home info clanci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum
Welcome, Guest. Please login or register.
10.08.2020. 11:48
82.251 Posts in 6.118 Topics by 1.195 Members
Latest Member: vladec
TP.forum  |  Tribe events  |  Arhiva  | 

"Rumpeltänzchen" Festival 2006 - Livno, BiH

Poll
Question: Da li planirate dolazak na festival ? (Voting closed: 11.05.2006. 16:49)
da - 6 (28.6%)
ne - 15 (71.4%)
Total Voters: 18

Pages: 1 [2]
Arronax


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Initiate

Posts: 18

We have scarcely begun to climb from that dark pit of our species' evolution.. Let us not slide backwards into oblivion, just as we are finally going to see the light!
28.04.2006. 15:48
View Profile WWW
Om Kudjo


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 100
Confused  Confused  Confused  

KATOLIČKA CRKVA UZ POMOĆ LIVANJSKE POLICIJE SPRIJEČILA ODRŽAVANJE MEÐUNARODNOG FESTIVALA ELEKTRONSKE GLAZBE I EGZORCIRALA LIVADU
TAMJAN NA LEDINI
Vladimir MATIJANIĆ
2. kolovoza, 2006.

Festival elektroničke glazbe koji se trebao održati u Livnu od 28. do 31. srpnja policija je zabranila, jer je Crkva utvrdila da je Festival djelo Nečastivog. Policija je rastjerala goste – mahom strance iz zapadnoevropskih država – nakon čega su pripadnici molitvene skupine koja je prva povezala Festival sa Sotonom, mjesto gdje se trebao održati Festival poškropili svetom vodom i posuli svetom solju

verzija za tisak

Sve tvrdnje kako u Bosni i Hercegovini nema fundamentalizma, ili kako on nema utjecaja na društveni život, demantirane su na najizravniji način: upravo su fundamentalisti minulih dana spriječili održavanje velikog međunarodnog festivala elektroničke glazbe u Livnu, točnije, na lokalitetu Bostan u Guberu pored spomenutog bosanskohercegovačkog gradića. Vjerski fundamentalisti prvo su Festival, neposredno uoči početka, proglasili djelom Nečastivog, potom je policija odlučnom akcijom istjerala zbunjene goste – mahom strance iz zapadnoevropskih država - koji su nekoliko dana prije Festivala kampirali na mjestu gdje se trebao održati i usput im počupala šatore, da bi, konačno, pripadnici molitvene zajednice koja je prva povezala "partijanere" s Vragom, poškropili teren navodno svetom vodicom i posuli solju. Ukratko, obavili su obred egzorcizma nad livadom. Svetom, također. Da ne bude zabune: riječ je o katoličkom fundamentalizmu, a glavni fundamentalisti su pripadnici Katoličke crkve predvođeni lokalnim župnikom fra Jakovom Gelom.

Bačeni novac
 
Festival, točnije "Techno Party Rumpelthaenzechen" trebao se, dakle, održati od 28. do 31. srpnja u već spomenutom Guberu pored Livna. Organizator Ante Dolić, koji je u trenutku pisanja ovoga teksta bio na putu za Njemačku, pa smo uspjeli tek kontaktirati s članovima njegove obitelji koji su, iz razumljivih razloga, željeli biti anonimni, kažu da je Dolić, zajedno sa suorganizatorom Jakom Mamuzom, spiskao 40 tisuća konvertibilnih maraka na dovođenje gostiju. Naime, planirano je da na partyju budu DJ-evi iz petnaest zemalja, od Indonezije naovamo. Svima su plaćene avionske karte, napravljena je nekakva koliba gdje su DJ-evi trebali raditi. Organizatori su imali sva jamstva, uz ostalo i ona od Luke Čelana, HDZ-ova gradonačelnika, koji ih je uvjeravao da vlasti nemaju ništa protiv partyja.
 
Onda je na scenu stupila Crkva. Točnije, vjernici. U Livnu je, naime, zadnjih godina prisutan trend osnivanja "molitvenih skupina", fanatiziranih skupina vjernika koji se okupljaju po kućama i sate, dane, tjedne, godine... provode u molitvi i detektiranju Sotoninih nedjela prisutnih, naravno, posvuda... A upravo je jedna od tih skupina otkrila Vražje prste u spomenutom partyju.
 
Pakleni letak
 
Očekivanu potporu našli su u već spomenutom fra Jakovu koji je negdje u isto vrijeme kad i jedna molitvena zajednica, uočio da se Sile Mraka opasno približavaju katoličkom Livnu, te je s oltara zagrmio protiv partyja. Na to se nadovezalo Radio Livno otvarajući svoj eter zabrinutim vjernicima i još zabrinutijoj Crkvi: pripadnici molitvene skupine objavili su da su na baraci za DJ-eve uočili naopako okrenut križ što je neupitan znak da su Mračne Sile imale upliva na organizatore. Uzalud će nekoliko dana kasnije Dolić pred kamerama bosanskohercegovačke televizije objašnjavati da je riječ samo o potpornim gredama koje su morale stajati tako kako su stajale. Uzalud, jer su uz još nekoliko nedvosmislenih naznaka prisustva Paklenih Sila poput "starih autobusa", nadobudni katolici već krenuli u medijsku akciju. Pored već spomenutih svakodnevnih istupa na Radio Livnu, tiskali su i letak sljedećeg sadržaja:
 
Evo križa Gospodnjeg,
 
Bježite sile paklene,
 
Pobijedi Lav iz plemena Judina,
 
Korijen Davidov. Aleluja!
 
Pod snažnim pritiskom vjernika i Crkve, mjesna policija donosi po mnogo čemu unikatno rješenje. U njemu doslovno stoji: "Zabranjuje se održavanje javnog okupljanja pod nazivom 'Tehno Party Rumpelthanzcehen' festival za BiH u organizaciji privatnog poduzeća 'Foto Marin' d. o. o. Livno, koji se trebao održati na lokalitetu zv. Bostan u Guberu, općina Livno, u periodu od 28. 07. 2006. godine do 31. 07. 2006. godine. Obrazloženje: U provedenom postupku, rješavajući po navedenoj prijavi PU Livno je s obzirom na karakter navedenog javnog okupljanja utvrdila određene činjenice i okolnosti iz kojih proizlazi mogućnost da će se na javnom okupljanju činiti kaznena djela, narušavati javni red i mir, vrijeđati moral, te da će se ugrožavati sigurnost ljudi i imovine." Ovaj jedinstveni dokument potpisao je Ivica Vrdoljak, šef Odsjeka za odnose s javnošću Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije.
 
Glasoviti inspektor Sledgehammer, lik iz istoimene humorističko-kriminalističke serije, svojedobno je imao tjedan prevencije u kojemu je hapsio sve na što bi naišao na ulici s obrazloženjem da je riječ o mogućim počiniteljima kaznenih djela. Livanjski se MUP, kako vidimo, najozbiljnije približio tom idealu ispovijedajući u spomenutom rješenju vlastitu nesposobnost da osigurava jedan skup... No, kako već rekosmo, bili su sposobni rastjerati goste koji su poslije zbunjeno, po internetskim forumima i televizijama, objašnjavali kako su prošli čitav svijet ali tako nešto nigdje nisu doživjeli.
 
Sile mraka
 
Zgodno je za podsjetiti kako je tokom devedesetih iz Livna istjerivano gotovo sve nehrvatsko: Bošnjaci su otpuštani i zatvarani, Srbi također. Molitvene skupine tada nisu primjećivale Nečastivog. Nisu ni sada zapazile da se tulum trebao održati na terenu stanovitog Ranka Radete, Srbina koji je odselio u Banja Luku, vjerojatno pritisnut nekim drugim mračnim silama i koji je s organizatorima čak i potpisao ugovor o korištenju zemljišta.
 
Livno nije gradić za kojim se otimaju turisti. I ljeti i zimi postoji mnoštvo ugodnijih destinacija na kojima bi čovjek spiskao novac predviđen za odmor. Trodnevno druženje poklonika elektroničke glazbe bila je sjajna prigoda da se razbije zastrašujuća livanjska ljetna monotonija. Zabrana partyja bila bi korisna tek kad bi netko ozbiljno progovorio o očito sve snažnijem trendu fanatizacije među vjernicima, trendu koji, suprotno uvrijeđenom mišljenju, ne zahvaća samo muslimane. Možemo se kladiti da takve rasprave neće biti, pa će evropski partyjaneri učas pronaći neku alternativnu lokaciju, dok će vjerski fanatici krenuti u traganje za novim neprijateljima. Ne sumnjamo, također uspješno.

05.09.2006. 11:01
View Profile WWW
Acidofil


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Shaman

Posts: 917

18db low pass resonant filter, non self oscillatin


http://forum.trancepleme.com/viewtopic.php?t=1459

''Around emittent imagination''
05.09.2006. 11:13
View Profile WWW
Om Kudjo


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 100
Embarassed  Embarassed  Embarassed

05.09.2006. 11:22
View Profile WWW
CybeRho


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 1.358
al kako je on bio uvjeren da je to zeshca novost i da je on prvi saznao  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

05.09.2006. 18:22
View Profile
Richpa


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 2.935

Purifier Of The Stars


Quote from: "CybeRho"
al kako je on bio uvjeren da je to zeshca novost i da je on prvi saznao  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green


isti zajeb kao i na huknet-u  Mr. Green

Shta je kudjo drozla nie dobra ove godine  Mr. Green

05.09.2006. 18:29
View Profile WWW
Pages: 1 [2]
TP.forum  |  Tribe events  |  Arhiva  | 

"Rumpeltänzchen" Festival 2006 - Livno, BiH

    Jump to:

    0 Members and 1 Guest are viewing this topic.    2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by Psihodelikk