home info clanci recenzije galerije profili intervjui downloads linkovi forum mail impressum
Welcome, Guest. Please login or register.
19.10.2021. 22:42
82.269 Posts in 6.119 Topics by 1.195 Members
Latest Member: vladec
TP.forum  |  Tribe gathering  | 

Dogadanja/predavanja...

Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22
InNEr
Global Moderator


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 2.004

profesionalni amater


Međunarodna konferencija: Kolaps neoliberalizma i ideja socijalizma danas

Mjesto održavanja: kino Europa

Umjesto da postavljamo očito pitanje "Je li ideja komunizma danas još uvijek aktualna, može li još uvijek biti korištena kao sredstvo analize i politička praksa?" trebali bismo postaviti suprotno pitanje: "Kako naša današnja situacija izgleda iz perspektive komunističke ideje?"


                       
Predavanja: Slavoj ŽIŽEK (SLO), Gianni VATTIMO (IT), Samir AMIN (SN), Michael LEBOWITZ (VE), Mihail RIKLIN (RU), G. M. TAMÁS (HU), John MILBANK (UK), i drugi.

Video-konferencije: Noam CHOMSKY (US), Michael HARDT (US), i drugi

Paneli: Boris BUDEN, Igor ŠTIKS, Andrej NIKOLAIDIS, Ugo VLAISAVLJEVIĆ, Gal KIRN, Renata JAMBREŠIĆ-KIRIN, Marko POGAČAR, Ozren PUPOVAC, Tatjana JUKIĆ, Dean DUDA, Milan RAKOVAC, Mate KAPOVIĆ, Koraljka VLAJO, Reana SENJKOVIĆ, Stipe ĆURKOVIĆ, Rada BORIĆ, Andrea ZLATAR, Srećko HORVAT, Sandra PRLENDA, Miklavž KOMELJ i drugi

Promocije knjiga: S. Žižek, M. Riklin, A. Nikolaidis, I. Štiks & S. Horvat

Dvadeset godina nakon pada Berlinskog zida, očito je da "opća mjesta" poput onih da je neoliberalna utopija "sretnih 90-ih" ostvarenje naših snova i uvjerenje da liberalna demokracija nema alternativu nisu više tako samorazumljiva. U 21. stoljeću, neoliberalni san umro je najmanje dvaput: prvi puta s napadima 11. rujna i drugi puta s financijskim kolapsom 2008. To nas dovodi do "ideje komunizma" i pitanja što je alternativa "živućem mrtvacu" današnjeg kapitalizma. Ali zašto "socijalizam", a ne odmah "komunizam" u naslovu konferencije? Naša je ideja da najprije moramo govoriti o socijalizmu, želimo li doći do komunizma. Konferencija će pokriti različite teme, od "socijalističkih" projekata i novih praksi diljem svijeta (od Venezuele, Senegala i Rusije, do studentskih prosvjeda u Hrvatskoj), pa sve do krucijalnog pitanja: "Kako naša današnja situacija izgleda iz perspektive komunističke ideje?". U tom smislu, Subversive Film Festival neće a priori glorificirati "socijalizam", već će dati šansu da se sagleda iz različitih, pa čak i suprotstavljenih perspektiva. Prvi Subversive Film Festival 2008. bio je posvećen obljetnici '68, uz goste kao što su Slavoj Žižek, Ernesto Laclau, Chantal Mouffe, Frank Furedi, Neil Leach, Karl-Heinz Dellwo, Gabriele Rollnik & Dušan Makavejev. Drugi Festival 2009. bio je posvećen obljetnici kineske Kulturne revolucije, uz goste kao što su Slavoj Žižek, Minqi Li, Wang Hui, Rastko Močnik, i drugi. Treće izdanje Subversive Film Festivala biti će finalni čin trilogije. A onda idemo dalje, dakako, prema "svjetlijoj budućnosti".


http://www.subversivefilmfestival.com/subff2010/index.php?menu_id=30

...a jednom sam htio plesati, kao što još nikada nisam plesao:
...htio sam plesati preko čitava neba...
30.04.2010. 15:48
View Profile
Sykosonik


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Leader

Posts: 700
Pozivamo Vas na "Otvorene dane Instituta Ruđer Bošković" koji će se održavati od 6. do 8. svibnja 2010. godine. Posjetiteljima smo pripremili brojne zanimljive prezentacije i predavanja kojima želimo približiti radnu atmosferu u našoj znanstvenoj sredini. Sve aktivnosti vezane uz "Otvorene dane" održavat će se od 9.00 do 17.00 sati u trajanju od 90 minuta za svaku grupu.

Temeljna misija Instituta Ruđer Bošković je stjecanje novih znanja kojima se pridonosi razvoju Republike Hrvatske kao društva temeljenog na znanju što se, između ostalog, ostvaruje sudjelovanjem u visokoškolskoj nastavi i obrazovanju. Stoga se nadamo da će nekima od posjetitelja "Otvoreni dani" omogućiti lakšu orijentaciju pri odabiru budućeg zanimanja.

Institut ove godine slavi 60. obljetnicu postojanja, eminentna je i međunarodno prepoznata znanstvena institucija koja već više od pola stoljeća predstavlja stožernu znanstvenu ustanovu na području prirodnih i biomedicinskih znanosti u Republici Hrvatskoj. Molimo Vas da zbog velikog broja zainteresiranih unaprijed najavite svoj dolazak i rezervirate termin posjeta.

http://www.irb.hr/hr/events/od2010/
30.04.2010. 15:57
View Profile WWW
Indra


Offline Offline | Gender: Female

Rank: Tribe Warrior

Posts: 221

Sound of Psylence
Plesno glazbena predstava: "Vilinska šuma"
5. svibnja 2010. u 21 h
Centar za kulturu Trešnjevka
Ulaznica: 35 kn
Prodaja ulaznica: Centar za kulturu Trešnjevka, kontakt 01/3027-411
Program: http://www.wix.com/ivajursic/vilinska_suma_black

"Vilinska šuma" je predstava o Ljubavi, o Snovima koji se ostvaruju!

Redatelj predstave je Život sam, a sudionici svi koji se na taj dan okupe s one strane duge, stvarajući priču bez početka i bez kraja...

Predstava je rezultat jednogodišnjeg rada na ideji vilinske šume. Ujedno je i proslava dvogodišnjeg predanog rada naše udruge Centar za kulturu Pokret zvuka. Okosnicu predstave čini priča u koju su inkorporirane plesne, glazbene i pjevne točke. Naša «Vilinska šuma» već se jedanput predstavila - prošlog ljeta na Legendfestu u Pićanu, kad je odjeknula velikim uspjehom. U predstavi će zaplesati učenice Ive Juršić Uravić Yvaine i indijska plesačica Gayatri, zapjevati Lea Đido, zasvirati Malfoofas IO Band & Lava te zapjevati i zasvirati naša posebna gošća večeri – pjesnikinja i kantautorica Lidija Bajuk, a temelj priče čini 5 vila («Sve se vile okupile na proplanku od mandale, sve zlaćane, sve lagane, noge bose kolo pletu, sad u jednu pa u drugu stranu viju»). Koje su to vile i zašto su se okupile 5. svibnja u 21 sat, ovoga puta u Centru za kulturu Trešnjevka, obavezno saznajte! Ovo je predstava o Ljubavi, o Snovima koji se ostvaruju! Redatelj predstave je Život sam, a sudionici svi koji se na taj dan okupe s one strane duge, stvarajući priču bez početka i bez kraja...

The powers that can be communicated to earth by means of music are as yet scarcely suspected by the average individual.But the time is fast approaching when people will select their music with the same intelligent care and knowledge that they use to select their food.When that times comes, music will become a principal source of healing for mankind
04.05.2010. 13:10
View Profile WWW
Amar Kud


Offline Offline | Gender: Female

Rank: Tribe Member

Posts: 173
Jagtvej 69 - Ungdomshuset  SQUAT - COPENHAGEN

69’ je dokumentarac o velikoj skupini mladih koji se ni kulturno ni politički nisu smatrali dijelom društva. Godine 1982. zakonito su okupirali Dom mladih (Ungdomshuset) na adresi Jagtvej 69 na rubu starog centra Kopenhagena. Film prikazuje situaciju u kojoj se skupina našla 2007. dokumentirajući zadnjih šest burnih mjeseci povijesti Doma mladih kad su radikalne skupine bjesnjele protiv establišmenta. Slijedeći središnju grupu aktivista saznajemo više o cijeloj skupini, razloge njihova djelovanja i uzroke situacije u kojoj su se našli.  Ovaj nezavisni film prikazivan je na brojnim svjetskim filmskim festivalima pa isto tako i u Zagrebu.
Redatelj: Nikolaj Viborg
Razgovor i druženje nakon filma uz  gosta/profesora Benjamina Perasovića
GRATIS :-) : Pokupite svoj primjerak  priručnika za svotiranje + kokice!

Srijeda, 12.5. u  16:00h u prostoriji Anomije preko puta Hrvatskih studija.
 
http://img404.imageshack.us/img404/8960/poletve69.jpg

The tribe of Šejvers
06.05.2010. 23:36
View Profile
DeeTe


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Leader

Posts: 472
ŠKOLA SREĆE U PRIRODIEko-art centar EIA
14./16.05.2010.


Život nije toliko ozbiljan koliko ga vaš um želi prikazati!

Škola sreće se odvija u čistoj prirodi Eko-art centra EIA, pokraj Bala u Istri. Imamo prirodne kućice, vrt leptira, voćnjak, mali ribnjak, vilinsku šumu, energetska mjesta, životinje, …
Energiju dobivamo od sunca i vjetra, voda je kišnica, grijemo se na drva iz šume, …

 

Program:
-         osvješćivanje životne zadaće
-         zakon privlačnosti i  zakon ravnoteže
-         približavanje vlastitom Izvoru
-         komunikacija s prirodom
-         slušanje srca, duše, intuicije
-         harmonija ženskog i muškog
-         život u obilju dobroga

U školi sreće upotrebljavamo: duboko opuštanje i disanje, ples, zvuk, smijeh, karte sa porukama  mudrosti, meditacije, kreativan rad, indijanske obrede (sweat lodge),
Svi skupa stvaramo pozitivnu atmosferu u kojoj svatko doživi svoju osobnu transformaciju.
Ljubav je najjača energija u svemiru.

Sa sobom ponesite: udobnu odjeću, spavaću vreću, šator (ili možete spavati u kućici od slame), bateriju, hranu po želji (imamo zajedničku kuhinju na raspolaganju).

Škola počinje u petak u 18 sati i završava u nedjelju u 18 sati.
Školu sreće vodi Igor Drandić , svjetski putnik, holistički terapeut, reiki majstor, umjetnički fotograf, vodič po energetskim krajevima, voditelj eko-art centra EIA.


Info i prijave: Igor Drandić, 098 9160650
e-mail: eia@pu.t-com.hr
www.eia.hr

ॐ श्ल्यिवोरुस
˙· ٠ • ● ۩ ۞ ۩ ૐ | ohm Sh(LJ)ivokum Kalikaye Namah! | ૐ ۩ ۞ ۩ ● • ٠ · ˙
10.05.2010. 10:47
View Profile WWW
Amar Kud


Offline Offline | Gender: Female

Rank: Tribe Member

Posts: 173
ICHIDAN-UDRUGA ZA PROMICANJE JAPANSKE MULTIMEDIJALNE KULTURE


U petak 14.05.2010. u 19h imat ćemo okupljanje i projekciju. Tema večeri je Studio 4°C, svjetski poznati japanski studio za animaciju. Uz malo hrane i nečega za popiti pustit ćemo vam nekoliko kratkih animiranih uradaka od tog poznatog studija. Tako da ako niste nikad gledali anime koji su oni animirali ili ste veliki ljubitelj njihovih uradaka slobodno dođite i zabavite se.


Opatijski Trg 10, Zagreb

http://ichidan.herceg.info/Ichidan/Obavijesti/Entries/2010/5/9_DRUZENJE_I_PROJEKCijA_10.05.2010..html
http://www.facebook.com/home.php?#!/event.php?eid=120053341358188

The tribe of Šejvers
10.05.2010. 15:51
View Profile
Karahana
Moderator


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 4.801

SY.... Ma jebanje u oko!!!Postani hacktivist! --> hacklab01 @ AKC Medika
18.05.2010. 15:25
View Profile
izudin

Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Member

Posts: 143
i kaj se dela ? Neutral
18.05.2010. 17:38
View Profile
Karahana
Moderator


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Spammer

Posts: 4.801

SY.... Ma jebanje u oko!!!


Dodji pa vidi...

Postani hacktivist! --> hacklab01 @ AKC Medika
18.05.2010. 21:19
View Profile
Amar Kud


Offline Offline | Gender: Female

Rank: Tribe Member

Posts: 173


Uploaded with ImageShack.usGilbert & George - Jack Freak pictures

Msu - svake srijede u mjesecu je ulaz besplatan, a ova srijeda je prva u mjesecu Smile

Radi od 12 do 18

http://www.msu.hr/#/hr/18741/

The tribe of Šejvers
04.07.2010. 20:56
View Profile
Amar Kud


Offline Offline | Gender: Female

Rank: Tribe Member

Posts: 173

http://zagrebi.com/

Predavanja, prezentacije, okrugli stolovi su besplatni

The tribe of Šejvers
10.09.2010. 15:35
View Profile
Sykosonik


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Leader

Posts: 700
možda nekoga zainteresira:

September 18. 6:00pm - 11:30pm

Location   IRB
Bijenička cesta 54

Od 18 do 20 sati na rasporedu su predavanja. Prof. dr. sc. Ivica Puljak održat će predavanje „Priča iz svemira - od velikog praska do danas“, a nakon njega dr. sc. Danko Bosanac održat će predavanje "Život i civilizacija u svemiru". Na predavanjima će biti riječi o pitanjima koja zaokupljaju maštu svih ljudi - kako je sve počelo, kako se svemir razvijao, jesmo li sami u svemiru, što smo i gdje smo mi?

Od 19 do 20 sati možete posjetiti izložbu teleskopa i prisustvovati dječjim radionicama, a od 20:30 do 24:00 sati predviđeno je promatranje neba teleskopima.

Noć pod zvijezdama na „Ruđeru“ IRB organizira u suradnji s Hrvatskim astronomskim društvom, Zvjezdarnicom Zagreb, Astronomsko-astronautičkim društvom Zagreb, Remetinečkim astronomskim društvom i Astronomskim društvom Beskraj.
13.09.2010. 18:10
View Profile WWW
Amar Kud


Offline Offline | Gender: Female

Rank: Tribe Member

Posts: 173
RUJANSKA POSLIJEDIPLOMSKA KONFERENCIJA, 23. I 24. RUJNA, FILOZOFSKI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

PROGRAM

Četvrtak 23. 09. 2010.

10:00 – pozdravni govor – prof. dr.sc. Vjekoslav Afrić
10:30 – 11:30  prof.dr. sc. Duško Sekulić – pozvano predavanje
Stanka: 10 min
11:40 – 13:45 – prva sesija: Multikulturalizam, identitet, ideologija
moderatorica: Marija Brajdić Vuković
Filip Majetić – Liberalna kritika politike multikulturalizma u Kanadi
Marko Mrakovčić – Otvorenost etničkih granica i (dez)integracija višeetničkih zajednica u Hrvatskoj
Edgar Buršić – Grounded Theory promjene i stvaranja identiteta
Nikola Petrović – EU Ideologija
Željko Heimer – Identitet oružanih snaga Republike Hrvatske iskazan u zastavama vojnih postrojbi u Domovinskom ratu i nakon njega
Ručak, stanka:  1h
14:45 – 16:00 druga sesija: Socijalni i kulturni kapital
moderatorica: Karin Doolan
   Boško Kuzmanović: Mjerenje socijalnog kapitala:  pristupi, razine, metode
Anja Gvozdanović: Socijalni kapital i hrvatski studenti
   Filip Miličević: Provjera koncepta kulturalnog kapitala u obrazovanju i kontekstu hrvatskog srednjeg školstva
Stanka : 10 min
16:10 – 18:15  – treća sesija: Mladi. Subkultura. Mediji
Moderator: Branko Ančić
   Rašeljka Krnić: Post-subkulturalne teorij, elektronska glazba i mladi u Zagrebu
   Ivana Mijić: Istraživanje punka u postsocijalističkim zemljama
   Iva Paska: Novi oblici odnosa i njihove implikacije; prijateljstvo među mladima u kasnoj modernosti
   Paško Bilić: Medijski događaji i uredničke prakse na wikipediji
   Ivan Hromatko: Teatar kao mjesto nadilaženja predrasuda i diskriminacije


Petak 24.09.2010.

10:15 – 11:15 – prof. dr. sc. Aleksandar Štulhofer: Protiv struje: ima li smisla objavljivati u međunarodnim časopisima?
Stanka: 10 min
11:25 – 12:40 – četvrta sesija: Društvena mobilnost/društvene promjene
moderatorica: Valerija Barada
   Teo Matković: Što vrtić ima s tim: predškolsko obrazovanje i socijalna reprodukcija
   Dunja Potočnik: Međugeneracijska mobilnost u Hrvatskoj (1894.-2004.)
   Tanja Vučković Juroš: Društvene promjene i generacijske razlike u formiranju kolektivnih sjećanja
Stanka: 10 min
12:50 – 14:30 – peta sesija: Sociologija visokog obrazovanja/znanosti/profesija 
moderatorica: Adrijana Šuljok
   Karin Doolan: Interpretacije izbora studija i iskustva studiranja kroz Bourdieuov teorijski okvir
   Jasmina Božić: Kako nastavnici Filozofskog fakulteta u Zagrebu razumiju Bolonjski proces? Teorija lokalnog diskursa o Bolonjskom procesu generirana pristupom utemeljene teorije
   Marija Brajdić Vuković:  Akteri profesionalne socijalizacije mladih znanstvenika
   Valerija Barada: Odnos roda, rada i profesije na primjeru grafičkih dizajnerica u Hrvatskoj
Ručak, stanka:  1h
15:30 – 17:35 šesta sesija: Sociologija prostora
moderatorica: Anja Gvozdanović
   Jelena Zlatar: Utjecaj društvenih aktera na urbane transformacije i obnovu Zagreba nakon 2000.g.
   Damir Soh: Slojevi biciklističke zbilje u urbanom kontekstu: slučaj Zagreba
Marica Marinović Golubić: Državno upravljanje razvojem otoka: polazišta i politike
   Kruno Kardov: Vojni prostori
Sara Ursić: Izazovi obnove i revitalizacije vojne arhitekture u Hrvatskoj
Stanka: 10 min
 
17:45 – 18: 35 – sedma sesija:  Ekologija i održivi razvoj
moderator: Nikola Petrović
   Jelena Puđak: Sociološke dimenzije ekološke krize 21. stoljeća
   Vesna Janković: Hakiranje stvarnosti: ICT i održivi razvoj

The tribe of Šejvers
20.09.2010. 13:54
View Profile
Stemajzl


Offline Offline | Gender: Male

Rank: Tribe Warrior

Posts: 332
Cirque du Soleil u Zagrebuhttp://mojzagreb.info/kalendar/hrvatska/arena-zagreb-cirque-du-soleil-saltimbanco-19.-11.-2010/

Trailer:
http://www.youtube.com/watch?v=_aFpUAqaydo&feature=related


Sluzbeni Web Page:
http://www.cirquedusoleil.com/en/shows/saltimbanco/default.aspxBlesav sam, a šta ću pizdu materinu.
20.09.2010. 17:58
View Profile WWW
Amar Kud


Offline Offline | Gender: Female

Rank: Tribe Member

Posts: 173
EKO EKO Smilehttp://www.h-alter.org/vijesti/trg-burze/burza-ideja/ekoseminar-zelene-akcije

http://zelena-akcija.hr/

The tribe of Šejvers
25.10.2010. 19:53
View Profile
Pages: 1 ... 18 19 [20] 21 22
TP.forum  |  Tribe gathering  | 

Dogadanja/predavanja...

    Jump to:

    0 Members and 2 Guests are viewing this topic.    2002-2011 © Trancepleme.com | Design by Dovla, coding by Psihodelikk