home info clanci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum
Welcome, Guest. Please login or register.
23.11.2019. 02:33
82.243 Posts in 6.111 Topics by 1.195 Members
Latest Member: vladec
TP.forum  |  Tribe gathering  | 

piramide, piramide i još piramida....

Pages: 1 2 [3]
Karahana
Moderator


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 4.801

SY.... Ma jebanje u oko!!!


Mozda su reptili?VSFajt! Very Happy

Nego da, mora da je David Icke u biti pravu, ne vidim drugog izlaza iz ove rasprave. Jedino sto me bedira cinjenica da London jos uvijek stoji, a vec je skoro 12ti mjesec...

Malo back on topic;

jer se neda naplatiti???? vjerujem da bi to mogel biti jedan od razloga....

O ovome vec mozemo raspravljati. Ali ajmo se radje sa ostrenja zileta na piramide preslihtati na auto na elektricnu energiju ili konoplju...

Quote
ili neznamo uključiti tak nekaj... usmjeriti... možda treba neka kombinacija kristala, vode, soli, bakra i kozmičke energije da sve proradi , a neznamo "pročitati" recept
 koji je upisan na neki jednostavan način, a pošto smo mi ljudi... samo kompliciramo pa i to...

Eh vidis tu se sad znanost i spiritualno trpa u isti kos. Ako je netko nesto patentirao i to stvarno radi onda valjda zna kako to funkcionira. "Kozmicka energija" jos uvijek nema mjernu jedinicu... Dok se ne dokaze suprotno i razno-razni kvaziznenstvenici koji traze publiku kojoj bi mogli prodati knjige i ideje ne prestanu koristiti termin "energija" kao nesto sto nije moguce izmjeriti sve je to samo alkemija...

Sad nek mi neko kaze da alkemija radi. I preporuci mi da citam Crowleya.

Postani hacktivist! --> hacklab01 @ AKC Medika
11.11.2009. 00:18
View Profile
Richpa


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 2.935

Purifier Of The Stars


Mumifikacija zivotinja meni isto zvuci sumnjivo, ali za ostrenje zileta sam skoro pa siguran da funkcionira (nisam probao), ali sam procitao dosta komentara ljudi koji jesu i kojima je poslo za rukom da se cestice na ostrici zileta na neki nacin regeneriraju. Naravno, ima i posebna procedura jer valjda zilet ne moze biti postavljen bilo gdje, vec mora biti tocno na odredjenoj visini koja se moze izracunati ovisno o velicini same piramide.


11.11.2009. 01:10
View Profile WWW
Karahana
Moderator


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 4.801

SY.... Ma jebanje u oko!!!


Nemam pojma, meni to smrdi jer ne mogu nigdje naci objasnjenje. Nalazim samo clanke o tome kako ne radi i clanke o tome kako radi (s tim da ovih drugih ima vise i dosta su bullshitasto napisani).

Koliko sam skuzio, cijelu spiku izbrijao je Patrick Flanagan (u biti ju je naravno pokupio i preuredio od drugih), koji je znanstvenik ali se nikada nije formalno obrazovao (ili nigdje ne pise da je). Sa 17 (1962.) je izumio nesto sto se zove neurofon pomocu kojeg se zvuk prenosi do mozga bez potrebe za sluhom. Tek '91 pokazalo se da se radi o nekoj zlijezdi u srednjem uhu koja reagira na ultrazvucne signale. Very Happy Kul.

Nakon toga je dresirao delfine za americku vojsku, izumio jos ponesto za NASU i navodjenje raketa (jej) a onda je izbrijao i poceo prodavati ovo:

http://cgi.ebay.ca/RARE-1976-PAT-FLANAGAN-METAPHYSICAL-EGYPTIAN-SENSOR-II_W0QQitemZ280421594722QQcmdZViewItemQQptZLH_DefaultDomain_0?hash=item414a6df662

To je valjda taj ludi patent o kojem pricate. S njime se navodno rade chuda. Od ostrenja zileta do spustanja visokog tlaka. Very Happy Ja cu samo postaviti pitanje:

Sto mislite pomocu cega je u SEDAMDESETIMA lik koji se ko klinac u Americi u '62 igrao sa ultrazvukom i neotrkivenim zlijezdama u mozgu uspio zabrijati na piramide i ostrenje zileta?

I WONDER!

Ja jos uvijek kazem da ne radi, jednostavno mi nije logicno. Very Happy

Edit:

Flanagan se (valjda) ipak obrazovao posto mu na webu pise da je doktor a ne pise sto je zavrsio. Very Happy Mora da je studirao forenziku sa Primorcem. Na webu su malo drugacije informacije od onih koje sam do sad pokupio po netu. No whatever... Uglavnom, lik sad radi ovo:

http://neurophone.com/

Edit2:

Flanagan je ipak za razliku od naseg bivseg ministra i buduceg predsjednika stvarno zavrsio fakultet jer mu pise na drugom webu koji drzi (i bavi se prodajom razno-raznih kristala i preparata) da "Dr. Flanagan holds advanced degrees in nanotechnology, chemistry, bio-sciences and medicine." Hmmm... Meni tu nekak opet nesto smrdi. Zash lik prodaje to sve ako je tako obrazovan? Very Happy

http://phisciences.com/

Upravo slusam emisiju na kojoj reklamiraju "supplement" za svinjsku gripu. Ahahahahahaha. Koje brutalno reklamiranje. Po$lu$ajte pa $ami pro$udite. Flannagan ftw. Very Happy

Postani hacktivist! --> hacklab01 @ AKC Medika
11.11.2009. 01:24
View Profile
psihodelikk
Guest
Richpa


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 2.935

Purifier Of The Stars


Vezano za žilete i njihovo ostrenje, jedan tekst:

"Kako je patentiran model piramide

Radeći s modelom piramide, često je nemoguće ne sjetiti se imena - Karl Drbal. Ovo je priča o patentu br. 91304, čudnom izumu koji je obišao cijeli svijet, i dokazao kako šupljina malog modela piramide ima moć da naoštri žilet.

Karl Drbal bio je pionir uvođenja radia i televizije u Čehoslovačkoj. Velik dio svog života posvetio je istraživanjima energije i dao znatan doprinos na polju eksperimentiranja i upotrebe modela piramide. Najviše su ga privlačile energije o kojima se, u prvoj polovini ovog stoljeća, znalo vrlo malo ili ništa.

Treba naglasiti da je patent prijavljen 1949. godine u Pragu a prihvaćen i odobren tek 1959. godine. Budući da je inače bilo potrebno između jedne i tri godine da češka komisija za patente razmotri i ispita ponuđeni patent, očito je kako je dotična komisija smatrala ovaj slučaj zaista posebnim.

Tokom svih tih 10 godina, uporni Karl morao je svako malo pronalaziti nove i nove naučne argumente da bi objasnio kako ova iznimno jednostavna " sprava ", bez ikakvog vidljivog izvora energije, može potpuno tup žilet pretvoriti u najoštriji mogući.

Kada je prijateljima rekao da želi patentirati model piramide, svi su mu se smijali.

Bili su radio-inženjeri kao i on sâm i jedva su čekali da vide kako će komisija, sastavljena od samih stručnjaka, reagirati na " faraonsku spravu za brijanje ".

Ipak, svi njegovi prijatelji već su dobro znali što piramida može jer su se i sami obrijali jednim te istim žiletom više od stotinu puta.

Ali za samog Karla, jedno je bilo uvjeriti komisiju da model zaista funkcionira - puno teže bilo je objasniti kako funkcionira. Da bi pronašao odgovor na to pitanje, posvetio se proučavanju uticaja svih mogućih mikro-valova te svemirskih i zemaljskih zračenja na kristalnu strukturu oštrice žileta. Također je proučavao zemljino magnetno polje koje je vrlo niske frekvencije jer je jedan od uvjeta uspješnog eksperimenta bio postavljanje žileta u horizontalan položaj obzirom na magnetno polje Zemlje. Eksperimentirajući svakodnevno, Karl Drbal razvio je teoriju (ili hipotezu); Kozmički mikro-valovi (većinom oni koje zrači Sunce) energetiziraju šuplju unutrašnjost malog modela piramide zajedno sa koncentriranim magnetskim zračenjem Zemlje.

Takove energije, dakle, " hrane " piramidu i koncentrirane u njenoj šupljini omogućuju i malom modelu veliku efikasnost u raznim primjenama.

Tijekom tog perioda Karl Drbal je konstruirao kartonski model "Keops" piramide, dužine osnovice 12.5 cm. a visine 8 cm. Budući da je predsjednik komisije imao vremena uvjeriti se kako model zaista funkcionira i kako nikakva mistifikacija nije po srijedi ( imao ga je na stolu 10 godina a na žiletima je uštedio ), odlučio je braniti model pred ispitivačkom komisijom. Bez njegove podrške patent br. 91304 danas vjerojatno ne bi postojao.

Opet su uslijedila ispitivanja i zajednički zaključak komisije bio je ovaj: "U prostoru koji zatvara oblik piramide događa se automatski proces regeneracije a taj proces rezultat je djelovanja kosmičkih i zemaljskih polja zračenja (mikro-valovi, elektromagnetski valovi, sila gravitacije, radijacija i energije koje još nisu naučno definirane). Ovaj proces utiče na smanjenje poremećaja (koji nastaju upotrebom) u unutrašnjosti mikro-kristalne strukture rešetke oštrice žileta; nestaje "zamor" materijala, mehanička i fizička svojstva materijala se obnavljaju tj. regeneriraju a to je moguće jer je mikro-kristalna struktura rešetke elastičnog tipa. Piramida ubrzava proces obnove elastičnih deformacija (koji bi sam po sebi trajao 30 dana), na samo dvadeset i četiri sata"!
Tako je otkrivena tajna utjecaja piramide na oštricu žileta.

I još nešto: Profesor Dr. Carl Benedicks iz Stockholma otkrio je 1952. godine jedan vrlo zanimljiv efekat: utjecaj vode na nehrđajući čelik smanjuje njegovu čvrstoću do 22 %. Molekule vode posebno se zadržavaju u mikro šupljinama oštrice žileta, smanjujući joj čvrstoću i vrlo ih se teško (ako ne i nemoguće) riješiti. Energija u šupljini piramide djeluje rezonancijom na dipolne molekule vode, tako da (simbolički rečeno) dehidrira oštricu žileta, "vadeći" molekule iz mikro-kristalnih pukotina.

Da je takav uticaj energije mikro-valova na dipolne molekule vode moguć u rezonantnoj šupljini piramide, dokazali su naučnici Born i Lertes (Archiv. der elektrischen Uebertragung, 1950, Heft 1, str.33-35). Oni su pronašli da mikro-valovi valne dužine od jednog centimetra mogu uzrokovati ubrzanje rotacije dipolnih molekula vode i da taj efekt rezultira procesom dehidracije - "vadeći" molekule iz najmanjih šupljina koje potom odlaze u zrak. To je baš takav proces kojeg inače nazivamo "elektro-magnetska dehidracija".

Zašto piramida mora biti napravljena od električki neprovodljivog materijala? Odgovor je jednostavan: da bi mikro-valovi mogli proći kroz materijal i energetizirati rezonantnu šupljinu. Ovo otkriće je vrlo staro (Journal of Applied Physics, Vol. 10, June 1939, pp. 391-398; Richtmyer, R.D., Stanford University, California 'Dielectric Resonators') .

Treba istaći da inače u mikro-valnoj tehnici mikro-valni rezonator treba napajati mala antena. Takvo što piramidi ne treba, ona funkcionira i bez antene, ali može služiti kao antena. Ali vratimo se još malo u Češku.

U Europi kut magnetne inklinacije iznosi 65°. Karl Drbal je, zajedno s nekolicinom prijatelja Francuza, eksperimentalno dokazao kako model piramide nagiba kutova 65° izvrsno mumificira leševe (malih životinja, da ne bude zabune). Ovaj tip piramide nazvao je "Inklinaciona Piramida". Kako je sam rekao, pomoću ovog tipa izveo je velik broj vrlo uspješnih mumificiranja ali za oštrenje žileta ipak je bolji tip "Keops".

U mjesečniku Esotera, br.9, 1973. godine, Hans Joachim Höhn potvrdio je kako Drbalov "Keops" dobro "brije", ali je preporučio i svoj model piramide čiji su kutovi 69°20', dužina baze 15 cm, a visina 22.2 cm. Sa jednim te istim žiletom marke " Wilkinson - Sword "kojeg je ta piramida obnavljala, Hans je izveo ravno 196, po njegovim riječima " vrlo dobrih brijanja"!

Osim gosp.Drbala i njegovih francuskih prijatelja, mumije i piramide su privlačile i jednog rašljara, također Francuza. Bio je to Antoine Bovis, čovjek koji se nimalo nije opterećivao naučnim dokazivanjima već je slijedio svoju intuiciju koja ga je odvela u Egipat i to ravno u Veliku Piramidu. Tamo, u Kraljevskoj odaji koja se nalazi na jednoj trećini visine Velike Piramide, naišao je na mumificirane male životinjice, doživio "intuitivni bljesak" i zaključio kako piramida ima sposobnost mumifikacije. Odmah po povratku kući napravio je dva modela Keopsove piramide u omjerima 1: 1000 (15 cm visine) i 1: 500 (30 cm visine) i počeo eksperimentirati (Karl Drbal je i sam izjavio kako su ga Bovisovi uspjesi inspirirali i kako ga je Antoine indirektno naveo na pokuse piramidom). Bovis je bio siguran da će njegovi, naoko šašavi eksperimenti sa mumificiranjem uspjeti i bez pomoći tehničke literature i naučnih podataka. Za njega je, budući da je bio zaljubljenik i u rad sa viskom, on bio dovoljan. Štoviše, Antoine je konstruirao svoj vlastiti visak sa čijim patentiranjem nije imao nikakvih problema jer je u Francuskoj moguće dobiti patent bez tehničkih objašnjenja - ako je izum nešto sasvim novo, nije nužno dokazati da funkcionira.

U krugovima radioestezista u Nici, Antoine Bovis bio je dobro poznat, naročito po svom specijalnom "Bovis magnetnom visku" pomoću kojeg je otkrio da su zračenja u njegovom kartonskom modelu piramide indentična zračenjima u Kraljevskoj odaji Velike Piramide. Svojim modelima piramida uspješno je mumificirao leševe malih životinjica baš kao što je to radila i Velika Piramida u Gizehu. Bilo je očito da njegovi modeli rade!

Karl Drbal počeo se dopisivati sa Bovisom i vrlo brzo je uvidio da Antoine posjeduje ne samo izumiteljski već i poslovni duh. Naime, Bovis osim što posjeduje trgovinu sa željeznom robom, osniva tvrtku " Artisanat A. Bovis " u Nici koja proizvodi sprave za radiesteziju. Neki od njegovih proizvoda, uključujući paradiamagnetički visak, radioskop, biometar i razni proizvodi od magneta konstruirani su 1931. godine a na tržištu se mogu naći još i danas.

Svi ti eksperimenti, posebno oni sa žiletima, imali su odjek u javnosti koja se upoznala sa njima putem radia, TV-a i novina. Iako je Karl Drbal počeo pokuse na žiletima sa piramidom visine 15 cm (1 : 1000) stavljajući ih horizontalno i po dužini u smjeru sjever-jug na jednu trećinu visine piramide računajući od baze, ustanovio je da model piramide visine 7 cm sasvim zadovoljava. To su mu vjerovali poslovni ljudi jedne tvornice koja se bavila izradom plastičnih proizvoda pa su odlučili opskrbiti tržište modelima. Proizveli su ih nekoliko stotina i prodani su odmah (što ne iznenađuje, budući da nije teško izračunati koliko se može uštedjeti upotrebimo li jedan žilet 200 puta!). Iznenada, tvornica prekida proizvodnju a što je van svake poslovne logike! Počela su nagađanja ali najvjerojatnije je (po riječima samog Drbala) izvršen pritisak od strane tvornice žileta, ne treba ni reći zašto.

Karl Drbal dobio je tisuće i tisuće pisama iz tadašnjeg SSSR-a u kojima su ga ljudi obavještavali da se, obnavljajući žilete ispod piramide, briju na veliko (a što je u ono vrijeme u SSSR-u pa i šire predstavljao žilet kojim se može brijati toliko puta možemo samo zamisliti!).

I za kraj sage o žiletima treba reći još i to da je Karl Drbal sastavio ljestvicu efikasnosti brijanja jer je primijetio da oštrina obnovljenog žileta varira zbog meteoroloških i kozmičkih poremećaja, on sâm često je puta znao reći kako se oštrica žileta ponaša kao "živi entitet" u dodiru sa okolinom. Ovo su njegove ocjene; 6 = odlično, 5 = vrlo dobro, 4 = dobro, 3 = zadovoljavajuće, 2 = prolazno i 1 = nezadovoljavajuće.

U prvih pet godina i tri mjeseca njegova eksperimentiranja (od 3.Ožujka 1949. do 6. Srpnja 1954.) ispitao je ukupno 18 žileta raznih proizvođača i postigao do 200 brijanja jednim žiletom. Tokom dvadeset i pet godina upotrijebio je samo 68 žileta!

Sa modelima piramida eksperimentirati se počelo na svim kontinentima pa je gosp.

Drbal imao pune ruke posla odgovarajući na pisma koja su stizala iz mnogih zemalja Europe, Sjeverne i Južne Amerike, Australije, Novog Zelanda, Islanda...

U Sovjetskom Savezu, gdje je upotreba piramida postala uobičajena stvar, list Komsomolskaja Pravda (10. Listopada 1970. god.) objavio je interesantan članak kojeg je potpisao poznati fizičar Malinov i u kojem daje logično objašnjenje funkcioniranja piramide. Njegovo objašnjenje slaže se sa već ovdje spominjanim osim što on smatra da određenu ulogu igraju i tzv." Lorencove sile ". Isti taj članak ponovo je objavljen u moskovskom listu Heureka 1973. godine.

Završimo ovu priču riječima sâmog Karla Drbala: "Želim svakome tko već koristi ili će tek početi koristiti ovaj izum najmanje 200 brijanja istim žiletom".

11.11.2009. 10:22
View Profile WWW
Karahana
Moderator


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 4.801

SY.... Ma jebanje u oko!!!


Ma da nije bilo Flannegana, nebi mi sad na kvazi neohipi forumu pricali o kvazi new age znanosti koja je popularizirana 70ih. Very Happy

Kak neke informacije dobijes iskljucivo sa "Na rubu znanosti" sajtovima. Very Happy Rasljari, znanstvenici, visci i balazamiranje - sounds VERY convincing. Very Happy Ali fora pricica. Very Happy

I zash vi svi samo pejstate a ja jedini pisem nesto svojim rijecima. Rolling Eyes Razz

Postani hacktivist! --> hacklab01 @ AKC Medika
11.11.2009. 11:04
View Profile
ae


Offline Offline

Rank: Tribe Leader

Posts: 589
zato jer ima isti ucinak  Rolling Eyes

mene kad miksete vide, otope se.
11.11.2009. 11:15
View Profile
newformat


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 101
ludilo... Very Happy imam ja umanjeni model keopsove piramide... treba mi još kompas pa cemo isprobat???? mislim da žilet treeba biti na 2/3 visine piramide (kraljeva soba)
ali velim... ak se buda služil energijama oko sebe da se smanji na razinu atoma i da se pojavi na više mjesta odjedanput zake piramida nebi brusila žilet Very Happy
opće nije bitno kaj piramidA BRUSI IL NE BRUSI... skrećem opet pozornost na bosance... inke, maye (znate da su oni koristili piramide ko lansirne rampe za avione???) Shocked
11.11.2009. 12:32
View Profile WWW
Hikaru


Offline Offline

Rank: Tribe Member

Posts: 196
glede rasprava o gradnjama piramida i raznih gradevina diljem svijeta ljudi cesto zanemaruju ljudsku genijalnost i dosjetljivost i rezultate koje mogu dobiti i s najjednostavnijim primitivnim alatima.

najbolji primjer za to je Machu Picchu - njegovi zidovi su toliko savrseno sagradni da izmedju golemih kamenih blokova nemozes ugurat ni ostricu zileta a da pritom nije koristeno nikakvo vezivo sredstvo (ili ti cement-beton-nekaj drugo da popunis rupe i zaljepis kamenje) - isto su bile price kako izvanzemaljci-napredna kultura-nevidjeni alati-teletabisi-shamani i shabani-magiske moci-putnici kroz vrijeme-etc sagradili taj place jer "nema sanse buraz da su to inke mogle napraviti , pa oni su bili primitivi buraz i nisu imali bager i pneumatski alat i mozak im je bio premali jer su niza rasa da se opce sjete izgraditi grad a kamoli tak kvalitetno " - no na kraju su arheolozi reproducirali identican nacin gradnje i dokazali kako je graden Machu picchu uz koristenje iskljucivo  alata koje su koristili Inke - i potvrdili da je u pitanju bila samo ljudska genijalnost i veliki trud - naime kamene blokove su doslovno "gladili" do te mjere da savrseno pasu jedan uz drugi uz koristenje jos nekih alata koji iako izgledaju primitivni nisu bili tak primitivni mogli su do savrsenstva dobiti spojene blokove kamena da pasu.

za egipatske piramide se zna kako su gradene i tko ih je gradio jer postoje zapisi. isto tako se zna da su isli sistemom promasaje i pogotke - jer su prve  piramide dogradivane, naknadno stabilizirane , da im kut nije bio bas tak dobar, da se jedna cak i srusila pa su morali opet. a tehnika gradnje su sve vise i vise poznate i postoje zapisi.

treba odati priznanje ljudima koji su to gradili a ne im oduzimat to sto su napravili zato kaj mi brijemo da je to nemoguce jer smo mi zabrijali.


 

11.11.2009. 15:08
View Profile
newformat


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 101
za egipatske piramide se zna kako su gradene i tko ih je gradio jer postoje zapisi. isto tako se zna da su isli sistemom promasaje i pogotke - jer su prve  piramide dogradivane, naknadno stabilizirane , da im kut nije bio bas tak dobar, da se jedna cak i srusila pa su morali opet. a tehnika gradnje su sve vise i vise poznate i postoje zapisi.
 

po meni je to isto veoma relativno... kak recimo neko može znati kaj točno znače ti hieroglifi... ok. proučavanja studije... prihvaćeno od grupe ljudi koja radi na tome pa objavljeno, pa prihvaćeno od još neke grupe .... no pitanje dal je to točno...

ja nebi osporavao ljudsku genijalnost kaj se tiče gradnje svih tih kompleksa ali nemora biti da je to baš "naša" rasa... recimo nedavno je otkrivena još jedna ljudska rasa nazvana HOBITI... evolucija koja je otišla u drugom smjeru i bila istrijebljena od strane naše...

što se dogodilo sa graditeljima piramida i njihovim civilizacijama? istrijebljene??? emigrirane??? zašto???
postoji neka spika o "vlasnicima" piramida u egiptu; kao bili su jako napredni, imali struju, vodu, "kompjutere"... i kad je nasa civilizacija dosla u kontakt sa njima pokušali su im to otuđiti i zauzeti kompleks, no kako su ovi bili napredniji nisu se htjeli upuštati u rat nego su jednostavno onesposobili kompleks i razišli se po svijetu... a ovi su nahrlili i počeli uništavati... piramide su bile popločene nekim materijalom koji je završio u džamijama... pa čisto sumnjam da su ti vandali bili sposobni pročitati bilo kaj od onih hieroglifa jer su ziher bili nepismeni...
11.11.2009. 15:28
View Profile WWW
Hikaru


Offline Offline

Rank: Tribe Member

Posts: 196

po meni je to isto veoma relativno... kak recimo neko može znati kaj točno znače ti hieroglifi... ok. proučavanja studije... prihvaćeno od grupe ljudi koja radi na tome pa objavljeno, pa prihvaćeno od još neke grupe .... no pitanje dal je to točno...

ja nebi osporavao ljudsku genijalnost kaj se tiče gradnje svih tih kompleksa ali nemora biti da je to baš "naša" rasa... recimo nedavno je otkrivena još jedna ljudska rasa nazvana HOBITI... evolucija koja je otišla u drugom smjeru i bila istrijebljena od strane naše...

što se dogodilo sa graditeljima piramida i njihovim civilizacijama? istrijebljene??? emigrirane??? zašto???
postoji neka spika o "vlasnicima" piramida u egiptu; kao bili su jako napredni, imali struju, vodu, "kompjutere"... i kad je nasa civilizacija dosla u kontakt sa njima pokušali su im to otuđiti i zauzeti kompleks, no kako su ovi bili napredniji nisu se htjeli upuštati u rat nego su jednostavno onesposobili kompleks i razišli se po svijetu... a ovi su nahrlili i počeli uništavati... piramide su bile popločene nekim materijalom koji je završio u džamijama... pa čisto sumnjam da su ti vandali bili sposobni pročitati bilo kaj od onih hieroglifa jer su ziher bili nepismeni...

sad si ga zabrijao Smile

zna se tocno kad i za koga je koja piramida gradena. tako da ti pada svaka teorija o tome da su piramide bile tamo prije egipatske kulture i drzave.

potomci graditelja piramida zive vecinom ovdje http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/4/4b/Egypt_%28orthographic_projection%29.svg/541px-Egypt_%28orthographic_projection%29.svg.png  ali ima ih i na drugim djelovima svijeta tipa Arapski poluotok, neki su emigrirali u SAD, neki Australiju, Aziju ,Europske zemlje, ima ih koji su dosli na studij u bivsu Jugu pa ozenili Hrvatice pa cak zive i u Hrvatskoj Smile Egipat i egipatska civilizacija je toliko istrazena, opisana, pisana, ima zapisa ko u prici neki poticu od njih jer su jako puno stvari biljezili - do te mjere da su biljezili "propagandnu povjest drzave", a da ne govorimo okolne kulture koliko su pisale, borile se protiv njih, pokoravale ih...tak d aono itekako se zna ko je tu koga i zasto. Zna se i starost piramida,zna se ko ih je gradio.

Kako znaju da je tocan prevod hieroglifa? pismo se koristilo debelo za vrijeme grckog doba ( perzijancima je to bilo sluzbeno pismo), koristilo se i za vrijeme rimljana....neznam jesi cuo za" Rosetta" kamenu plocu - iz 2 st.prije krista gdje imas prevod hieroglifa na starogrcki.11.11.2009. 16:19
View Profile
psihodelikk
Guest
newformat


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 101
whatever... nije bitno kaj je točno, nego da ljudi vele svoja mišljenja o swemu tome...  zato smo tu...  peace.gif
nego... evo nečeg zanimljvog: http://free-zg.t-com.hr/nibiru/index.html
11.11.2009. 19:14
View Profile WWW
ae


Offline Offline

Rank: Tribe Leader

Posts: 589
http://www.superknjizara.hr/index.php?content=1&page=knjiga&PHPSESSID=&id_knjiga=29846&naslov=

mene kad miksete vide, otope se.
11.11.2009. 20:47
View Profile
Pages: 1 2 [3]
TP.forum  |  Tribe gathering  | 

piramide, piramide i još piramida....

Jump to:

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by Psihodelikk