home info clanci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum
Welcome, Guest. Please login or register.
25.08.2019. 01:24
82.243 Posts in 6.111 Topics by 1.195 Members
Latest Member: vladec
TP.forum  |  Tribe expressions  | 

Bordalyx - Above the clouds

Pages: [1] 2 3
bordalyx


Offline Offline

Rank: Tribe Initiate

Posts: 8

bolje ispasti glup nego iz aviona


pozdrav svima!
ja sam novi ovdje, pa da podjelim s vama nešto što radim zadnjih par dana
tek od nedavno se bavim produkcijom kad imam vremena ili mi je dosadno

ovu stvar pomalo sređujem i želim čuti što mislite
svaki komentar ili kritika su dobrodošli!

http://soundcloud.com/bordalyx/above-the-clouds

 Mr. Green

"Ja jesam plod ove civilizacije, ali ne i njezin sljedbenik."
19.12.2009. 02:14
View Profile WWW
PsiloCybian


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 1.295

-__-


eo ovak Smile kao prvo dobrodošao Smile

sad komentar Smile

traka zvuci sasvim ok samo ima mjesta poboljšanjima :)neke stvari koje su mi zasmetale su :

prijelazi - onaj na 1:50, pa onda na 3:20 i onda opet na 4:41, svi su na istu foru sam stisavas jedan element i pojacavas drugi :S  malo zanimljivije bi to trebalo biti Very Happy

syntovi - ko da si svakom syntu odrezao visoke, ono sve je u pozadini nekak kao posljedica toga.

et to je to od mene Smile

poz

19.12.2009. 19:04
View Profile WWW
sy


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 1.299

(. Y .)


bass mi je malo mutan, sto ce bit valjda od drugih syntheva jer ga zamute kad krenu melodije tak da malo eq-aj to, tj. oduzmi malo low enda na leadovima, nekima dodaj malo visokih frekvi, od 4,5khz do 10khz, cak bi mogao malo skratit sustain/release na bassu kad krenu teme da bude vise punchy, prijelaz na prvoj minuti di ti se drumsi stisaju mi je nekak..pa..lejm, to bi mogao malo promijenit, isto kao i kod drugih prijelaza sta kaze psilo, dio koj dodje na drugoj minuti mi je skroz zakon, iako malo fali visokih (deimosu vjerojatno ne hehehehe)...

dakle, da sumiram, sonicno ti se kosi dosta izmedju 400-1000hz-a i fali ti od 5khz pa na dalje da se dobije onaj "sparkle".. tak da dodaj nekim leadovima malo visokih, mozda cak da neke dionice dignes za oktavu..
sumiraj sve na mono kanal radi usporedbe da vidis di ti se kose faze, pa kad to sredis s eq-om, pocni panirat elemente tak da dobijes jos vecu jasnocu na stereo sustavima, a da i dalje mono zvuci mocno =)


http://www.youtube.com/watch?v=lx3qL4kvmMo&feature=channel
i don't know what they'r saying, but the way they say it makes me keep watching =)
19.12.2009. 19:30
View Profile
bordalyx


Offline Offline

Rank: Tribe Initiate

Posts: 8

bolje ispasti glup nego iz aviona


hvala na kritikama!

sad sam malo povisio frenkvencije synthovima, a ove na početku sam digao za oktavu
ovaj glavni (na 2:03) nisam puno dirao jer sam baš htio da zvuči ovako
basu sam smanjio sustain (release ni ne koristim) i pojačao ga na 1000 Hz
dodao sam i acida (TB-303) da popuni srednje frenkvencije
mislim da mi se kosi sa basom, ali to ću srediti čim uhvatim vremena
prijelaze sam smanjio, a to ću isto srediti uskoro

nadam se da sad bolje zvuči  Wink

"Ja jesam plod ove civilizacije, ali ne i njezin sljedbenik."
20.12.2009. 02:30
View Profile WWW
deimos


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 3.733
prikljucio bi se kritikama gore samo bi jos dodao da su mi perkusije malo prejednostavne, imas taj closedhat (il je shaker) koji ronda i toeto nekak, daj budi mastovitiji hehe Very Happy

i i dalje ti fali visokih, zagusena ti je traka nekak. imam filing ko da iznad 5-6 kHz nemas prakticki niceg heh Very Happy

i da prijelazi sux Very Happy

SoundCloud  Deimos  Perfect Blind  Dual Barrel
20.12.2009. 13:45
View Profile WWW
ae


Offline Offline

Rank: Tribe Leader

Posts: 589
dobro vozi, ima gro potencijala ako ostanes u tom filmu neko vrijeme, sad sam treba produkciju isfurat i integrirati u ono sto imas da to bude u nekakom standardu scene i zvuka opcenito kao cijeline.

(release ni ne koristim)
nekad treba, npr. neki syntici ti stvaraju krckanje tj. nekaku vrstu buke koja je uber iritantna u envelopima pa je potrebno malkoc produziti release dok to krckanje ne nestane, a i attack je ponekad potrebno povecati na amp enevelopu..

jer dobijes nekaki transient ili nesto sto ti krcka i sto je najbolje krcka neritmicno i uber maskira lajnu odnosno toliko ju to krckanje zamaskira da postane prakticki necujna a postoji ustvari ali se necuje jer je zamaskirana sa tim krckanjem..

pa ak naletis na tak nest znas di gledat Very Happy

pozdrav!

mene kad miksete vide, otope se.
20.12.2009. 19:26
View Profile
bordalyx


Offline Offline

Rank: Tribe Initiate

Posts: 8

bolje ispasti glup nego iz aviona


@ae - release ne koristim jer alien303 (vst koji koristim za bassline) nema release kao opciju
valjda nisu mislili da će ga itko koristiti za psytrance  Mr. Green
nisam primjetio krckanje kod njega, ali obratit ću pažnju na to kad koristim druge synthove

@deimos - još sam povisio synthove na traci pa sad (bar meni  Laughing) jasnije zvuče
*ebe me ta ekvalizacija, nemam još istrenirano uho za to
sad ovako izgleda spektar:

(na synthovima sam ukljucio lead, ove pratece i TB303 pa je spektar dosta širok)

perkusije sam malo promjenio, prijelaze nisam dirao
sad preko praznika ću imati hrpu vremena pa ću se pozabaviti još time

"Ja jesam plod ove civilizacije, ali ne i njezin sljedbenik."
20.12.2009. 20:11
View Profile WWW
ae


Offline Offline

Rank: Tribe Leader

Posts: 589
pa kolega, nemas nista iznad 10 kiloherca, fali ti jos do 22 kiloherca prikaz..
uho cuje od 20 hz - 22 000 hz , neee..

pogledaj si u opcijama od zvucne treba ti biti podeseno na 44.100 a tebi je izgleda 22.000 pa kreni odtud ako neznas sto je uzrok tome da ti fali pola spektra..

mene kad miksete vide, otope se.
20.12.2009. 23:58
View Profile
x-rayz


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Shaman

Posts: 905

da king


alien303 nema release kao opciju
valjda nisu mislili da će ga itko koristiti za psytrance

(na synthovima sam ukljucio lead, ove pratece i TB303 pa je spektar dosta širok)
d'oh!
trebat ce ti jos puno praznika..

http://www.myspace.com/xrayzproductions

"Zvali su iz Twisted-a, mole te da se vratiš među njihove artiste. Posford ne može spavati jer zna da te možda traži neki drugi label"
Draco

"iksrejz je u biti chak noris produkcije"
Karahana
21.12.2009. 10:48
View Profile WWW
bordalyx


Offline Offline

Rank: Tribe Initiate

Posts: 8

bolje ispasti glup nego iz aviona


alien303 nema release kao opciju
valjda nisu mislili da će ga itko koristiti za psytrance

(na synthovima sam ukljucio lead, ove pratece i TB303 pa je spektar dosta širok)
d'oh!
trebat ce ti jos puno praznika..

novi sam u ovome pa sam otvorio temu da me ljudi savjetuju, a ne provociraju
ako nemaš ništa pametno reći, ne znam zašto komentiraš

"Ja jesam plod ove civilizacije, ali ne i njezin sljedbenik."
21.12.2009. 13:05
View Profile WWW
deimos


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 3.733
Ma ignoriraj idiota. Uostalom nema ti kaj srat lik je njub samo takav Mr. Green

SoundCloud  Deimos  Perfect Blind  Dual Barrel
21.12.2009. 13:34
View Profile WWW
Electrica


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 1.537

Sloboda narodu


Evo da ti i ja neš napišem

Krenut cu od početka ovak Kick moš bolji nač bass,je dobar sam ti kick malo šteka,nema ga nigde,pojedu ga melosi i sve ostalo,onaj prvi synt kaj uleti ona kao melodijica to moš neki masniji sound nač ili neki bolji melodija je dobra al fali joj masnoče i energije ne ,jedino kaj ti šiba energiju je taj 303 koji zadivljujuče dobro zvuči on me se najviše dopao,na 2 minuti kad uleti još onaj lead na sve zajdeno dobro je al opet ti ta melodija šteka na njega nađi bolji sound ima ih grooo.Mislim dobro je i ovak al nemoj bit Afgin ahahaha
tira rir ra,naš malo energičniji sound i odmah če traka dobit polet.3.38 minuta dobar dio ima dobar flow to mi se sviđa i napokon je ta melodija koju furaš odpočetka nestala tnx God he he tj cujese u pozadini taman tak ju moš kroz cjelu traku metnut pa još sounda utrpat,ona nemora bit glavna nek tak je fino u pozadinu metneš a na sve to još jednu dibvlju melodiju napišeš.Na 5 minuti fino uleti al brate miči tu melodiju jer traka ti zvuči jednolično s njom cjelo vrjeme ide ta melodija,il mjenjaj sound kasnije na njoj ili melodiju izokreni,al to je sad več aranžman,al to polako,imaš dobru ideju sviđa mi se onak fino old skull škola,samo tako nastavi,ak oš napravit5 čemo remix kad ju složiš do kraja.Btw dobro kaj je na 140 bpma stane ti još grooo sounda unutra.Znači mjenjaj kick i sound na melodiji sve ostalo je za sad good,aranžman češ složit kad se zapleteš ko ja u miljun zvukova pa če ti na kraju traka ispast od 10 minuta lol,to kad krene nema kraja.Pa onda od nje napraviš još 2 različite trake Smile
naš kaj ti dobro uzmeš fino reason napišeš melodiju nađeš sound automatiziraš exportaš u wav i zakeljiš u program u kojem vec radiš i mila majka jer onaj reasonom synt novi je mila majka za melose i Gou.
Samo radi drago mi kaj si se čopio starog Goa zvuka,bit ce nešto od toga.Eto probaj
Po meni te frekve kaj su ti dečki rekli pusti sad to za to ima vremena to na kraju,prvo ti nađi dobre zvukove kick i bass ak to imaš onda se i frekve poslažu same od sebe vecinom da vecinom ne al polako sam.Očekuujem sljedeču traku u istom Goa soundu Smile

Tak da čopi se kicka i bassa ostalo če samo sjest na mjesto onda,jer kad to pustiš na razglasu to mora trgat floor ljudima mora glava otpast od moči kikka kuš me to mora lupat bolesno.
Otkrit cu ti jednu tajnu dobar sound kad se slaže s drugim dobrim soundovima sve frekve se poslažu same od sebe.Samo uho vježbat puno puno puno,preslušavat gro mjuze i pjevat po mogučnosti.

My form is mystic, but my heart is pure,you'd better believe what I say I am the Necromancer.I cast deep spells and potent I am a Seerof the Real.My forces work against evil, for I love all I feel.ॐ
http://www.myspace.com/cosmicflower
http://www.myspace.com/shidarthaproject
http://www.youtube.com/watch?v=Sn2t0ltjP1s&feature=related
21.12.2009. 14:15
View Profile WWW
x-rayz


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Shaman

Posts: 905

da king


novi sam u ovome pa sam otvorio temu da me ljudi savjetuju, a ne provociraju
ako nemaš ništa pametno reći, ne znam zašto komentiraš
bilo bi grijeh kad bih presutio dok vidim da je netko obican vst nazvao TB303..
omalovazavanje TB303ojke je isto sto i omalovazavanje goe..
a i zar nisi i sam rekao..
svaki komentar ili kritika su dobrodošli!
cini se da nemozes podnijet kritiku ipak..
e pa moj komentar je da ce ti trebat jos puno praznika pa kad naucis sta je TB303 onda mozes i dobit kakav konkretan savjet jer da bi ti kod ovak neceg pomogao trebalo bi mi bar ovolko kolko je elektrika gore napisao pa i vise..

http://www.myspace.com/xrayzproductions

"Zvali su iz Twisted-a, mole te da se vratiš među njihove artiste. Posford ne može spavati jer zna da te možda traži neki drugi label"
Draco

"iksrejz je u biti chak noris produkcije"
Karahana
21.12.2009. 15:23
View Profile WWW
Karahana
Moderator


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 4.801

SY.... Ma jebanje u oko!!!


Daj pliiiiiiiz odustaniiii!

Postani hacktivist! --> hacklab01 @ AKC Medika
21.12.2009. 15:32
View Profile
bordalyx


Offline Offline

Rank: Tribe Initiate

Posts: 8

bolje ispasti glup nego iz aviona


@electrica - kužim šta hoćeš reći, i što više slušam traku primjećujem sve više propusta
sredit ću to pa se javim kad sve bolje posložim  Cool
planiram se držati goa sounda, nema boljeg od old skul goe Very Happy
za 303 zvuk koristim Nexus (ako koga zanima), predobro su ga skinuli

@x-rayz - ajde ne pametuj  Laughing
i pliz nađi drugi topic da glumiš internet heroja

a svima ostalima puno hvala na pomoći, dobro mi dođu svi savjeti dok se ne ufuram u ovo  Wink

"Ja jesam plod ove civilizacije, ali ne i njezin sljedbenik."
21.12.2009. 19:33
View Profile WWW
Pages: [1] 2 3
TP.forum  |  Tribe expressions  | 

Bordalyx - Above the clouds

    Jump to:

    0 Members and 1 Guest are viewing this topic.



    2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by Psihodelikk