home info clanci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum
Welcome, Guest. Please login or register.
07.12.2021. 15:09
82.271 Posts in 6.121 Topics by 1.195 Members
Latest Member: vladec
TP.forum  |  Tribe gathering  | 

ionsko srebro

Pages: [1] 2 3 ... 11
newformat


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 101
imam frku sa kožom na licu i sva ona sranja po apotekama za velku lovu ne pomažu baš...
pa sam malo istraživao i naletio na spiku o ionskom srebru koje bi taj problem moglo riješiti!
piše da ubija swe viruse i bakterije u roku od 6min i još puno toga... Shocked
pa eto...


ionsko, odnosno poznatije pod nazivom Koloidno srebro koje se u cijelom svijetu može kupiti i koristi se čak i prilikom kliničkih liječenja i operativnih zahvata te se proučava duže od 35 godina, kod nas je gotovo nepoznato, a njegovo djelovanje i učinci su poznati vrlo uskom krugu ljudi.

OSNOVNO O KOLOIDNOM SREBRU

Što je to koloidno srebro? I zašto nije u široj medicinskoj primjeni?

Koloidno srebro je otopina koja ima svojstvo antibiotika, u čijem prisustvu bakterije, virusi i gljivice žive najduže 6 minuta.
Odgovor na pitanje o široj medicinskoj primjeni je u farmaceutskoj industriji koja počiva na profitu. I tu je sve rečeno!

STRAH OD ARGIRIJE JE OPRAVDAN?

Statistika o količini umrlih ili o posljedicama preporučenih lijekova ili medicinskih zahvata je poražavajuća. I dobro čuvana!

Većina javnosti je upoznata s argirijom – sivom kožom, do koje može doći uslijed nepropisno proizvedene otopine, te konzumiranja takve otopine koja je 1000 puta koncentriranija od preporučene tijekom duljeg razdoblja. No, ovdje se ne radi o koloidnom srebru, jer takva nepropisna otopina i nije koloidna!

U pravilu se zbog takvih slučajeva cijela priča o koloidnom srebru u javnosti pokazuje kao rizična i pritom se namjerno zapostavlja činjenica da je srebro kao prirodni antibiotik učinkovitiji i ne toksičan, za razliku od generičkih lijekova, od kojih se umire svakodnevno.

„SREBRNA“ POVIJEST

Srebrne posude u kojima su skladištili pitku vodu, poznavali su još stari Grci. Slučaj Aleksandra Makedonskog, vojnici koji su pili iz mjedenih čaša su pobolijevali, a časnici koji su pili iz srebrnih su nekim čudom izbjegli razne bolesti i infekcije probavnog trakta. Saraceni su izbjegli kugu jer su držali vodu u srebrnim posudama, itd…

Šira upotreba je počela u 19. stoljeću, kada je nekolicina liječnika s uspjehom počela liječiti maligne bolesti kože, suzbijati infekcije i ubrzati zalječenje rana. Tada se radilo o razrijeđenom srebrnom nitratu. Na prijelazu iz 19. u 20 stoljeće, dr. William Halstead, jedan od utemeljitelja moderne kirurgije, započeo je kod povijanja rana koristiti srebrni zavoj. I tako sve do trenutka kad su moderni antibiotici postali svima dostupni.

Prvo elektro-koloidno srebro proizvedeno je 1924. g. i bilo je upotrebljavano kao moćni baktericid i antiviralno sredstvo. U to vrijeme je došlo do velike financijske depresije s naglaskom na stanje u SAD-u, te je proizvodnja srebra postala otežana i skupa.

VRIJEME MODERNIH ANTIBIOTIKA

U tom trenutku se pojavljuju razni antibiotici, kao npr. penicilin. Međutim, tridesetak godina kasnije, postalo je jasno da se bakterija u pravilu prilagođavaju antibioticima, te da oni kao takvi nisu dugotrajno rješenje problema.

Tijekom godina, konzistentno i jednoglasno, istraživanja diljem svijeta, pokazala su ne samo da nedostatak srebra u organizmu može onemogućiti pravilno funkcioniranje imunološkog sustava, nego da srebro djeluje i na cijeli spektar patogenih organizama bez ikakvog lošeg utjecaja na ljudski organizam.

Također, dokazano je i da srebro potiče rast tkiva i zacjeljivanje rana. Gotovo sve patogene organizme, pa i one rezistentne na antibiotike, koloidno srebro ubija u roku od 6 minuta. Zapravo, nije poznat niti jedan kojeg srebro NE ubija u manje od 6 minuta i to u koncentraciji od najviše 25 ppm. Također, zabilježen je i odličan utjecaj srebra na stanice raka!

DJELOVANJE

Za razliku od ostalih antibiotika, zbog prirode djelovanja srebra u organizmu, jednostanični patogeni organizmi nisu u stanju razviti rezistenciju na srebro. Ne samo da ne razvijaju stanične linije otporne na srebro (bakterije otporne na antibiotik) kao što je slučaj s ostalim antibioticima, već je srebro posve inaktivno prema ljudskom tkivu.

Za razliku od ostalih lijekova, srebro je u potpunosti netoksično i na lak se način čisti iz organizma, a djeluje na VIRUSE, BAKTERIJE, GLJIVICE i PARAZITE!

NAJBOLJA PREVENCIJA

Iako je koloidno srebro preporučljivo kod već prisutnog oboljenja, ono je najučinkovitije kao preventivno sredstvo. Mnoge bolesti zapravo nastaju isključivo zbog pada imuniteta. Konzumacija srebra na dnevnom nivou u startu suzbija infekcije, kako bakterijske, tako i virusne, sprečava razmnožavanje parazita i gljivica i formira sekundarnu zaštitu organizma. Oralno uzimanje srebra je samo jedan od mogućih načina.

Može se direktno nanositi na kožu (npr. na rane i opekline - što je već ušlo u širu primjenu zahvaljujući srebrnim zavojima i mastima za opekline) i na sve sluznice, a kao antiseptik je nezamjenjiv.

PRIMJENA

Primjena koloidnog srebra ne ovisi o primjeni drugih lijekova!
Još nije zabilježen slučaj gdje bi oralno uzimanje srebra uz neki drugi preparat izazvalo negativne učinke. Također, nije zabilježena ni alergijska reakcija na srebro, budući da je srebro unutar organizma prilično inaktivno.

ORALNO I NAZALNO UZIMANJE KOLOIDNOG SREBRA

Najčešći način uzimanja je oralnim putem. Preporučena dnevna kočina za odraslu osobu je 5-10 ml – za podizanje imuniteta, čišćenje organizma od toksina, te neke lakše zdravstvene probleme.

Koncentracija srebra uvijek mora imati jednu određenu vrijednost u tijelu. Preporuka je da se kod oralnog uzimanja drži u ustima najmanje 1 minutu. Kod kvalitetnijih pripravaka na taj se način zaobilazi probavni trakt, te srebro odlazi direktno u krvotok.

Također, kod oralnog uzimanja, vrlo je poželjno povećati unos tekućine (vode) u organizam. Razlog je vrlo jednostavan, organizmu treba pomoć da izbaci sve ono što je koloidno srebro „počistilo“, a iz organizma se izbacuje putem znojenja, stolice, mokraće i kože.

Kvaliteta srebrne otopine vrlo je bitna i za vremenski periodu djelovanja. Također, prehrambene navike utječu na to da ljudi s istim bolestima ne reagiraju u istom vremenskom rasponu.

Osim oralno, može se uzimati i nazalno.
Tretiranje bolesti kao što su upala pluća, bronhitis i tuberkuloza mogu dati izuzetne rezultate, ali je potreban oprez u vezi kvalitete pripravka koji se uzima. Za ovu vrstu primjene koristi se raspršivač koji proizvodi maglu koja inhaliranjem direktno ulazi u pluća.

Takav način unosa odlična je alternativa oralnom unosu i primjenjiv je kod svih bolesti kao i oralni unos (bakterijske i virusne infekcije, paraziti, gljivice i za prevenciju). Raspršivač je također odličan način za vanjsku primjenu na koži. Kao i kod oralnog uzimanja, ključno je primijeniti dovoljnu količinu kako bi se postigla zadovoljavajuća koncentracija srebra na željenom mjestu, te je potrebno zadržati je dovoljno dugo da bi terapija bila uspješna.

PROVJERA KVALITETE – TESTIRANJEM NA KOŽI

Jedan od načina na koji možemo provjeriti reakciju organizma na otopinu, te eventualno do neke mjere njenu kvalitetu, je testiranje na koži.
Nakon što se srebro aplicira na kožu, treba obratiti pažnju na eventualne sive mrlje ili osipe na koži. To je jako rijedak slučaj, ali ako se mrlje pojave, ne bi se nikako trebalo koristiti to koloidno srebro. Taj efekt je zabilježen u slučaju kombinirane eksterne aplikacije srebra s nekim rijetkim lijekovima.

Koža je jedan od glavnih pokazatelja zdravlja, pa tako i njegove reakcije na srebro. Ukoliko se uzimaju velike koncentracije, treba obratiti pozornost na reakcije na koži. Mogući su blagi svrbež ili iritacija. To nisu opasne nuspojave i obično relativno brzo nestanu. Takve nuspojave govore da se količina unesenog srebra treba smanjiti.

Jarisch-Herxheimerov efekt se često spominje, a obično se javlja kod uzimanja velike količine koloidnog srebra u početku. Međutim, to nije efekt na srebro, već na naglu promjenu u organizmu (eliminacija bakterija, virusa…) uzrokovanu pozitivnim djelovanjem srebra.

Simptomi kod pacijenata su slični onima kod gripe. Nije neuobičajeno da se pacijent osjeća malaksalo. To je prirodna reakcija tijela na nagli obrat bolesti. U tom slučaju potrebno je unositi čim više tekućine u organizam (vode), kako bi se ubrzao proces izlučivanja, detoksikacije organizma.

JOŠ MALO O ARGIRIJI

Argirija je kozmetički efekt koji nastaje kao posljedica vezivanja srebra na pigment.
Nastaje taloženjem malih čestica srebra u ekstracelularnom prostoru.

Do argirije može doći jedino konzumiranjem nekvalitetne otopine (pripremljene od nekvalitetnih sastojaka, te proizvedene neadekvatnim uređajem) koja u tom slučaju niti nije koloidna!

Zabilježeni slučajevi argirije su isključivo posljedica uzimanja raznih srebrnih soli ili srebra stabiliziranog biološkim molekulama. Količina srebra koju bi trebalo uzeti da bi se primijetili prvi simptomi argirije je otprilike 3,8 do 6 grama. Uzimajući u obzir da u 1l kvalitetnog koloidnog srebra ima oko 5 mg srebra, jasno je da bi trebalo popiti najmanje 600 litara takve otopine da bi se dobila argirija. Činjenica je da do sad nije zabilježen niti jedan slučaj gdje bi osoba koja pije normalne količine kvalitetne otopine, dobila argiriju.

Opasnost postoji od uzimanja srebrnih soli, poput srebrnog nitrata i srebrnog klorida. Upotreba srebrnog nitrata uzrokuje argiriju kod nekih proizvoda na tržištu i nakon samo tri tjedna upotrebe.

Srebrni klorid, osim što je inferiorna supstanca u usporedbi s koloidnim srebrom, uzrokuje argiriju tek nakon nekoliko mjeseci, iako nije ni približno toksičan kao nitrat. Proizvodnja takvih preparata i njihova prodaja na tržištu, uglavnom je plod velike neinformiranosti.

Preporuka je da preventivna doza koloidnog srebra bude ispod 1 mg dnevno, što čini manje od 2 dcl 5 ppm otopine dnevno. Ta doza je provjerena u službenim istraživanjima kao posve bezopasna za odraslog čovjeka.

ŠTO PREDSTAVLJA ppm?

PPM - parts per milion - broj dijelova srebra na milijun dijelova vode! Znači količina ppm-a, količina srebra kojeg aproksimativno možemo korelirati s brojem miligrama srebra po litri vode.

Koloidno srebro dolazi od grčke riječi „ljepljivo“ i označava stanje tvari. Tvar se smatra koloidnom ako su joj čestice velike između jednog nanometra i jednog mikrometra, te joj je stanje određeno uglavnom efektima na površini vode. Koloid može biti u svim agregatnim stanjima.

Koloidno stanje možemo promatrati kao prirodno stanje ljudskog organizma. Jedan veliki dio ljudskog metabolizma ovisi direktno o koloidnom stanju. To je zanimljivo jer mnogi današnji lijekovi dolaze u kristalnom stanju, gdje organizam troši veliki dio svoje energije da lijek prenese u koloidno stanje.

Cilj kvalitetne otopine je imati što je moguće manje čestice srebra u otopini, jer rezultati mnogih istraživanja pokazuju da su ioni, a ne koloidi, ono što djeluje.

Istraživanja provedena s otopinama iona i koloida daju nedvojben zaključak - ionsko srebro ima daleko najveći i najefikasniji efekt na patogene organizme. Također, ion srebra je taj koji ima mogućnost dediferencirati stanicu i povećati koncentraciju matičnih stanica!

Veće čestice srebra, dakle i koloidi, lome svijetlost lasera dok otopljeni srebrni ioni i manje čestice ne. Posljedica je Tyndallov efekt. To je pojava gdje koherentna zraka svjetlosti prolazi kroz otopinu koloida koji je lome, te kao posljedicu ocrtavaju njezin put kroz otopinu. To je jedan od načina na koji možemo potvrditi prisutnost koloida u otopini. Otopina u kojoj se nalazi dosta koloida će biti zlatno-žuta i na običnoj bijeloj svjetlosti.

Tyndallov efekt nam može dočarati i količinu većih čestica. Veće čestice na laseru „zaiskre“, pa se na taj način može laserom u otopini detektirati i njihova učestalost. Prejak Tyndallov efekt ukazuje na dosta veliku prisutnost koloida, što može ukazivati na lošu izvedbu elektrolize i inferiorni produkt.

IONSKE OTOPINE SREBRA SU POSVE PROZIRNE

IDEAL je prozirna otopina i SLAB, ALI VIDLJIV Tyndallov efekt.

Ono što većina ljudi u stvari upotrebljava je IONSKO srebro - otopina sadrži 85-95% ionskih čestica, a ostatak su koloidne. No, kako se uvriježio naziv koloidno srebro, te je povijesno i komercijalno određen i ovdje smo ga za jasnije razumijevanje nazvali tako.

OPREZ PRILIKOM KUPNJE!

Snaga ionskog srebra ovisi o čistoći produkta, veličini čestica, disperziji srebra kroz otopinu, količini ionskog srebra nasuprot količini čestica… Upravo iz tih razloga potreban je vrlo veliki oprez prilikom kupnje.

Rok upotrebe otopine čuvane na propisan način (na tamnom mjestu, sobnoj temperaturi, dalje od svih elektromagnetskih zračenja) u staklenoj ambalaži je praktički neograničen. Preporučeni rok trajanja otopine je 8-10 mjeseci.

Do sada je dokazano da ionsko srebro pomaže kod:
- respiratornih infekcija, upale zubnog mesa, abcesa, afti, upale oka
- psorijaze, fotodermatoza i seboreja
- ubrzava proces zacjeljivanja oštećenog tkiva (ogrebotine, rane, opekline)
- dezinficira, čak i zaustavlja krvarenje trenutno
- regulira probleme s tlakom, srcem, sinusima, želucem, probavom
- smiruje reakcije na koži nakon brijanja i depilacije, uklanja alergijski svrbež
- ublažava alergijske reakcije na respiratorni sustav
- djeluje na akne i problematičnu kožu, mrlje, plikove i izrasline nepoznatog porijekla
- pomaže kod hemoroida, ječmenca, pa čak u nekim slučajevima i menstrualnih bolova i glavobolja

- kod starijih osoba cjelokupno zdravstveno stanje se bitno poboljšava
- djeluje na sve vrste sluznica, spašava čak i oko u koje je kapnula solna kiselina
- omekšava otvrdnulu kožu npr. stopala, te pomaže kod žuljeva i natisaka
- efikasno djeluje na gljivice na nogama, problem s znojenjem nogu i kao dezodorans
- u nekoliko slučajeva primijećen je i oporavak vlasišta, te rast kose...

preuzeto sa: reiki-hara.hr

  ???!!! Shocked
25.12.2009. 16:26
View Profile WWW
val vashar


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 3.324
oknarbo je ispio litre toga pa nista!

Sodom Like There's No Gomorrah!
25.12.2009. 17:05
View Profile WWW
psihodelikk
Guest
newformat


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 101
 

http://msnbcmedia2.msn.com/j/msnbc/Components/Video/080107/tdy_snyderman_blue_080107.300w.jpg


oknarbo je ispio litre toga pa nista!

jel i on poplavio??? 
25.12.2009. 18:33
View Profile WWW
Sykosonik


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Leader

Posts: 700
ne budi lud i ne povodi se za pacijentima koji piju i koriste takva sranja.

sigurno si naletio i na priče o ispijanju gline, MMS-a, čišćenju jetre po Hudi Clark i slično. moj savjet ti je da to izbjegavaš u širokom luku jer kumulativni učinak takvih pripravaka može izazvat veću frku nego uzrok zbog kojeg si ih počeo piti.

a možeš i sa sungazingom probat Mr. Green
26.12.2009. 02:16
View Profile WWW
newformat


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 101
no, no, no, no, no, no!
nebum, meni to isto izgleda malo klimavo...
zato sam spičil tu da čujem kaj ljudi misle o tom... thnx
26.12.2009. 09:26
View Profile WWW
Sykosonik


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Leader

Posts: 700
imaš na forum.hr masu texta o tome, pa ako te zanima, čitaj. međutim, ne možeš protiv takvih fanatika Razz
26.12.2009. 12:19
View Profile WWW
Nizidramanii_yt


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Warrior

Posts: 236
najjači su mi panciri kaj otkrivaju nove superučinkovite lijekove koje zli farmaceuti ne žele isfurati!

zli ljudi u kutama! Very Happy Laughing

Quote from: Limeni Nos
u biti valjda zato  isluže hiden trakovi
da cimaju drogirane ljude Very Happy
27.12.2009. 23:53
View Profile
newformat


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 101
najjači su mi panciri kaj otkrivaju nove superučinkovite lijekove koje zli farmaceuti ne žele isfurati!

zli ljudi u kutama! Very Happy Laughing


ma .... već kad je farmeceutska industrija spomenuta... to mi je isto mrsko... nove bolesti + novi lijekovi = lova
u kojem mi svijetu živimo... koma... da ne brijem o onim chemtrailovima... muka mi od tih zavjera, politike etc...  Rolling Eyes
ja ipak više vjerujem pčelama i bilju Smile
28.12.2009. 19:08
View Profile WWW
ixchel


Offline Offline | Gender: Female

Rank: Tribe Member

Posts: 127
www.koloidnosrebro.com

 ja ga pijem. Cim me pocne malo hvatat prehlada, rijesava sve u roku od 2 dana! Nisam uopce vise bolesna... zubi su mi blijeliji cak, a stara kaze da mi se boja u lice vratila (sto je cudno kad zivis u smrdljivom zg Very Happy ) ... uglavnom moje preporuke. A tko je skeptik, taj sam sebe zakida za iskustvo, zar ne Wink
btw. normalno kad si zdrav da neces nista primjetit... probaj malo experimentirat... cim se prehladis i sl.. da vidis kako ce ti organizam reagirati, pa sam procijeni, a ne slusati tu kvazi wanna be doktori sa tehonoloskim faxom. Very Happy  Slusaj sebe!

can somebody please stop čozmik fart for being art?
02.01.2010. 21:12
View Profile
Karahana
Moderator


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 4.801

SY.... Ma jebanje u oko!!!
http://www.youtube.com/watch?v=ahihGKZC5Kk

Shocked

Pa se vi slobodno pucajte srebrom sta se mene tice...

Postani hacktivist! --> hacklab01 @ AKC Medika
02.01.2010. 22:10
View Profile
deimos


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 3.733

Nemam neko misljenje o ovom pa ne bih ni komentirao, fkt nisam istrazivao... Ali isuseshivo kako je netko nepismen na tom sajtu...

SoundCloud  Deimos  Perfect Blind  Dual Barrel
02.01.2010. 22:34
View Profile WWW
Sykosonik


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Leader

Posts: 700

Nemam neko misljenje o ovom pa ne bih ni komentirao, fkt nisam istrazivao... Ali isuseshivo kako je netko nepismen na tom sajtu...

da, takav sajt je idealna preporuka

bitno da mi s medicinom i tehnološkim faksom nemamo pojma, pa brijači piju srebro. Rolling Eyes
03.01.2010. 02:02
View Profile WWW
CybeRho


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 1.361
  Slusaj sebe!


drito to.

samo ja mislim da nikome ne treba nikakvo koloidno srebro niti bilo kakve vradžbine, jer ti mozes piti vodu, i ako ful zabrijes da ce ti voda pomoci, pomoći će ti, isto kao i bilo sta drugo. sve ostalo je izmisljanje tople vode da bi se netko osjecao potpunije jer eto "on zna nesto sto malo tko zna" a to je da je srebro dobro za oporavljanje organizma... od bilo cega.

 but that's just me, you know Wink

03.01.2010. 13:36
View Profile
newformat


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 101
hm... ja sam gazio po alternativi dosta duboko i sve ali baš sve se svodi na moč želje i vjere u on što želimo...
sve religije, kultovi, neznam... plemena... imaju nešto u što vjeruju da im baš to pomaže... i ne varaju se... Wink
jer stvarno vjeruju u to... tako je i sa ovime brijem... i to što kažeš za vodu... po meni sve to stoji...
ali u današnja vremena recimo neko ko se bori iz dana u dan za šnitu kruha i živi pod stresom 24 sata na dan nema baš previše vjere u nešto što nije opipljivo... nažalost je tako...
03.01.2010. 14:00
View Profile WWW
Pages: [1] 2 3 ... 11
TP.forum  |  Tribe gathering  | 

ionsko srebro

    Jump to:

    0 Members and 1 Guest are viewing this topic.    2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by Psihodelikk