.2010. 23:49
Koloidno srebro je odlično, ali, ako imaš problema s kožom na licu, poslušaj prvo jednu drugu preporuku, iz vlastitog iskustva: uzmi si u apoteci losion s klindamicinom. Košta 30 kn, ide na recept besplatno, a mene je spasio. Ako ti ni to ne pomogne, rokaj po srebru. :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 07.02.2010. 01:22
......

:facepalm:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: psihodelikk on 07.02.2010. 01:43
malo mi je cudno da je alternativna medicina umjesto redovitog pranja ruku, balansirane prehrane i tjelovjezbe odlucila preporuciti ispijanje neke kemije.

ali svatko bira sto ce radit po pitanju svog zdravlja.

ja cu se ipak drzati cesnjaka, meda, voca, povrca, pive i pranja ruku.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 07.02.2010. 03:22
OK ja stvarno ne mislim da je zapadna medicina bog i amen, al jebote proljeva, kompleksi valjda :facepalm:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 07.02.2010. 11:28
nije bog i amen. daleko od toga.
ali bit će kuknjave kada bude frka, onda se neće razmišljat o raznoraznim pripravcima i tehnikama.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 07.02.2010. 11:35
Pa no, super su mi svi koji seru po zapadnoj medicini, jer nije zlato jbg, nista nije, al kad slomis kost, dobijes nesto sto se MORA lijecit antibioticima, i da ne nabrajam dalje, onda ce i ta osoba trcati prvom doktoru da im sredi to..


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 07.02.2010. 11:57
zapadna medicina nemre bit bog iz jedng jedinog razloga a to je farmacija. ljekovi imaju vise placebo ucinak nego sto stvarno sljakaju, neke stvari cak i pogorsavaju stanje na dulje razdoblje dok pruzaju "instant fix", a doze se stalno povecavaju.
mislim, ako obican ulozak (ne pitajte :rofl:) ima sastav u sebi koji potice krvarenje da sto duze traje, pasta za zube talozi neki spoj koji slabi zastitnu ovojnicu oko zuba pa idemo cesce zubaru itd.
to sto trcimo doktoru kada se treba nesto lijecit je cisto iz navike jer su nas tako naucili i nista vise....
procitaj si malo o placebo istrazivanjima pa ces vidjet koliko je jak ucinak "nicega".

btw, ako vas zanimaju detalji, trenutno se ne sjecam koji su spojevi bili, al budem pitao pa mogu i to postat...al nemre medicina u kojoj je lova ispred zdravlja, biti amen u zdravlju... tu bi mogao krenut se raspisivat o svim ovim epidemijama koje su nedavno haracile planetom dok je amerika iliti zapadna medicina nudila cjepivo.... how $ick is dat?


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 07.02.2010. 12:06
placebo učinak postoji i za njega se zna, dapače, koristi se. a usudio bih se reći da je i više izražen kod konzumenata alternativne medicine.
farmaceutska industrija, istina, ima silne prste u tome, ali ne znam baš koliko bi se i njima isplatilo raditi "fault" lijekove i "ubijat" stanovništvo. tko bi ih onda kupovao? :rofl:
sa druge strane ta industrija najveći dio profita duguje prodaji raznih pripravaka (tipa za mršavljenje) i suplemenata prehrani, a ljude nitko ne tjera da se kljukaju aspirinom npr. :roll:

a ovo za uloške je smijeh samo takav.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 07.02.2010. 13:19
alternatevna medicina koristi tzv. placebo, ali ona uvijek govori isto - pozitivno razmisljanje. reiki, zna se, nemoze pomoc osobi ako ta osoba pomoc iz ovih ili onih razloga ne zeli (manjak paznje npr.), iako se nalazi na stolu i reiki majstor daje tretman. onaj tko tvrdi suprotno, treba lovu pa tako nagovara, i zbog takvih ljudi se alternativna medicina smatra sarlatanizmom. pogotovo jer je doslo do tih razmjera da i kad bi se okrenuo alternativnoj medicini, ne bi znao kome se obratit...

farmaceutska industrija nece radit "fault" lijekove, ali ucinak tih ljekova ce UVELIKE ovisiti o uvjerenjima osobe koja ih uzima a ne o lijeku samom. a i da radi fault lijekove, ne brini, marketing bi se potrudio da svi kupuju jer je to dobro za njih, kao sto sad imamo suplemente prehrani koji su apsolutno nepotrebni ako se jede kako se jelo prije 10 godina, tipa kelj, zelje, sarma itd. sto u americi nije slucaj, al da ih se uvjeri da je sve ok, da mogu jest supersize burgere i pit supersize kole, uzmu si pils, dva i imaju sve... sto se na kraju i odrazava na njihov izgled i psihicko stanje, ali onda imaju prozac, pa si nakon rucka od supersize menija i 2 pilsa sa vitaminom c i b, uzme i prozac, i eto, sretno farmaceutsko kolo se okrece i okrece putem najstarije fore na svijetu, navuci pa naplati :rofl:
mislim, ajmo cistom logikom... da imaju djelotvorne lijekove, ko bi bio bolestan? ko bi kupovao njihove proizvode?


edit:
e da, dioxin se zove spoj kojim bleachaju tampone i uloske....  ;)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 07.02.2010. 13:39
Ja mogu samo reci da podjednako (ne) vjerujem debelom CEO liku iz korporacije koji prodaje maglu sa lijekovima i mrsavom hipiju s dredovima koji ju prodaje tako sto "ljubav" prodaje u obliku knjiga za 150 kn i seminara na koje je upad 300 kn.

I jedno i drugo je porez na bedake ako mene pitas. Jedina je razlika u tome sto se medju hipijima i pronadje pokoji koji stvarno zeli pomoci ljudima dok su CEOima na vrhu korporacija ljudi samo profit i brojevi.

Jedno su doktori, a drugo farmaceutska industrija. Velika vecina doktora sve drugo isporba prije nego sto ti propise ljekove posto su SVJESNI da su stetni ali u nekim situacijama stvarno nema izlaza.

Ipak je cinjenica da bi, kad nebi bilo farmaceutske industrije, ljudska populacija bila manja za 80%... Nemojmo se zavaravati - ja nisam vidio nikakvo ionsko srebro koje lijeci kugu niti sam vidio kako neko upalu pluca lijeci reikijem... :roll:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: psihodelikk on 07.02.2010. 15:36
Ipak je cinjenica da bi, kad nebi bilo farmaceutske industrije, ljudska populacija bila manja za 80%... Nemojmo se zavaravati - ja nisam vidio nikakvo ionsko srebro koje lijeci kugu niti sam vidio kako neko upalu pluca lijeci reikijem... :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=9_9SutNmfFk

moderna medicina i brza razmjena informacija su ucinili populacijsku eksploziju. mozda je to dobro, a mozda je to lose. sposobni rade za sebe i za nesposobne/nemocne. da li nas to koci ili cini svijet boljim?


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 07.02.2010. 15:45
Da li nas poboljšan zdravstveni, prehrambeni, obrazovni, komunikacijski i informativni sustav, koji su doveli do povećavanja broja stanovništva, podizanja kvalitete života, produženog životnog vijeka, smanjenja broja umrlih od bezveznih bolesti, povećanja broja obrazovanog stanovništva, smanjenja broja gladnih, mogućnosti globalne komunikacije u trenu, pristupa ogromnoj količini informacija - da ne nabrajam dalje - koče? Mislim da se odgovor nameće sam od sebe.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 07.02.2010. 16:18
byte, nemoj mjesat sebe, znanost i npr. umirovljenike...
oni ne rade, primaju mirovinu koja se izdvaja od place koju trenutni radnici dobivaju, imaju zdravstveno koje obilno koriste i sumnjam da idu na internet surfat o new world order i koristit facebook... iako nemam nista protiv njih  ;)
obrazovni sustav te ne uci korisnim informacijama koje ce ti trebat kad zavrsis obrazovanje, tipa kako se snac u poslovnom okruzenju, kako koristit novac, kako kuhat itd. (to su najbanalniji primjeri, slobodno nadopuni..) vec ces bit pun poluzaboravljenih informacija o karlu velikom i logaritamskim tablicama, sto ce ga rec da obrazovanje daje naglasak na kvantitetu a ne kvalitetu. taj obrazac se moze nac u gotovo svim djelatnostima drustva

komunikacijski i informativni sustav se nadgleda, aktivno ili pasivno, tako da ti mogu sto bolje prodat proizvod, primjera radi, google i njegovi banneri, tako da sve ima svoju dobru i losu stranu
podizanje kvalitete zivota... trenutno ju bas i ne vidim osim jos jacih kompova, jos vecih ekrana na mobitelima i jos manjim vijekom trajanja istih, odlika svakog kapitalno orijentiranog drustva... a da ne spominjem proizvodnju iste koja i nije tako bezazlena po prirodu.. takodjer ta kvaliteta zivota je dovela do izolacije pojedinaca (govorim o srednjem sloju, siromasni ionako nemaju kompove i internet) u smislu da ce sad vecinu komunikacije obaviti putem interneta jer je tako brze/prikladnije/whateva, i samim time se gube odredjene drustvene vrijednosti, prijateljstva itd.

smanjenje broja gladnih, ooookej, ali i dalje vidim propadanje prehrabene robe a gladnih u svijetu i dalje ima...sto ce ga rec da raspodjela ne sljaka i da i dalje ima gladnih a njih boli qurac za to sto mi imamo 7 vrsti pasirane rajcice i 10 vrsti brasna...takodjer, ta sva sarolikost izbora dovodi do osjecaja izgubljenosti, nesigurnosti, depresije itd.....

dobro, oso ja offtopic LOLTitle: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 07.02.2010. 16:27
Nisam siguran da sve to još uvijek dokazuje da živimo lošije nego bi živjeli prije, ne znam, 200 godina.
Ove fore s gubljenjem prijateljstava i društvenih vrijednosti (?) zbog upotrebe Interneta su blago njesra, jer komunikacija preko Interneta ne znači nužno ni prestanak druženja u 'realnom' životu, niti pronalaženja 'pravih' prijatelja.
Obrazovni sustav ti postavlja kakve-takve temelje za daljnje obrazovanje, koji je u prošlosti bio nezamisliv, IMO.
U komunikacijskom sustavu vidim daleko veće pozitivne posljedice, nego negativne, ako se Google ads može ubrojati u negativne, uopće.

Generalno, mislim da nam je daleko bolje sada nego u prošlosti. Da se ima još puno raditi na usavršavanju sustava - dakako; ali da je ipak puno bolji nego je nekad bio je neosporno.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 07.02.2010. 17:01
nisam ja rekao da zivimo losije vec da zbog odredjenih faktora se nas progres koci... umirovljenici, pretpranost informacijama (svaki njonjo je danas novinar), iskrivljavanje istih itd. fora s gubljenjem prijateljstva je njesra? ..imam samo jednu kraticu koju cu rec da ti pobijem tu tezu - WoW. a da ne spominjem second life.....
a sam internet, eh, ne bih volio da se zna kad sam i sta posjetio, sta sam pisao i kad sam drkao po spankwireu, takodjer, facebook zna i vise od toga, od frendova, veza, statusa, slika itd.... totalno pracenje. sluzi za komunikaciju, al dal je pozitivno?

-obrazovni sustav postavlja kakve-takve temelje za daljnje obrazovanje-
od osnovne do faksa se vise puta cuje "zasto se to uopce uci" nego "e to je fakat zanimljivo", a drugu recenicu cujem vecinom kod ljudi koji masno placaju svoje obrazovanje.. dakle, ako imas pare, dobit ces obrazovanje...
mislim, tu treba trazit korjen problema u drugim sferama a ne u samom obrazovanju, al to je drugi par opanaka ;)

a to da zivimo bolje nego prije 200 goina....eh, ako gledas s tehnoloske strane, higijenske strane i sl. da, ali ako gledas po kvaliteti zivota, ne bih tako brzao sa zakljuccima...sve smo vise zaduzeni kao globalna civilizacija, sve smo vise pod stresom i generalno, sve smo vise nezadovoljni nama samima...


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 07.02.2010. 17:06
Ja sam ex-WoWer, MMORPG i Internet addict, pa i dalje idem vani, zabavljam se, upoznao sam više ljudi preko Interneta nego uživo, hrpu tih istih kasnije upoznao i uživo i s njima redovito izlazim, dakle teza o Internetu kao sredstvu za ubijanje socijalizacije ne stoji.
Što se školstva i plaćanja tiče, ja sam jedan od onih prljavih hipija i komunista s Filozofskog fakulteta koji je bio prvi na blokadi, odmah u prvoj reportaži na Dnevniku sam ja u kadru bio. <.< To su oni detalji koje treba srediti.

A da smo nezadovljni samima sobom - mislim da to uopće ne ovisi o globalnom stanju, nego o pojedincu; i njegovoj spremnosti da (ne) prihvati trendove.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 07.02.2010. 17:18
zanimljivo da sam od "alternativaca" u pravilu uvijek slušao kako je "alternativna" medicina jedna i jedina, a da je sve ostalo sranje. čast izuzecima. sa druge strane je toga, po mom iskustvu, bilo manje.
osim toga, stav i svijest ovisi o ljudima, bili oni liječnici, svećenici ili vatrogasci.

učinak bilo čega ovisi o samome pojedincu, ali ne uvijek na psihološkoj bazi. zato doduše treba poznavati i malo biokemije, genetike i fiziologije, pa zato obožavam "alternativce" kada mi se petljaju u posao. pogotovo kada je glavni argument: "probao sam/pio sam/mazao sam xyz i bilo mi je bolje. jebo doktore, ovo pomaže".  :roll:  a onda nakon nekog vremena bude žešće sranje.

BMK to što su ameri glupi po tom pitanju, pa im se sve može prodat. ne tjeram ljude da u sebe trpaju nikakav konvencionalni lijek. njihova je stvar hoće li ili neće.
lijekovi jesu djelotvorni, ali naravno ne kod svakoga i ne na jednak način (što opet dovodi to toga da se vraćam na molekularnu razinu. tko hoće neka čita, valjda je to lakše nego vjerovati liječnicima koji su to studirali da oni ne moraju :roll:).

bolesti ne nastaju jer lijekovi ne funkcioniraju, već zato što sterilno okruženje ne postoji, a mikroorganizmi nalaze način prilagodbe. a da ne govorim o mutacijama i djelovanjima tvari na DNA (za što sigurno nije kriva samo farmaceutska indusrija). možemo tako do sutra.
po toj logici bi valjda svi trebali biti sungazeri, piti srebro i MMS i prikloniti se brojnim drugim metodama. zbog čega bolesti pogađaju onda i takve ljude? ha?

industrijski proces dobivanja tampona i uložaka ne znam (možda zmayo zna  :mrgreen:), za dioksine i furane znam da su toksični. je i nikotin, pa se svejedno nalazi u organizmu ;)

dajte prebacit offtopic :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 07.02.2010. 17:47
@byte, moras uzet u obzir da ti i ja nismo cijela populacija te da sve vise ima clanaka di je netko umro jer je igrao xy sati nesto ili pak izgubio posao zbog ______. isto tako moras uzet u obzir da smo mi tv generacija klinaca dok ove mladje generacije niti vise ne vidim kako se penju po drvecu niti ih vidim po parku, a veruj mi, bilo ih je kad sam ja bio klinac... u sta ce oni odrast, mislim da to nitko nezna i mozemo se samo nadat...
pokret koji je pokrenuo filozofski fakultet mi je u najmanju ruku smijesan, da ne kazem neku goru rijec. za mene, to su bili hrpa izgubljenih dusa kojima se nije dalo pisat ispite pa su isli prosvjedovat za nesto sto je nemoguce u danasnjem drustvu. zamisli besplatno skolstvo. trule klupe jer se nema para za nove, zbuka pada sa fasada, koristi se oprema iz doba rimskog carstva, programira se na feru na p4 od 1ghz dok u stvarnom svijetu bijesne zvijerke od NNghz i treabajtnim ramom, a da ne spominjem medicinski fakultet, on bi propao samo tak... najbolje obrazovanje mozes nac u zemljama koje imaju najskuplje obrazovanje, i to je cinjenica. da ste to israzili prije nego ste isli prosvjedovat, onda bi valjda isli prosvjedovat s ciljevima da drzava daje vise poticajnih sredstva fakultetima, banke daju povoljnije studentske kredite s minimalnom ili nepostojecom kamatom i sl. ovako to nikako ne prolazi...
detalji koje treba sredit a minimalnog su truda jesu ti da se ne koriste knjige s informacijama iz 1990.... zasto niste rotiv toga prosvjedovali? ili jeftinije knjige za kolegije? vise studentskih domova? to mi nikada nece biti jasno.....

@sykosonik, okej, kuzim da tu ima molekula, biologija i sva plejada znanosti. isto tako ne govorim da je alternativna medicina jedna i jedina, uzmem ja painkiller kad umnjak krene, a ne da sjedim i dajem si reiki :rofl:
ali nastanak bolesti kod pojedinca pocinje na psiholoskoj bazi a ne na molekularnoj... koliko puta smo dosli u kontakt sa klicama i nismo se razbolili? na festivalu se jede bez pranja ruku, ide se tramvajima, drze se sipke i onda u fast food na cheese, primjera ima masu. mozes rec da je to zbog imuniteta, ali kad je imunitet jaci? kad se osjecas psihicki stabilno ili nestabilno? joooj, mogli bi tak u nedogled ;)

sto se tice dioksina i nikotina. nikotin je osnovni sastav duhana, dok dioksin  nije u osnovnom sastavu pamuka koji se koristi za proizbodnju tampona/ulozaka, vec se dodaje da pamuk dobije bijelu boju i izgleda "sterilnije", a zapravo nije. a svi znamo di tamponi idu  :roll:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 07.02.2010. 17:54
Da, blokada je bila katastrofalno izorganizirana, a ciljevi maksimalno nedorađeni, to se apsolutno slažem. Ali da država može manje para dati nekakvoj tamo glupoj judeokršćanskoj crkvi, ili NATO savezu, a više fakultetima - može. A to da smo prosvjedovali samo zato jer nam se nije dalo pisat ispite uopće ne znam kako prokomentirat, jer sam siguran da ni 2% 'blokatora' nije to imalo u vidu dok su blokirali. I to da je najbolje obrazovanje u državama gdje je isto najskuplje, nije istina, u to sam se i sam uvjerio dok sam bio u Danskoj i Švedskoj; s druge strane, uspoređivati nas i njih je kao uspoređivat windoze i Linux.
Ima i puno članaka da je netko umro od marihuane, duhana i alkohola, pa ipak svi manje skaču zbog toga nego zbog, recimo, WoWa, što je po meni apsurd. Cyberspace, baby. Novi vid socijalizacije, ne nužno negativan.

e: Offtopicus maximalus, fuck yeah. :ninja:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 07.02.2010. 18:32
neću komentirat sociološke tekovine jerbo je tema ionsko srebro :rofl:

psihološke manifestacije u većoj mjeri nastaju zbog fizičkih osobitosti (lučenje neurotransmitera npr. što opet može biti uzrokovano tvarima koje uneseš u sebe). ;)

znam da je čisti nikotin otrovan, ali je isto tako i endogeni proizvod (a zamisli tek što je sa solima, sa kalijem npr. ili kiselinama). dioksin nije, ali neće te svaka izloženost ubit. ;)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 07.02.2010. 18:54
hahahahhahaha :rofl: :rofl: :rofl:
jos nisam vidio clanak di je netko umro od marihuane XD
taj prosvjed mi je bio drag jedino iz razloga sto su se ti studenti koji su prosvjedovali na neki nacin ujedinili, bilo iz pule, bilo iz zagreba, splita itd. imali su nesto zajednicko i to je bilo pozitivno... prije 5,6 godina bi prosvjedi bili tek kad bi se isla poskupljivat hrana u menzama i to bi se skupila sacica studenata, dok se jos prije toga prosvjedovalo zbog puno vaznijih stvari sto je na neki nacin nestalo...ljudima se ne da, imaju internet, odu na redtube i svi problemi nestaju u jednoj erekciji...

neznam kako si se uvjero da u danskoj nije dobro obrazovanje, mozda po tome da ne barataju tako sirokim spektrom informacija?.... mislim, pogle njihov standard, "siromasne" kvartove a pogle nas, i to nije usporedjivanje windowsa i linuxa jer i tamo zive ljudi kao i ovdje, samo je drugaciji mentalitet, drugaciji su propisi i drugacije je obrazovanje (cit.: uci se sto je bitno).


cyberspace..hehe, da, bio sam pionir i mahao zastavom netscapea 3.0 gold kad nisam ni znao da postoje animirani gif-ovi, igrao ultima online kada nije bilo 3d kartica i sl. LOL
stvar kod cyberspacea je da se mozes ponasat puno slobodnije i otvorenije jer odredjeni kompleksi koje imas ne vrijede u njemu, a to ne znaci da se ti isti kompleksi rjesavaju i da postajes bolja osoba... mislim, da sam debeo i ruzan (a nisam ;) ) bilo bi mi puno teze pric nekoj curi dok sam vani zbog istih kompleksa i straha od odbacivanja, nego otvorit chat window ili kreirat superHOT avatara u second lifeu i brijat o svemu i svacemu i bit zanimljiv... kuzis o cem ti pricam? jebes socijalizaciju koja se bazira na platonskim kontaktima. boli mene tuki dal ce Huge E. Rection iz amerike slomit nogu, ionako ga ne vidim cesto online, da li ce se 50% mojih fejsbuk "frendova" razbolit i zavrsit u bolnici, ionako ih ne poznajem dovoljno dobro itd. opet se ponavlja kvantiteta socijalizacije iznad kvalitete. mogu ti nabrojat na prste obje ruke ljude za koje bi skocio u vatru, ali zato imam 250+ frendova. onak, wtf. nije to uvijek negativno, ima tu i dobrih strana, poput online suradnje na raznim projektima i sl. ali koliko ljudi koristi fejs a koliko koristi suradnju?

@sykosonik, mozemo se vrtit u krug ako oces  :facepalm: :rofl:
kao sto sam rekao, danasnja medicina je fokusirana na materijalno, kao i globalna svijest (novac pokrece sve) kao i sam gregorijanski kalendar koji imamo (rotacija zemlje oko sunca)   :mrgreen:...
al ne zelim sad ulazit u nekakve metasfere o svijesti vec cu samo rec da je prvo trebala nekakva misao o akciji, svjesna ili nesvjesna, onda akcija te zatim reakcija tijela (lucenje neurotransmitera)..

e da, ionsko srebro.... (da kazem nesto on topic  :mrgreen: )


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 07.02.2010. 18:58
Ne, ne, krivo si me shvatio, ne mislim da je u Danskoj loše školstvo, nego da nije skupo.

Ali mislim da smo sad u predubokom offtopicu, a i već ulazimo u neke kvazi-sociološke priče koje ne možemo razriješiti jer imamo različite afinitete (pretpostavljam), pa je malo besmisleno raspravljat. :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 07.02.2010. 19:01
nije medicina fokusirana na materijalno, već farmacija. ako ćemo tako.

btw, ionsko srebro  :mrgreen:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 07.02.2010. 19:03
i stand corrected  ;)
besmisleno raspravljanje - WIN :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 08.02.2010. 09:20
bolesti su samo simptomi, a ljekovi ih uklanjaju. IMHO lječnici su dobri samo za krpanje tijela.
Vidim da ste komentirali i reki, to je isto riješavanje simptoma, jednako kao pilula. Treba raditi na mentalu.

no da ostanemo na temi... Zasto mislite da su prije bogati jeli iz srebra? Radi izgleda? Zašto misite da bogati  stavljaju na sebe razne  dragulje? Zbog cega se to dogodilo da se izdvajaju minerali, da ne jedu iz metala (kao mi što koristimo zlice, vilice) nego srebro i zlato? Zašto se nosi srebro i zlato? Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 08.02.2010. 11:32
bolesti su samo simptomi, a ljekovi ih uklanjaju. IMHO lječnici su dobri samo za krpanje tijela.
Vidim da ste komentirali i reki, to je isto riješavanje simptoma, jednako kao pilula. Treba raditi na mentalu.

da išta znaš o medicini ne bi trabunjala. bolesti su simptomi, ha? a čega, molim te? :facepalm:
o farmakologiji ne znaš ni a i neću s tobom ulazit u raspravu.
medicina rješava simptome, ali većinom zbog toga jer ljudi dolaze prekasno i radi se na boljoj preventivi o čemu ovisi i feedback pacijenata. :roll:
odi meditirat, pa možda više nikad ne budeš bolesna :roll:

no da ostanemo na temi... Zasto mislite da su prije bogati jeli iz srebra? Radi izgleda? Zašto misite da bogati  stavljaju na sebe razne  dragulje? Zbog cega se to dogodilo da se izdvajaju minerali, da ne jedu iz metala (kao mi što koristimo zlice, vilice) nego srebro i zlato? Zašto se nosi srebro i zlato? 

a u pičku materinu.... :facepalm:
daj odi lizat naušnice nekakve i nemoj se sramotit.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Balvan on 08.02.2010. 12:04
Oprostite sto prekidam svadju, htio sam samo priupitati, da li ionsko srebro moze otkloniti problem s aknama?

Quote from: Byte
Koloidno srebro je odlično, ali, ako imaš problema s kožom na licu, poslušaj prvo jednu drugu preporuku, iz vlastitog iskustva: uzmi si u apoteci losion s klindamicinom. Košta 30 kn, ide na recept besplatno, a mene je spasio. Ako ti ni to ne pomogne, rokaj po srebru. Very Happy

Koristio sam to s klindamicinom jedan period, nije bas puno pomoglo...
Sad koristim neku njemacku kremu akneroxid prije spavanja. Koristim to nekih 2 mjeseca i rjesio sam se barem 50% akni na licu. Samo je problem sta je krema tolko jaka da mi se koza ljusti. Al dobro, onda se namazem baby mlijekom  :lol:
I tako to, probajte.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 12:41
@Sykosonik: Teško mi je shvatiti tvoju razinu nespremnosti prihvaćanja ostalih načina medicine osim konvencionalnih kemijskih preparata. :? I osobno, ovim komentarom 'odi lizat naušnice kakve' i sličnim iskazima nespremnosti (nemogućnosti?) prihvaćanja nečega što si naučen/kulturološki uvjetovan da prihvatiš, sam sebe sramotiš.
@ixchel: Plemići nisu koristili srebro iz nikakvih zdravstvenih pobuda, nego iz čiste obijesti. However, istina, termin 'plava krv' koji se koristio za označavanje plemića dolazi od jedne jednostavne činjenice: dok su jeli iz srebrnih zdjela koje nisu bile bogzna kakve kvalitete, strugali su komadiće srebra koje su hranom unosili u sebe. Budući su takvi komadići bili preveliki, nisu se mogli razgraditi i postupno su bojali krv (a time i kožu) u plavkastu boju. http://en.wikipedia.org/wiki/Argyria
@Balvan: Čudno, meni je klindamicin totalno spasio stvar, a bio sam na rubu trećeg stupnja akni. :/ Možda ovisi koliko dugo ga koristiš, ja sam na njemu preko pola godine sada. Ali mislim da će ti srebro, bez obzira na neke komentare ovdje, itekako pomoći. Ipak, pazi da ne postaneš Papa Štrumf kao Paul Karason. :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Balvan on 08.02.2010. 13:28
@Sykosonik: Teško mi je shvatiti tvoju razinu nespremnosti prihvaćanja ostalih načina medicine osim konvencionalnih kemijskih preparata. :? I osobno, ovim komentarom 'odi lizat naušnice kakve' i sličnim iskazima nespremnosti (nemogućnosti?) prihvaćanja nečega što si naučen/kulturološki uvjetovan da prihvatiš, sam sebe sramotiš.
@ixchel: Plemići nisu koristili srebro iz nikakvih zdravstvenih pobuda, nego iz čiste obijesti. However, istina, termin 'plava krv' koji se koristio za označavanje plemića dolazi od jedne jednostavne činjenice: dok su jeli iz srebrnih zdjela koje nisu bile bogzna kakve kvalitete, strugali su komadiće srebra koje su hranom unosili u sebe. Budući su takvi komadići bili preveliki, nisu se mogli razgraditi i postupno su bojali krv (a time i kožu) u plavkastu boju. http://en.wikipedia.org/wiki/Argyria
@Balvan: Čudno, meni je klindamicin totalno spasio stvar, a bio sam na rubu trećeg stupnja akni. :/ Možda ovisi koliko dugo ga koristiš, ja sam na njemu preko pola godine sada. Ali mislim da će ti srebro, bez obzira na neke komentare ovdje, itekako pomoći. Ipak, pazi da ne postaneš Papa Štrumf kao Paul Karason. :D

ok. vidio sam strumfa. odustajem  :mrgreen:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 08.02.2010. 13:48
@Sykosonik: Teško mi je shvatiti tvoju razinu nespremnosti prihvaćanja ostalih načina medicine osim konvencionalnih kemijskih preparata. :? I osobno, ovim komentarom 'odi lizat naušnice kakve' i sličnim iskazima nespremnosti (nemogućnosti?) prihvaćanja nečega što si naučen/kulturološki uvjetovan da prihvatiš, sam sebe sramotiš.

a gdje sam ja to rekao da su konvencionalni kemijski preparati jedini i neponovljivi? dapače, ne izražavam nespremnost prihvaćanja nečega drugog, već mi diže tlak kada ljudi bubaju stvari bez argumenata, bez dokaza, trabunjajući o stvarima koje ne znaju.

hoću argumentirane, adekvatne i ponovljive dokaze, kao i analizu na dvostruko slijepom uzorku od 5000 pacijenata da je ionsko srebro bolje/učinkovitije/ili barem u razini nekog, već postojećeg konvencionalnog lijeka; ako već uspoređujemo.

mislim da sam bio spomenuo da je "glavni" argument to što se nešto uzima zdravo za gotovo, a istovremeno kategorički odbacuje SVE ono što moderna medicina donosi i to pod krinkom nekakvog "namjernog trovanja, ubiranja para i održavanja moći".
dakle - kada mi osoba pokuša implicirati da su "plemići nosili srebro i zlato oko vrata da bi bili zdravi (a to se apsolutno da isčitat iz njenog posta)", onda se na takvu blagorečeno glupost mogu samo nasmijat ili odgovorit onako kako sam odgovorio. dakle - ako je bolesna neka liže srebro. može ga i progutat, ista stvar. meni kemija, njoj "prirodno".

jbt, pa po toj logici bi svi konzumenti samo alternativnog bili vječni, mladi, zdravi i poletni.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 13:57
Nu, pa na svakoga lijekovi drugačije djeluju. Nekome će srebro djelovati, nekome neće. Isto kao što će nekome neka tableta pomoći, a nekome ne. S druge strane, nositi srebrenu ogrlicu kao lijek je, well, ako ne smiješno, a ono bar uzaludno, izuzev placebo efekta. Ipak, nisam vidio da netko ovdje 'kategorički odbacuje SVE ono što moderna medicina donosi i to pod krinkom nekakvog "namjernog trovanja, ubiranja para i održavanja moći"', valjda nisam dovoljno pažljivo čitao.
Inače, Štrumf je poplavio jer je pio dnevno do 3 dcl koloidnog srebra i još se uz to mazao svakodnevno njim po licu. Nije žvaka za seljaka.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 08.02.2010. 15:35
jbt, pa po toj logici bi svi konzumenti samo alternativnog bili vječni, mladi, zdravi i poletni.
meni na prvi pogled djeluju zdravije, ako nista, bar energicniji, imho. al mozda je to zbog esida ;)

procitaj holografski svemir, u njemu ces nac dosta znanstvenih istrazivanja sta su radili sa placebom/ljekovima i njihovoj ucinkovitosti


http://www.youtube.com/watch?v=IQR9bw-4R08 (http://www.youtube.com/watch?v=IQR9bw-4R08)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 08.02.2010. 15:44
@ ixchel :facepalm:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 15:47
Holografski svemir mi izgleda kao znanstvena sci-fi knjiga, ili nekakva verzija Biblije pisana znanstvenim jezikom. Hoću reći da mi više ulazi u nekakvu kategoriju 'znanstvene mistike' nego u egzaktnu znanost. Istinabog, niti sam je pročitao cijelu, niti se više uopće sjećam, jer sam čitao prije par godina; znam samo da me istog trena kad sam počeo čitati odbila.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 08.02.2010. 16:06
LOL
psta je za tebe egzaktna znanost?
ovdje je postavljena teorija i kroz citavu knjigu se potkrepljuje/dokazuje odredjenim istrazivanjima/cinjenicama/dokazima u korist te teorije iz ovog ili onog polja znanosti, kako to obicno ide kad se postavi odredjena znanstvena hipoteza.. a ako to nije znanost vec mistika, onda, moram ti rec, imas sirok pojam mistike ;)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 08.02.2010. 16:25
Sykosonik a kad si ti studirao medicinu da mi mozes ocitat bukvicu  :lol: ?

Bolesti su simptomi mentalnih izoblicenja. Za vecinu bolesti uopce neznaju koji je uzrok (osim ako nisu uzrokovane sa bakterijom, virusom - no to u ovom slucajnu ne podrazumljevam), eto naprimjer za atritis neznaju radi cega uopce nastaje, pretpostavljaju nekoliko teza, no niti ga neznaju izljeciti, no mogu ti dati ljekove da ti blokiraju bol koju osjecas. I to je kao riješenje. Zapravo doktori polaze sa ovom tezom; Sve je materija i uzrok je u materiji - na taj nacin lociraju u materiji nepravilnost, i pokusavaju sa ljekovima (koje testiraju), skuziti kako tvoje tjelo MEHANICKI funkcionira, da bi pokusali napraviti ravnotezu tako da ti  djeluju na mehaniku tvog sustava - to podrazumljeva da ukoliko imas necega viska pokusavaju napraviti balans kao na klackalici tako da stimuliraju nesto drugo... I gledaju nuspojave. Ako nuspojave nisu  smrtonosne taj ljek ide u upotrebu. Nuspojava se cesto nemoze zamjetiti u kratkom vremenu. Recimo nakon 15-20 god sto je bio na trzistu lijek Reducil, danas su ga povukli sa trzista i to pod hitnim postupkom jer su tek sad skuzili da uzrokuje ostecenje srca i mozga. Znaci doktori i farmaceuti rade na principu tehničara, izučavaju mehaničko funkcioniranje covjeka, da bi isprobavali dali ako tijelo ne funkcionira nesto se moze dodati ili izvaditi. Ne uzimaju uopce u obzir covjekov um, mental i sl. No vjerovao ili ne sami se slazu sa time da UM, plecebo, cak i covjekov stav o zivotu ima velike veze sa ozdravljenjem. 

a sto se tice tvojih predrasuda,  tu ti ja nemogu pomoci.
Moze se sve dokazati kad se zeli, evo ja sam prva koja ce reci da meni definitivno djeluje koloidno srebrno na prehlade i viroze. Druge bolesti necu potvrdit jer se nisam susrela.
A ti kao pravi znastvenik sto se zelis prikazat, dokazi da zapravo koloidno srebrno ne djeluje na tebe  :mrgreen:

karahana evo i tebi jedan  :facepalm: i jedan  :P i jedan  8)  :lol:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 08.02.2010. 16:28
Ixchel a kad si ti bilo sta studirala da mozes ikome govoriti o icemu? :roll: Govoris kao da se, u najmanju ruku, bavis homeopatijom i imas zavrsenu medicinu...
Mozda si uplatila tecaj nicega za 14 000 kn pa sad doma imas diplomu koju je netko isprintao? :rofl:
Btw, mogla bi upisati tecaj HRVATSKOG. Cujem da ga predaju u OSNOVNIM SKOLAMA.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 16:40
LOL
psta je za tebe egzaktna znanost?
ovdje je postavljena teorija i kroz citavu knjigu se potkrepljuje/dokazuje odredjenim istrazivanjima/cinjenicama/dokazima u korist te teorije iz ovog ili onog polja znanosti, kako to obicno ide kad se postavi odredjena znanstvena hipoteza.. a ako to nije znanost vec mistika, onda, moram ti rec, imas sirok pojam mistike ;)
E pda, može biti, rekoh da nisam cijelu knjigu pročitao, nego sam tako neki dojam dobio. Inače mi je apsolutno draža ova ixchelina pozicija (možda i nije njena, ali takva sad ispada) alternativca, nego tvoja znanstvenika. Jer ću sigurno, ako budem bolestan, prvo uzrok tražiti u psihi, a tek zatim u materiji. Call me crazy, ali sigurno ću radije (možda neuspješno) umivati lice vodom obogaćenom koloidnim srebrom, nego piti Roaccutane, čija lista side-efekata uključuje, citat: "Najčešće uočeni simptomi vezani su za hipervitaminozu A, a to su suhoća sluznice usta i nosa. Suha sluznica očiju može izazvati konjunktivitis i reverzibilno zamućenje rožnice. Bolesnici rjetko mogu imati reakcije osjetljivosti na svjetlo, poremećaj adaptacije na mrak (smanjen vid noću) i lentikularna katarakta. Osim toga, može se pojaviti bol u mišićima i zglobovima, osip, svrbež, facijalni dermatitis, znojenje, piogeni granulom, paronihija, distrofija nokta i povećano formiranje granulacijskog tkiva te reverzibilna alopecija. Također je zapaženo povišenje triglicerida i kolesterola u serumu, kao i sniženje HDL. U djece su se javljale promjene na kostima i hiperostoza (t.j. prijevremeno zatvaranje epifize)." Kad sam ih ja čitao na papiru koji sam dobio u kutiji s tabletama, tu su bile još: otkazivanje pluća, bubrega, jetre, pa čak i psihičke bolesti. Hvala, no moj izbor ipak prvo počiva na alternativi.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 08.02.2010. 16:45
Sykosonik a kad si ti studirao medicinu da mi mozes ocitat bukvicu  :lol: ?

ja studiram medicinu, ti ne. pametnom dosta. :roll:

Bolesti su simptomi mentalnih izoblicenja. Za vecinu bolesti uopce neznaju koji je uzrok (osim ako nisu uzrokovane sa bakterijom, virusom - no to u ovom slucajnu ne podrazumljevam), eto naprimjer za atritis neznaju radi cega uopce nastaje, pretpostavljaju nekoliko teza, no niti ga neznaju izljeciti, no mogu ti dati ljekove da ti blokiraju bol koju osjecas. I to je kao riješenje. Zapravo doktori polaze sa ovom tezom; Sve je materija i uzrok je u materiji - na taj nacin lociraju u materiji nepravilnost, i pokusavaju sa ljekovima (koje testiraju), skuziti kako tvoje tjelo MEHANICKI funkcionira, da bi pokusali napraviti ravnotezu tako da ti  djeluju na mehaniku tvog sustava - to podrazumljeva da ukoliko imas necega viska pokusavaju napraviti balans kao na klackalici tako da stimuliraju nesto drugo... I gledaju nuspojave. Ako nuspojave nisu  smrtonosne taj ljek ide u upotrebu. Nuspojava se cesto nemoze zamjetiti u kratkom vremenu. Recimo nakon 15-20 god sto je bio na trzistu lijek Reducil, danas su ga povukli sa trzista i to pod hitnim postupkom jer su tek sad skuzili da uzrokuje ostecenje srca i mozga. Znaci doktori i farmaceuti rade na principu tehničara, izučavaju mehaničko funkcioniranje covjeka, da bi isprobavali dali ako tijelo ne funkcionira nesto se moze dodati ili izvaditi. Ne uzimaju uopce u obzir covjekov um, mental i sl. No vjerovao ili ne sami se slazu sa time da UM, plecebo, cak i covjekov stav o zivotu ima velike veze sa ozdravljenjem.

ne znam jel ti namjerno lažeš i izvrćeš činjenice. to se prvenstveno odnosi na prvi dio teksta. daj me prosvijetli. znaš li ti što jeuopće artritis, kada ga već spominješ? da, koji x se ne zna uzrok, ali kada se zna onda se on i liječi. o pobogu.... :facepalm:
a propos reductila (a i bilo kojeg drugog lijeka), znaju se kontraindikacije, prema tome.. sjeti se za što se legalno prodavao heroin.
a pošto se kužiš u fiziologiju ljudskog organizma, daj mi objasni kako se istražuju lijekovi. plz. baš me zanima. koliko u prosjeku lijekova godišnje izađe na tržište i nakon koliko godina istraživanja?

i da - ne znam od kud ti ideja da se na čovjeka ne gleda kao cjelinu. uzimaju se i fizičko i psihičko stanje. mislim, očito nisi čula za sintagmu "diferencijalna dijagnoza". brijem da je House danas na TV-u, baci pogled.
placebo djeluje, metoda sugestije i autosugestije također, ali ne u TOLIKOJ mjeri jbt. naravno da je bitan stav, tko je rekao da nije.
ova cijela spika se razvila zbog primjedbe o ispijanju ionskog srebra jbt. nit sam rekao da se ne smije, nit forsao ljude da ga ne piju.

a sto se tice tvojih predrasuda,  tu ti ja nemogu pomoci.
Moze se sve dokazati kad se zeli, evo ja sam prva koja ce reci da meni definitivno djeluje koloidno srebrno na prehlade i viroze. Druge bolesti necu potvrdit jer se nisam susrela.
A ti kao pravi znastvenik sto se zelis prikazat, dokazi da zapravo koloidno srebrno ne djeluje na tebe  :mrgreen:
karahana evo i tebi jedan  :facepalm: i jedan  :P i jedan  8)  :lol:

da, moje predrasuda se očituje u tome da ljudima dam normalan savjet, potvrđen činjenicama. zbilja.
ne moram ništa dokazivati jer nisam ništa tvrdio. ti kažeš da na tebe djeluje, dakle?

:facepalm:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 08.02.2010. 16:56
Ixchel a kad si ti bilo sta studirala da mozes ikome govoriti o icemu? :roll: Govoris kao da se, u najmanju ruku, bavis homeopatijom i imas zavrsenu medicinu...
Mozda si uplatila tecaj nicega za 14 000 kn pa sad doma imas diplomu koju je netko isprintao? :rofl:
Btw, mogla bi upisati tecaj HRVATSKOG. Cujem da ga predaju u OSNOVNIM SKOLAMA.

Karahana cemu to vrijedjanje...  moras drugog spustat da se osjecas inteligentnijim? Nece ti to pomoci, da sam ja jos 10 puta gluplja sa svima ostalima oko tebe. Problem je iznutra a ne izvana. Jel uopce shvacas da imas problem, kojeg zapravo vidis na meni? Ja ne mislim da si ti glup, vjerovatno nit drugi ljudi, pa zasto onda ti to osjecas za sebe?


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Dovla on 08.02.2010. 16:57
ma nije veco glup on je samo zaljubljen :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 08.02.2010. 16:58
Ahem, ima li netko ko studira psihologiju? :rofl:

ja sam samo istaknuo da si nepismena dozlaboga (sto je bome itekako istina) a ponasas se koda si popila svu pamet svijeta. Ti si ta koja mene vrijedja, ti si ta koja ima predrasude, ti si ta koja koristi "mi", "vi" i "oni" spiku...

Ja sam samo idiot sto sam uopce odgovorio na tvoj post i dopustio da tvoja debilana iz mene iznudi reakciju. TO je istina. :rofl:Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 08.02.2010. 17:02


ne znam jel ti namjerno lažeš i izvrćeš činjenice. to se prvenstveno odnosi na prvi dio teksta. daj me prosvijetli. znaš li ti što jeuopće artritis, kada ga već spominješ? da, koji x se ne zna uzrok, ali kada se zna onda se on i liječi. o pobogu.... :facepalm:
meni zbilja nije do natjecanja tko ima vecu kitu(jer sam uostalom zensko) no tjeras me na to... a glupo mi je jer ispada da ja tebe pravim glupim samo jer ti objasnjavam nesto sto bi ti trebao znati ako studiras medicinu.
http://www.medicina.hr/clanci/reumatoidni_artritis.htm

>> Uzrok bolesti: Za sada se još sa sigurnošću ne zna što bi moglo biti neposredni uzrok bolesti. Postoji nekoliko pretpostavki.

 


da , na mene koloidno srebro djeluje, djelije i na mog dragog,djeluje i na hrpu ljudi koje znam da su probali i pili iako nisu imali neke vjere, no eto toliko hjeli su probati. Pa eto ako zelis se uvjerit dali djelije ili ne probaj ga popit nakon sto se zarazis sa virozom, pa vidi sam...


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 17:03
Lol ovo je sad stvarno krenulo u skroz krivom smijeru. :lol:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 08.02.2010. 17:03
@kararaha, a sta sad, ja sam nepismena, ti si nekulturan, svako ima neku manu...  


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 17:05
Nu, nepismenost bi po nekoj općoj definiciji isto spadala u nekulturu. Iako je i dalje prihvatljivija od nepristojnosti. :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 08.02.2010. 17:05
Trebalo bi splitat i mergeat ali ja odma govorim da 100% nema nikakve sanse da to napravim.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: psihodelikk on 08.02.2010. 17:14
budem ja kad se zavrsi postanje (1-2 dana bez posta u topicu)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 17:19
Čemu to? Ako sad razdvojiš imamo dva topica, jedan za raspravu o problemu akni, i jedan o znanosti vs. alternativi (u medicinskom aspektu). Ovako samo maksimalno offtopičarimo, a to je fuj.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 08.02.2010. 17:28
Brijem da mu se neda sad. :rofl: Meni se neda vise nikad.

Oce ko bit moderator za pivu? :P

U principu mi se stvarno neda sve citat i sprocitavat. Pogotovo ne pixicine postove. Procitao sam jedan i pao mi je mrak na oci. Treba mi fakin prevoditelj da bi procitao post od 80% clanova foruma!!! :roll: :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 17:30
 :shock: Šta bi vi tek rekli da ste modovi na nekim drugim forumima, gdje ima više od 15 postova dnevno...  :lol:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 08.02.2010. 17:34
Nish nebi rekli neg bi brisali postove i benali ljude koji seru govna. :P Ali posto je ovo trens forum i mi smo PLUR shiva mdma esid bratstvo onda moramo tripiti napade bipolarne ekipe koja redovito nakon nekog vremena odluci da mrzi forum pa ode. Onda se opet vrate. I tako u krig. :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 17:35
 :lol: :lol: :lol: Nu, pa neka bude, onda.

A ja se vraćam latinskom. Nek' vas čuva bog koloidnog srebra. Peace.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 08.02.2010. 17:41
Karahana zasto se ti tako ugrozeno osjecas pored mene? Procitaj si svoje postove malo kad se ohladis upuceno prema meni nicim izazvanim sa moje strane. Kao smeta te sto ja "serem" tj. iizrazavam svoje misljenje - pa mislim da ti imas problem tu neki. Smeta te nacin na koji se izrazavam? Jer se pravim pametna jer iznosim svoje iskustvo? Koji je zapravo tvoj problem? Ako te smetam sta citas moje postove? Sta uopce citas temu ako te nit tema ne zanima?  Onak ok, ja sam nepismena, glupa, bla bla, dodaj sta god zelis, ok izjavio si to na cijeli forum, svi su te culi, svima je jasno tvoje misljenje  i sad pusti me na miru, ok? Ili zelis da si u potpis stavim Karahana misli da sam glupa i da serem i pravim se pametna, pa te ustedim truda da ne odgovaras na post kad ga procitas? :)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 08.02.2010. 17:55
u potpis stavi
"karahana misli da sam glupa, da serem i pravim se pametna jer nisam pila goa gilovo mlijeko 1990." :rofl:


no dobro, vidim da danas ima vise ljudi koji trebaju radit nesto sto im se ne da pa vise na tp-u  :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 08.02.2010. 18:05
 :lol: pa ako ce mu tako biti lakse, njemu i jos nekima, stavim slobodno, samo pobogu daj me prestanite vrijedjaz... mislim da je dosta ak jednom ili 2 , ok 3 put  :mrgreen:  mi kazete glupaco nepismena, nemorate sad na svaki topic i svaki drugi post sta napisem.... bas sam se malo savjetovala sa nekim kolegama sa svog foruma o toj potrebi da umanjis drugu osobu. Pa je jedan kolega ovo izvukao:
Quote
Ocrnjivanje* druge osobe

Nakon što je osoba počinila overt , obično osjeća potrebu ocrniti drugu osobu.

«Ne dolazim više kući na vrijeme zato jer se moja žena udebljala 15 kila i jednostavno nije ona ista žena koju sam oženio !»

«Prevarila sam ga jer mi moj glupi muž više nije poklanjao pažnju !»

«Potrošila sam sav novac na mobitel zato jer moj neosjećajni muž više nije pričao sa mnom !»

«Moja je supruga nekad odlično kuhala. Sad sprema same splačine !»

«Bio sam budala kad sam te oženio !»

Postoje razni načini na koje osoba opravdava svoje overte i witholde , ali sve je to – opravdanje.

«Kad je osoba počinila overt , a potom i withold , on ili ona obično će upotrijebiti društveni mehanizam* opravdanja. Kad kažemo «opravdanje» mislimo na objašnjenje kako overt zapravo nije overt.»

«Svi smo čuli ljude kako pokušavaju opravdati svoje postupke i svi smo instinktivno znali da opravdanje znači ispovijed krivnje. Ali do sada nismo razumjeli točan mehanizam u pozadini opravdanja.»

«Prije ove tehnologije nije bilo načina kojim bi osoba olakšala svoju savjest kad je počinila overt , osim da pokuša umanjiti overt

«Neke crkve i druge grupe koristile su ispovijed u pokušaju da čovjeku olakšaju pritisak njegovih overta. Uz sve to , u pomanjkanju potpunog razumijevanja svih prisutnih mehanizama , ispovijed je imala ograničenu funkcionalnost.»

«Witholdi su na neki način overti sami po sebi , ali imaju drugačiji izvor. U potpunosti smo dokazali da je čovjek u osnovi dobar – činjenica koja smeta starim uvjerenjima da je čovjek u osnovi zao. Čovjek je u tolikoj mjeri dobar da , kad shvati da je jako opasan , počinje činiti greške kako bi smanjio svoju moć , ako to ne funkcionira i on i dalje čini overte , tada traži načine da makne samoga sebe ili odlaskom ili na način da bude uhvaćen.»

«Ljudi taje overte jer smatraju da bi počinili još jedan overt kad bi ih rekli.»

«Sa stajališta ovog mehanizma , kad teret postane prejak , vodi čovjeka do drugog mehanizma – pokušaja da se smanji veličina i pritisak overta. On ili ona to može postići jedino ako umanje veličinu ili reputaciju osobe protiv koje su počinile overt , poslije toga obično slijedi pokušaj da se umanji dobrota ili važnost mete overta. Prema tome , muškarac koji prevari svoju ženu mora potom izjaviti da žena na neki način nije dobra. Iz toga proizlazi da žena koja je prevarila svog muža mora umanjiti muža da bi umanjila overt. S tog gledišta , većina kritiziranja je opravdanje počinjenog overta.»

«Ovo je spirala propadanja. Osoba ne razmišljajući počini overte. Tada ih pokušava opravdati tražeći greške ili prebacujući krivnju. To ga vodi u daljnje overte protiv istih ljudi , navedeno vodi do degradacije samoga sebe , a nekad i tih ljudi

«Kad čujete oštro i brutalno kritiziranje nekoga , a to vam zvuči pomalo neprijatno , znajte da su pred vama overti počinjeni protiv kritizirane osobe.»


Kazalo pojmova :

ocrniti : prikazati u lošem svjetlu ( osobu , knjigu , članak ) ; oklevetati.

mehanizam : način na koji nešto funkcionira ili proces kojim je to postignuto.

http://www.forumohalu.org/index.php/topic,427.0.html

 Dakle koliko vidim radi se o krugu koji se nemoze zaustavit, no mogu nesto isprobati, ali smatram da ono sto moze je da sami se suocite sa svojim dijelom i sebi oprostite.


Dakle evo pokusaj sa moje strane.

Karahana, opraštam ti za sve što si učinio i rekao nekorektno prema meni

Deimos,  opraštam i tebii za sve što si učinio i rekao nekorektno prema meni.

To je sve sto mogu učiniti sa moje strane, sad sami sebi morate oprostit da bi izašli iz tog kruga. Jedino što mogu je uživo da ponovim, ako ce vam tako biti lakse.

Javite  :mrgreen:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Balvan on 08.02.2010. 18:54
E, sad je pitanje da li si im uistinu oprostila i prihvatila ih takve kakvi jesu  ili u sebi jos to potiskujes.
Sama rijec oprosti ne znaci da si uistinu oprostila i prihvatila situaciju. Provjeri da li se u tebi jos krije tracak negativnosti koji hrani tvoj ego i pruza otpor sebi i drugima  :)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 08.02.2010. 19:06
psihoterapija @ TP(dot)com - LIVE @ monday 7 PM
:rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 08.02.2010. 19:26


ne znam jel ti namjerno lažeš i izvrćeš činjenice. to se prvenstveno odnosi na prvi dio teksta. daj me prosvijetli. znaš li ti što jeuopće artritis, kada ga već spominješ? da, koji x se ne zna uzrok, ali kada se zna onda se on i liječi. o pobogu.... :facepalm:
meni zbilja nije do natjecanja tko ima vecu kitu(jer sam uostalom zensko) no tjeras me na to... a glupo mi je jer ispada da ja tebe pravim glupim samo jer ti objasnjavam nesto sto bi ti trebao znati ako studiras medicinu.
http://www.medicina.hr/clanci/reumatoidni_artritis.htm

>> Uzrok bolesti: Za sada se još sa sigurnošću ne zna što bi moglo biti neposredni uzrok bolesti. Postoji nekoliko pretpostavki.

da , na mene koloidno srebro djeluje, djelije i na mog dragog,djeluje i na hrpu ljudi koje znam da su probali i pili iako nisu imali neke vjere, no eto toliko hjeli su probati. Pa eto ako zelis se uvjerit dali djelije ili ne probaj ga popit nakon sto se zarazis sa virozom, pa vidi sam...

nisam te pitao za reumatoidni artritis koji je autoimuna bolest za koje se NE ZNA apsolutno TOČAN uzrok, već za artritis kao takav. nadam se da kužiš semantičku razliku.

za moju virozu se ne brini, moj imunološki sustav će lako s njom. ne treba mi srebro.
zanimljivo kako ti i tebi slični u ovom slučaju zanemare vlastite obrambene mehanizme :roll:
valjda je bitno ono što se unese u sebe, pa što bude... što će biti kada ne upali? kaj ćete onda nać?


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 19:34
Quote
zanimljivo kako ti i tebi slični u ovom slučaju zanemare vlastite obrambene mehanizme

Dapače, 'takvi' se više oslanjaju na vlastito tijelo nego na kemikalije. :)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 08.02.2010. 19:36
kemkalije samo ako ne ide normalno ili u hitnim stanjima. uostalom, neke kemikalije i potiču imunološki sustav, tako da.. ;)

ugrubo rečeno.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 08.02.2010. 19:42
Naravno, nitko ni ne kaže da su sve kemikalije loše. Osim što navikavaju tijelo na pomoć izvana i dugoročno gledano ga oslabljuju (gledano s naturalističke, 'prirodne', strane), nemaju gotovo nikakvu negativnu posljedicu.
S druge strane, ta greenpeace sranja smo evolucijski intelektualno nadišli, pa ne stoje.
However, smatram da se prvo treba osloniti na tijelo, zatim na 'alternativu', kao prirodniji način liječenja, a tek onda na tablete.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 08.02.2010. 19:57
Sykosonik  nisam ja bila bolesna godinama, no evo uhvatila me ove pa sam se sjetila koloidnog. Pricala bi ti kad sam ga koristila ali ti ne vjerujes u takve stvari (energiju i sl.) pa nema smisla da te provociram na neki nacin :D jer se nit meni iskreno neda tu natezati.


Balvan  jesam oprostila sam im jos davno ali mi se cini da ne vjeruju kad se jos tako ponasaju na isti nacin. Uglavnom Ok je sve svi gresimo, ako sam ih ja kako povrijedila ispricavam se... eto i oprostila i ispricala, jel mozemo sad biti ljudi napokon


e da zaboravila sam...

Dovla i tebi oprastam sta si me banirao dok sam bila pixica  :mrgreen: i ispricavam se za neugodnosti, ok?


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 08.02.2010. 20:19
Holografski svemir mi izgleda kao znanstvena sci-fi knjiga, ili nekakva verzija Biblije pisana znanstvenim jezikom. Hoću reći da mi više ulazi u nekakvu kategoriju 'znanstvene mistike' nego u egzaktnu znanost. Istinabog, niti sam je pročitao cijelu, niti se više uopće sjećam, jer sam čitao prije par godina; znam samo da me istog trena kad sam počeo čitati odbila.

Hmmm... Pocetak je malo suhoparan, pa razumijem ak te zbog toga odbilo, kasnije se "zalaufa"... Al bi rekao bas suprotno od toga da ulazi u nekakvu "mistiku"... Mislim ok, kvantna fizika npr. je jos onak dosta "nedokucena" al to ne znaci da je SF LOL :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: newformat on 08.02.2010. 20:23
issssssssssss.....  3x :shock:
ok... trebalo mi je vremena da pročitam sve ovo...  :mrgreen:
mislim da neću ulazit u sociopsihoofftopicmedicinske rasprave... nego ću za početak isprobat losion s klindamicinom... (nadam se da nije neki produkt koji sam već koristio...) ali! nabavit ću i bočicu srebra pošto mi se javilo dosta ljudi koji ga koriste ili su koristili pa ću izvjestiti o stanju (čisto sumnjam da nekog zanima kako će mi faca bit lijepa il neće) nego čisto da ovaj topic na kraju dobi formu i da sve ovo ujedinimo u neku cjelinu ako će to ikako bit moguće... bez svađe...  :(
 :peace:

za moju virozu se ne brini, moj imunološki sustav će lako s njom. ne treba mi srebro.
zanimljivo kako ti i tebi slični u ovom slučaju zanemare vlastite obrambene mehanizme :roll:
valjda je bitno ono što se unese u sebe, pa što bude... što će biti kada ne upali? kaj ćete onda nać?

ja osobno isto ne volim lijekove za svaku glupost i mogu reć da mi tijelo ima jako dobar imunitet no ovo s kožom... katastrofa!!! fakat sam isprobao brdo "gluposti" iz apoteke no stanje se stabilizira privremeno... probao i med i propolis i razne kupke od čajeva... ništa... ali isto tako sam primjetio da kad sam pod stresom (recimo zadnjih mjesec dana (promjena sredine i radne okoline)) situacija se pogoršala katastrofalno... a ponekad je taj stres teško izbjeći... a ja bi htio da i u toj situaciji bolesti nema... neznam... kažu mi odreci se pušenja, alkohola, droge, hrane ove, one... no ja mislim da čak ni to ne bi pomoglo...
ja bi naveo samo nešto za primjer: čakre! dakle: bla,bla,bla... energetski centri u tijelu koji bi trebali funkcionirati u savršenom skladu i tad bi i tijelo tako funkcioniralo zbog međusobne povezanosti... no... svi znamo da ne živimo u bajci i da je tako nešto nemoguće za nas "male" ljude koje je zapad počeo proždirati svojim tehnološkim i medicinskim postignućima...
ne bi filozofirao ni ništa slično nego bi apelirao na to da bi koloidno srebro moglo korak k tome da te "neke" bolesti izazvane na ovaj ili onaj način riješimo kod kuće sami bez trošenja novca i živaca čekajući na red u bolnicama (i opet dočekaš ku**c koji te šalje slljedećem tako dugo dok ne popizdiš i odeš k vračari  :mrgreen:) i apotekama...
ponavljam! neznam, ali vrijedi razmotriti...
smatram da se prvo treba osloniti na tijelo, zatim na 'alternativu', kao prirodniji način liječenja, a tek onda na tablete.
slažem se, no ja uopće ne bih dvoumio da recimo to srebro izvire negdje... no tu je u pitanju proces koji ne postoji u prirodi pa sam malo skeptičan oko toga... no da ne vrtim u krug...prvo klindamicin pa srebro ;)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 08.02.2010. 20:39
Deimos,  opraštam i tebii za sve što si učinio i rekao nekorektno prema meni.

Koji je tebi qrac? Prvo popljujes (u potpunosti?) akademski rad pa kad ti netko veli "smiri malo sa sranjima" to je nekorektno ponasanje prema tebi? Mhm da, je.


Na stranu to sve, mislim da definitivno ne valja bit "zlopamtilo" i holdat grudge ka nekome jer nema smisla, mislim proslost treba ostavit tam di i je, bla. Doduse, to ne znaci da necu nekog smatrat npr dvolicnim patoloskim lazljivcem, seratorom, itd. :rofl:

Btw sjecam se da su se nesto spominjali psihicki uzroci (naspram cisto onih "materijalne" prirode).. Mislim da definitivno nekakve takve gadne bolesti poput tumora, raka, (mislim, i one bezazlenije jel) mogu biti potaknute i dugotrajnim mentalnim stanjem covjeka (a ne samo ovim toksinima koje jedemo/pijemo/udisemo)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Brijana on 08.02.2010. 20:40

sigurno si naletio i na priče...čišćenju jetre po Hudi Clark i slično. moj savjet ti je da to izbjegavaš u širokom luku jer kumulativni učinak takvih pripravaka može izazvat veću frku nego uzrok zbog kojeg si ih počeo piti.


Koje konkretne lose ucinke ima ciscenje jetre po Huldi Clark? Koliko sam shvatila ono se radi svega dva dana, i sastojci koji se uzmu su gorka sol, grejp i maslinovo ulje.

Kakvi su btw. negativni ucinci jednokratnog koristenja gorke soli na organizam? Cula sam razlicita misljenja o njoj.

Ili si mozda mislio na biljni antiparazitni program i Zapper? Kakve spoznaje o nuspojavama tih metoda ima moderna medicina?

Kolika je stetnost konkretno pelina koji se uzima tijekom 2 tjedna?

Znam bliski slucaj gdje se mlada djevojka rijesila ameba koje su joj stvarale gadne dugotrajne probleme uz pomoc tog antiparazitnog programa (ukljucuje sve navedeno) za tri tjedna, i sad je kao nova. Metodu joj je neformalno preporucila jedna lijecnica (koja od toga nije imala nikakve financijske ili druge koristi), da je zastiti od stetnih poslijedica kemijskih lijekova koji bi joj bili prepisani protiv ameba.

Ja sam osobno probala Zapper, i iznenadila da moze totalno "odnijeti" prehladu u nastajanju, koja bi mi inace zadala vrlo neugodnih tjedan-dva uz sve simptome (vec ih dobro prepoznajem i znam tijek).

Medjutim, kod svih tih stvari voljela bih znati koliki je stvarni "cost-genefit", odnosno, sto si kojom metodom covjek evenutalno cini stetno.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Balvan on 08.02.2010. 21:03
Nije da zauzimam strane, ali ja sam vidio na par tema da se stalno sprda sa ixchelinim postovima.
Primjerice na onom topicu o astralnoj zastiti. Vjerojatno je to vrijedja isto kao i sykosonika za ono sa strukom...
Tako da nek se nitko ne pravi svetac jer svi imate putra na glavi  :)

P.S. Newformat, ja nisam skuzio da imas problema s kozom kad sam te vidio.  :neznam:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 08.02.2010. 23:31
@pixa

Nedamise fakat citat tvoje postove s vioska, niti budem. Zasto te tocno sprdam, promisli sama. brijem da to jako dobro znas i da zato svaki put tako burno reagiras. Fakat mi je zao kaj te to vrijedja toliko, ali to je ipak samo sprdnja. Ajbok. :P


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Dovla on 08.02.2010. 23:42
previse ljudi koje znam vrti taj sugavi loop u glavi..."e sad te hejtam malo zato kaj sam u kurcu...onda imam prosvjetljenje i bas si mi super i zao mi je...onda cekam da se desi opet neko sranje da te hejtam"...malo smo si kul malo nismo...ovisno o tome kak vam vjetar puse...meni bas super sto sam u zaklonu :)

tak da pixi netrebaju meni neznam kakve isprike jer ne mogu nikoga tolko dugo hejtat i puno sam gorim ljudima oprostio puno vise stvari...sam ti budi kolko tolko smirena na forumu i sve 5...imas pravo na svoj stav kao i svi drugi i neznam zakaj te toliko bedira cim netko misli drugacije ili te krene prcat...meni svi zivi seru za minimal, skoro nitko zivo mi nije doso i reko da mu je bas to super...s karahanom se nemrem vozit u autu jer mi tip sere po svemu sto pustim, nemrem ni na poslu slusat mjuzu jer imam sefa koji cim pustim nekaj na sluske se krene sprdat...pa opet nekak imam vjere u sebe i brijem i dalje taj film...i nes vjerovat...al fakat mi ok ide :)

sto se ove teme tice smatram da nitko nije u potpunosti u pravu jer se kao i za mnoge stvari radi o sivom podrucju...ak mi neko slomi ruku mogu meditirat 3 tjedna i nebu mi pomoglo...isto tak kad sam imao sranja sa zelucem dobio sam tonu tableta za kljukat se svaki dan i nije mi pomoglo, dok nisam izbacio stres kolko sam mogao, u danasnje doba je fakat glupo zatvorit si bilo koju mogucnost ka rjesavanju nekog problema, zdravstvenog ili sire


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 09.02.2010. 00:54
@ Pixica - sada smo i do energije došli? o pobogu... :mrgreen:  mislim da nije poanta vjere u istu (mislim, kako netko uopće vjerovati u energiju?), već u načinima njene primjene, što je drugi par rukava i nije za ovu temu.

@ newformat - srebro se može koristiti (naravno, ne čisto) za topikalnu primjenu, odnosno na kožu jerbo djeluje baktericidno i antifungalno, ali nije za PITI.

@ Brijana - za zapper još nisam čuo, ali mogu potražiti. od njenih metoda znam samo za tu famoznu čišćenja jetre.  ta gorka sol, odnosono magnezijev sulfat heptahidrat je full jak laksativ, ali full. gro. doslovno da te izmuči, a nakon toga ti ne gine ponovno uspostavljanje normalne flore u crijevima. dakle - ide u crijeva, a u jetru ulazi samo krv. to se uči valjda još u osnovnoj  :shock: kamenčići su od nezasićenih masnih kiselina iz ulja, nikako iz jetre. a o širini izvodnih kanala iste bolje da i ne pričam. da ti tako nešto uopće pokuša tamo proći u roku keks bi završila na kirurgiji.

EDIT: vidi ovo - http://www.quackwatch.com/01QuackeryRelatedTopics/Cancer/clark.html

http://www.youtube.com/watch?v=5gYLvwjQAq0

nemoj me još i ti zabrinjavat :mrgreen:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 09.02.2010. 09:36
Dovla ma kuzim ja tebe da trebam ignore, ali mislim da je ovo malo drugacije jer kod tebe je u pitanju da se nekome ne svidja tvoj ukus, ali ne vrijedjaju te osobnoj razini, zar ne? Ono tipa glup si, ovakav onakav.. Mislim i ja samo ignorirala to u pocetku, ali brate proslo je 5 god ( I nebi isla ovo rijesavat javno da me javno ne napadaju, ja  bi se trebala kao skrivat i ne reagirat? pa evo jesam, nije me bilo koliko dugo i opet ista prica. ), a istu pjesmu pjevaju i meni je fakat dopizdilo.  Sto je najblesavije  oni kao da su ostali u toj nekoj proslosti i jos meni kazu "ti trebas znati, ti znas sta si ucinila", pa guess what, nemam pojma, jer ocito nije bilo svjesno-namjerno, da sam namjerno nekome macku pregazila znala bi, jelda, i nebi se trudila da sredim situaciju sa onime kome sam zgazila macku. Zar nije to logika?  Prvo me napadnu, i onda me optuze da sam emocionalna, a kaj bi ja trebala, sjedit mirno i pustit da ne netko samara, jeli to prihvatljivo ponasanje sa moje strane? Onak jedino ceg bi se mogla sjetit iz tog doba da sam nekog barila iz zabave, pa sorry decki ako sam se igrala sa vasim osjecajima, nisam nit ja bila pametnija onda, ono sorry zao mi je, no ja nisam ta osoba vise. Drugo "zlodjelo" mi ne pada na pamet pa me prosvjetlite... ili me planirate maltretirati do kraja zivota?


@ Sykosonik Jel vidis koji mi je nick? Jel ja tebe zovem Mujo mozda?Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 09.02.2010. 09:57
@ Sykosonik Jel vidis koji mi je nick? Jel ja tebe zovem Mujo mozda?

Pa i vule ima sad nick ae pa ga brijem nitko ne zove "ej, ae" :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 09.02.2010. 10:39
joj sorry ixchel :mrgreen:

a ni acidofila ne zovemo acidofil.. :mrgreen:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 09.02.2010. 11:05
Evo jedna odlicna trens stvar da rasplamsa strasti.

http://www.youtube.com/watch?v=IAwIpOnzN8M


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Richpa on 09.02.2010. 11:47
Evo jedna odlicna trens stvar da rasplamsa strasti.

http://www.youtube.com/watch?v=IAwIpOnzN8M
Jebena je ova nova stvar. Tenks na linku Karahano! P.S. - ako zelis mozemo neke fotke od IM razmjeniti na PM.

Pozdrav!


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 09.02.2010. 11:49
meni je to Najlijepsa StWar od trensa ikad napraWlijena!!!!!!!!!!!! XoXoXo XDDDD


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Richpa on 09.02.2010. 11:51
meni je to Najlijepsa StWar od trensa ikad napraWlijena!!!!!!!!!!!! XoXoXo XDDDD

<3

(http://images.clubzone.com/events/images/upload/infected.jpg)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Dovla on 09.02.2010. 11:55
Dovla ma kuzim ja tebe da trebam ignore, ali mislim da je ovo malo drugacije jer kod tebe je u pitanju da se nekome ne svidja tvoj ukus, ali ne vrijedjaju te osobnoj razini, zar ne?
glup si, retard si, slusas losu mjuzu....pretty much the same in my book...mislim nije ista razina uvrede...al me ni jedno ni drugo ni peto nebu tak steplo


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 09.02.2010. 12:06
OK Dovla, minimal je smece. :rofl: :P

Daj se prosWijetli i poslusaj si malo Infektida.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 09.02.2010. 12:13
infektid4Life


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Balvan on 09.02.2010. 12:27
OK Dovla, minimal je smece. :rofl: :P

Daj se prosWijetli i poslusaj si malo Infektida.
:rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 09.02.2010. 14:05
evo vam satisfakcije: http://www.youtube.com/watch?v=056jJGppoGY :P :mrgreen:
ono - čil :mrgreen:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: newformat on 09.02.2010. 19:28
evo vam satisfakcije: http://www.youtube.com/watch?v=056jJGppoGY :P :mrgreen:
ono - čil :mrgreen:

aaaaahahhahahhaaaaaa  :rofl: :rofl: :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: CybeRho on 09.02.2010. 19:34
(http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs167.snc1/6260_1090426140445_1220247332_1385063_1487081_n.jpg)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 11.02.2010. 18:11
Ne znas ko je ludji tu. :rofl:

Dodjite si svi popit kuhano vino radje. I maskirat se u hare-krisna-fanatike-fundametaliste-trensere-dopere  :rofl: :D

http://www.hacklab01.org/program/38-program/99-12-02-10-benefitic.htmlTitle: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 11.02.2010. 18:14
a mislio sam se maskirat u trensera  ;)
e, ce bit tosta na benefitu? :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 11.02.2010. 18:17
Moglo bi se doć, moglo. ^^

Naročito ako ćemo dobit uvid u hacklabove kompjutore. Nadam se da je dovoljno čru da svoj distro koristi. :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 11.02.2010. 18:28
Naročito ako ćemo dobit uvid u hacklabove kompjutore. Nadam se da je dovoljno čru da svoj distro koristi. :D

Polako, distra je u pripremi. :D Za sada smo na Debian-ubuntu(eek)-fedora-redhat kombinaciji. :D Doleti pa se raspitaj. Ne moras nuzno na benefit, dodji u pon ili sri do medike pa vidi. ;)


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 11.02.2010. 18:35
Kad ispiti prođu, planiram redovito tamo visiti. Do tada, vidjet ćemo. :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 11.02.2010. 20:26
Dodjite si svi popit kuhano vino radje. I maskirat se u hare-krisna-fanatike-fundametaliste-trensere-dopere  :rofl: :D

Koja besramna samoreklama :P :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: newformat on 11.02.2010. 22:51
ok... i tako ja odlučio nabavit malo tog srebra ;) ....
pitanje koje je mene zanimalo je: kakva sve može biti kvaliteta dobivenog "pripravka"???
ljudi su mi svašta preporučili; svaki svog... no... ovaj spominje i kvalitetu i garanciju... za razliku od recimo nekog ko kemija u podrumu... cijene jesu malo brutalne.... no bar imaš kog tužiti ako nešto krene po zlu  :mrgreen:

ovdje se da nabavit besplatni tester koloidnog srebra s kojim idu i uputstva:

http://www.koloidnosrebro.com/Title: Re: ionsko srebro
Post by: Dovla on 11.02.2010. 23:35
ixchel i psyfx2 rjesite vasa sranja prek PMa ili kako god vec...uopce me ne zanima...neda mi se sad splitat fajtove koje ionako nema smisla nastavljat nigdje...tema je o ionskom srebru i tocka

ne zelite mi stat na zulj danas


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 11.02.2010. 23:45
ok... i tako ja odlučio nabavit malo tog srebra ;) ....
pitanje koje je mene zanimalo je: kakva sve može biti kvaliteta dobivenog "pripravka"???
ljudi su mi svašta preporučili; svaki svog... no... ovaj spominje i kvalitetu i garanciju... za razliku od recimo nekog ko kemija u podrumu... cijene jesu malo brutalne.... no bar imaš kog tužiti ako nešto krene po zlu  :mrgreen:

ovdje se da nabavit besplatni tester koloidnog srebra s kojim idu i uputstva:

http://www.koloidnosrebro.com/sajt obećava :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 11.02.2010. 23:49
Isusbog, nepismenost će mi jednog dana izazvati srčani udar. :(
--->
Quote
Postoji čitava zavjera kako Vi to ne bi saznali. Ko stoji iza te zavjere - ne bi želio komentirati. Sami čete doći do ispravnog zaključka.
  :lol: :lol:

e: Anywayz, očekujem izvješće o učinkovitosti, ako naručiš! :3


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 12.02.2010. 16:57
Meni je u cijelom topicu ipak najjaca provala sa srebrninom i jelom. :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 12.02.2010. 17:29
Hajde, povedimo se za trolom. :P
Koja izjava?


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 12.02.2010. 17:57
neznam šta je tu čudno čovjek unosi minerale u tijelo ne samo oralno. Recimo bakrena narukvica pomaže onima koji imaju problema sa atritisom.  :roll:


Quote
Slučaj Aleksandra Makedonskog: vojnici koji su pili iz mjedenih čaša su poboljevali, a časnici koji su pili iz srebrnih su nekim čudom izbjegli razne bolesti i infekcije probavnog trakta.
Saraceni su izbjegli kugu jer su držali vodu u srebrnim posudama, a postoje i priče o tome kako je nastao naziv „plava krv“za članove kraljevskih obitelji. Šira upotreba je počela u 19 stoljeću, kada je nekolicina liječnika s uspjehom počela liječiti maligne bolesti kože, suzbijati infekcije i ubrzati zalječenje rana. Tada se radilo o razrijeđenom srebrnom nitratu.
Na prijelazu iz 19. u 20 stoljeće, dr. William Halstead, jedan od utemeljitelja moderne kirurgije, započeo je kod povijanja rana koristiti srebrni zavoj. I tako sve do trenutka kad su moderni antibiotici postali svima dostupni. Prvo elektro-koloidno srebro proizvedeno najvjerojatnije još 1891. godine., a intenzivnija istraživanja datiraju od 191 4, god. kad je Henry Crokes provodio eksperimente in vitro.
Uskoro je elektro koloidno srebro uspješno upotrebljavano kao poznati i moćni baktericid i antiviralno sredstvo. No ubrzo dolazi do velike financijske depresije s naglaskom na SAD, te je proizvodnja srebra postala otežana i skupa.

U tom trenutku se pojavljuju razni antibiotici, kao npr. penicilin. Međutim, tridesetak godina kasnije, postalo je jasno da bakterije sve češće i uspješnije pronalaze put kako da izbjegnu ili ponište djelovanje antibiotika.

Razna istraživanja od 70-tih godina su naglo porasla. U New Yorku na Veterans Administration klinici uvodi se upotreba srebnih derivata za liječenje kompleksnih infekcija na kostima. Kasnije se ta upotreba primjenjuje i u svrhe ortopedske kirurgije.
Dr. Alevarez, na odjelu za dermatologiju Univerziteta u Miamiju, 1985. proučava utjecaj na zarastanje kože, dr. Marino i dr Albright na odjelu za ortopedsku kirurgiju Louisiana State University proučavaju utjecaj srebra na kronične infekcije kostiju. Dr. Chu i dr. McManus na vojnom istraživačkom centru u Fort Sam Houstonu dokazuju odlična regenerativna svojstva srebra prilikom liječenja opekotina. A trebalo bi nabrojiti još puno ljudi (poput dr. R.O.Beckera i dr. Altmana) koji su svojim istraživanjima došli do značajnih i važnih otkrića.

Tijekom godina, konzistentno i jednoglasno, istraživanja diljem svijeta, pokazala su ne samo da nedostatak srebra u organizmu može onemogućiti pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, nego da srebro djeluje i na cijeli spektar patogenih organizama bez ikakvog lošeg utjecaja na ljudski organizam.
R.A. Kehoe je 1940-te godine objavio da će pod normalnim okolnostima, normalan dnevni unos voća i povrća osigurarati između 50-100 mcg srebra kao elementa u tragovima.
U međeuvremenu je zbog mnogih faktora došlo do deficitra minerala u tragovima, pa je npr. prema istražvanjima iz 1992. godine, količina minerala u tlu smanjena za preko 85% u zadnjih sto godina. Imajući u vidu da naša prehrana sadrži srebro u tragovima i da je njegov nivo značajno reduciran, to je razuman argument za nadomjestak kvalitetnom otopinom elektro koloidnog srebra.


http://www.ordinacija.hr/zdravlje/alternativna-medicina/probajte-prirodni-antibiotik-od-srebra/


e da btw. cujem da su poceli prodavati Koloidno srebro u nekim privatnim ljekarnama (iza pulta kak bi se reklo) :lol:
evo nešto i o zlatu ako je to čudno Karahana, vidim da nisi u toku :D

http://www.coolinarika.com/clanak/zlato-u-tanjuru


Od jela maharadža do zlatnog pjenušca

Koristilo se uz srebro na dvorovima indijskih maharadža, na svadbama i proslavama. Indijski mithai kolačići poznati su po zlatu i srebru. Zlato su upotrebljavali i u drugim azijskim zemljama uz voćni žele.

Dilema ostaje. Hoće li pozlaćeno jelo uistinu biti ukusnije samo zato što sjaji?

I u Italiji su u šesnaestom stoljeću dekorirali rižoto (Risotto d’oro con basilica e parmagiano) zlatnom prašinom. Pojavljivali su se i u Engleskoj deserti s voćem, narančama, smokvama, grožđem i zlatnim prahom. Japanci bi navodno stavljali zlato u sake u posebnim prilikama.

Često se zlato spaja s čokoladom ili pjenušcima. Postoji i "Goldschläger", piće s 0,1 grama zlata po boci. O njemu se pričalo da zlato pospješuje brže djelovanje alkohola što je naravno laž.

http://metro-portal.hr/vijesti/metro-instyle/osjetite-snagu-zlata-na-vasoj-kozi

U davnim vremenima zlato su nazivali eliksirom života. Još prije pet tisuća godina stari su ga Egipćani uzimali za fizičku, emocionalnu i mentalnu dobrobit. Aleksandrijski alkemičari dobili su tekuće zlato, pripravak kojeg su redovito uzimali faraoni vjerujući da zlato predstavlja savršenstvo materije koja će im omogućiti mladost, zdravlje i sreću.

Također, zlato se primjenjuje u homeopatiji. Zlato (aurum) čuveno je po svojoj sposobnosti da liječi depresivna stanja, glavobolju, srčane bolesti, artritis, bolesti vezivnog tkiva


http://www.javno.com/hr-zivot/zlato-srebro-i-platina-lijece-rak-artirtis_178156


   ˇˇˇˇ
Jeste li znali da injekcije zlatom mogu liječiti artritis, a srebrne presvlake štite od bolničkih infekcija? Da, metali kao što je zlato, srebro i platina vrlo se često koriste u liječenju, piše Guardian.


 :Pevo za one koji se malo vise zele informirat ; http://www.thesilveredge.com/sources.shtml


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 12.02.2010. 19:57
injekcije zlatom ublažavaju simptome artritisa, ne liječe ga. osim toga, ono se taloži, tako da se terapija prekida nakon par mjeseci.
naravno, članak sa navedenog sajta ne daje nikakve linkove na ikakav relevantan članak, tako da je to opet iz šupljeg u prazno.

za srebro, ponavljam, nije čudno da dobro djeluje na kožu. :roll:

domestos isto ubija sve živo, hoćemo ga pit?
fali nam kalcija, hoćemo lizat kamenje?

a ovi brijači kaj su to stavljali u hranu su to činili radi pomodarstva, pogotovo u višem plemstvu. valjda je to jasno.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 12.02.2010. 21:56
Sykosonik nemoras bit tako arogantan.
Paralele koje vuces nemaju nikakve veze sa ikakvom logikom. Ti studiras medicnu... jel trebamo zakljucit da si genij? evo meni je cimerica bas polozila zavrsni ispit, pa se ne drzi kao ti koji jos studiras. Dokaz inteligencije nije učenje napamet tuđeg gradiva, nego volja (koju ti bas i ne pokazujes) da se istrazi novo neistrazeno podrucje.

imas na donjem linku popis "A brief list of scientific, technical and medical research on various aspects of the uses of silver in medicine:" ako te uopce interesira ova tema.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Dovla on 12.02.2010. 22:00
Paralele koje vuces nemaju nikakve veze sa ikakvom logikom.
meni ovo zvuci jednako arogantno i uopce ne vidim da covjek mase sa svojom titulom okolo...ja bi isto ovak puko da mi netko krene bitchat o tome kak su tablice bolje od divova za layout


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 12.02.2010. 22:07
Quote
domestos isto ubija sve živo, hoćemo ga pit?
fali nam kalcija, hoćemo lizat kamenje?

 tebi ovo ne zvuci arogantno?  :roll:
 i jos dolje ima popis znastvenih istrazivanja o srebru u medicini i on to komentira na ovakav nacin. Meni to djeluje puno predrasuda bez imalo volje da istrazi.

To je zapravo kao da ti koristis tablice, i onda ti dodje netko i pocne pricat o divovima a ti ga otepes na nacin; ocemo crtat na papir sa olovkom kvadrate?! - to su gluposti sta pricas!. Hocu reci, da ako se nesto ne koristi globalno danas, no ima povratnih informacija da djeluje - i to od doktora znanosti, smjesan ce bit onaj koji nije shvatio sto mu je tada bilo pred nosom...p.s.- nemam vise sta reci na ovu temu, postalo je suvisno...


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 13.02.2010. 00:11
Sykosonik nemoras bit tako arogantan.
Paralele koje vuces nemaju nikakve veze sa ikakvom logikom. Ti studiras medicnu... jel trebamo zakljucit da si genij? evo meni je cimerica bas polozila zavrsni ispit, pa se ne drzi kao ti koji jos studiras. Dokaz inteligencije nije učenje napamet tuđeg gradiva, nego volja (koju ti bas i ne pokazujes) da se istrazi novo neistrazeno podrucje.

imas na donjem linku popis "A brief list of scientific, technical and medical research on various aspects of the uses of silver in medicine:" ako te uopce interesira ova tema.


ne, to nije arogantno (iako, da, priznajem da puknem kada ljudi bacaju neprovjerene i generalizirane informacije).
dakle, ako osoba (liječnik i znanstvenik općenito) počne, ajmo reć, zastupat neku alternativnu stvar, onda očekujem da ima "težinu". dakle, ne lupetanja bzvz (pa netko negdje napiše dr/mr/sc xyz a od njega ni traga ni glasa u bilo kojoj publikaciji), već niz objavljenih i citiranih članaka (ne nužno te tematike).
poanta jest u istraživanju (a nisam ni rekao da nije. osim toga, tko, što i gdje uči napamet? pa neke stvari se moraju znati).

kakve paralele? to što sam rekao za kamenje i domestos? pa ti si prva počela, ovo je samo nadgradnja.

inače, onaj popis je žešći fail. masa tema nema veze sa srebrom (niti ikojom alternativnom metodom), masa ih je stara 90-100 godina, a nekih ljudi uopće nema :shock: ili im je specka neka druga grana..

eh...


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 13.02.2010. 13:29
Ak oces bas pravo kamenje se moze i lizat  :mrgreen: :P
uzmimo za primjer Hildegard koja je bila mrvila minerala i tako ljecila ljude.
http://hr.wikipedia.org/wiki/Hildegard_iz_Bingena

Ako hoces pravo moje misljenje je da su znastvenici danas tek na pocetku otkrivanja tople vode... i za 50 god, ce se medicina u potpunosti promjenit(ako nas ne pootruju sve do tada), jednako kao sto se do sada mjenjala.

Primjetila bi da imas neke predrasude oko alternativnog lijecenja (a alternativno je samo jer nasa zapadna civilizacija ne prihvaca da postoje i druge civilizacije koje imaju razvijen svoj medicinski sustav - zar nije to u neku ruku zapravo uzasno umisljeno - taj stav; Mi smo najbolji, vi nemate pojma o nicemu) Jednako kao i kod zapadnog medicinskog sustava, tako i kod drugih, lijecenje nije zagarantirano da djeluje na svakome pojedincu, to znaci da su zapravo su jednaki.
Zapravo kad pogledas sve je to veliki marketig - ovo djeluje ovo ne djeluje, i pitanje je samo tko ima vise novaca za reklamu. A lako je skupit lovu ako iskemijas neku svinjsku gripu u labu pa  odjednom se stvori i cijepivo koje vlade naravno kupuju.  Tebi i drugima moze biti smjesno, meni je svejedno, najlakse je nekoga ismijavat.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 13.02.2010. 15:10
Quote
ako nas ne pootruju sve do tada

I tako nekako cijela rasprava zbog jedne rečenice gubi na smislu. :mrgreen:

Da ne pričam o nastavku koji sam valjda prvi put pri čitanju posta organski preskočio (teorije zavjere mi stvarno idu na jetru).
Quote
A lako je skupit lovu ako iskemijas neku svinjsku gripu u labu pa  odjednom se stvori i cijepivo koje vlade naravno kupuju


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 13.02.2010. 20:03
pa nek je mrvila, super ako joj je uspjelo :P

inače, čisto sumnjam da će "netko nekoga trovat". pa danas nas je na planeti više nego ikad u povijesti, a i živimo najdulje. uostalom, nekako mi se ne čini da bi farmaceutskoj industriji pogodovalo da desetkuje (u milijunima) stanovništvo :rofl:

nemam predrasude prema "alternativnom", ali imam prema neprovjerenom. ne kažem da je moderna medicina "alfa i omega", ali očito se moram koji x tako postavit kada mi ulete "alternativci" koji tvrde da imaju lijek za sve. po čemu TO onda nije dogma?Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 13.02.2010. 20:56
ja nikad nisam tvrdila da je to lijek za sve (sumnjam da to postoji), samo da meni oko viroze pomaze.

@ Byte - Teorije zavjera sto se tice monopola i farmacije gube na svojoj vjerodostojnosti radi onog Ickea i njegovih teorija da ljudi gusteri vladaju svijetom! Nakraju i ono sto vidis da je ocito odbacis ko glupost, jer je spakovano u isti paket. I meni su se popeli na jetra!


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 13.02.2010. 21:06
S druge strane prije bih povjerovao Ickeu nego nekim od 'normalnih' terija zavjere. Od tih farmaceutskih fora, pa do chemtrailsa.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Dovla on 13.02.2010. 21:12
ja nikad nisam tvrdila da je to lijek za sve (sumnjam da to postoji)
kak nebi postojalo...zove se mjuza :)

np Triangle - Two


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 13.02.2010. 23:04
eto - sad ste i Dovlu preobratili :mrgreen: :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: ixchel on 13.02.2010. 23:06
S druge strane prije bih povjerovao Ickeu nego nekim od 'normalnih' terija zavjere. Od tih farmaceutskih fora, pa do chemtrailsa.
 :lol: Byte stobom nikad na zelenu granu!


 i tak sta smo zakljucili za ovaj topic?  :mrgreen: DA...
eto - sad ste i Dovlu preobratili :mrgreen: :rofl:
...JE SVE MOGUĆE!  :mrgreen:  :lol:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 14.02.2010. 02:15
Od tih farmaceutskih fora, pa do chemtrailsa.

Huh. IMHO, neke stvari su vise nasa REALNOST, koliko "teorija zavjere". A ove 2 su prilicno stvarne i prisutne.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: psihodelikk on 14.02.2010. 02:25
zanemaruje se osnovna cinjenica - novac.

i terapija za karcinom, kada je usavrse, nece biti besplatna. bilo to ionsko srebro ili izotretinoin, netko na tome zaradjuje i njemu je to cilj. tako je sada i tako ce biti duze vremena.

ispred kralja su uvijek pijuni, a kralj je okruzen lovcem, konjem i topom.Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 14.02.2010. 03:00
Huh. IMHO, neke stvari su vise nasa REALNOST, koliko "teorija zavjere". A ove 2 su prilicno stvarne i prisutne.
Mah. Da, istina je da se sve vrti oko novca, ali ideje da nas neka über moćna farmaceutska kompanija masovno truje (~6.8 milijardi ljudi!), ili da netko troši hrpetinu resursa da bi ostavljao chemtrailse, koji su apsolutno prerijetki i previsoko da bi imali praktički ikakav učinak na nas, osim ako svakodnevno jednu te istu kemikaliju sedamdeset sedam puta ispustiš u atmosferu (a to, naravno, nije slučaj) su mi jednostavno u rangu onih da je GMO hrana otrovna, ili da od kompjuterskog zračenja možeš umrijet.
Odnosno, smiješne su mi.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 14.02.2010. 14:04
A sad ti u ekstreme ides :D (makar ok mnogi teoreticari zavjere to rade, al njih treba samo ignorirati :rofl: )


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Karahana on 14.02.2010. 15:19
A codex alimentarius jos nitko nije spomenuo. :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 14.02.2010. 18:04
A sad ti u ekstreme ides
Ne vidim kako.


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Sykosonik on 14.02.2010. 20:25
karahana, ne pali fitilj :mrgreen:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: deimos on 14.02.2010. 21:03
A sad ti u ekstreme ides
Ne vidim kako.

Mozda sam se krivo izrazio, htjedoh rec da sad prepricavas ove ekstremisticke teoreticare zavjere :D


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Byte on 14.02.2010. 21:13
A ne znam, meni sve teorije zavjere zvuče ekstremički  :lol:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: sy on 15.02.2010. 16:38
C-C-C-C-COMBO BREJKER! :rofl:


Title: Re: ionsko srebro
Post by: oknarbo on 15.10.2012. 20:57
oknarbo je ispio litre toga pa nista!

kitu milu ništa!!
odlično je, liječi gljivice bolje od one canasten kreme ili kako se već zove, izbjeli zube, i pomaže kod onog bakterijskog tipa gastritisa. probano na vlastitoj koži - ne liječi psorijazu na žalost :/


Title: Re: ionsko srebro
Post by: Electrica on 16.10.2012. 00:37
di ima za kupit


Title: Re: ionsko srebro
Post by: oknarbo on 16.10.2012. 02:37
di ima za kupit

imaš sad i u bio i bio dućanima, nije ni skupo, pogotovo ako ti treba mala količina za provjeru - žena koja to proizvodi je farmaceut iz obitelji doktora i farmaceuta - hoću reći nije neki građevinarac koji pokušava proširiti biznis već legite